به گزارش خبرگزاری شبستان این نشریه آمریکایی در مقاله ای در این رابطه تاکید کرد بسته جدید تحریم های تصویب شده از سوی سنا نمونه دیگری از فشار کنگره در جهت اتخاذ تدابیر تنبیهی علیه ایران است.
متن کامل این مقاله در زیر آمده است: روز پنجشنبه، "رابرت منندز" و "مارک کرک"، دو تن از سناتورهای آمریکایی متممی را برای قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا ارائه کردند. در این قانون جدید بخش های انرژی، بنادر، کشتیرانی و کشتی سازی ایران در فهرست سیاه قرار می گیرند. علاوه بر این محدودیت هایی علیه توانمندی ایران در زمینه دریافت بیمه برای تمام انواع صنایع نیز در این قانون آورده شده است.
براساس این بسته جدید تحریمی، حمایت های گسترده ای از سوی آمریکا برای اجرای حقوق بشر در داخل ایران صورت خواهد گرفت و تحریم های جدیدی نیز علیه مقامات ایرانی که مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه شوند، اعمال خواهد شد.
منندز به تاثیر تحریم ها بر ایران و به ادامه فعالیت های هسته ای ایران که وی مدعی "تسلیحاتی" بودن آن هاست اشاره کرد و گفت: فرصت ها رو به پایان و زمان بازی در حال تمام شدن است.
به نوشته فارن پالیسی، کاخ سفید پنجشنبه عصر اعلام کرد که دولت با این متمم مخالف است. "تامی ویه تور"، سخنگوی امنیت ملی اعلام کرد، کاخ سفید این تحریم ها را در برهه زمانی کنونی "غیرضروری و ناکارآمد" می داند. وی افزود: در حالی که ما و شرکایمان بر اجرای موثر این تلاش ها تمرکز داریم، معتقدیم که دیگر مقامات در حال ایجاد تهدیدهایی در جهت تضعیف آن ها هستند. ما همچنین نگران برخی تدابیر که هم اکنون در پیش نویس این قانون آمده بوده و خواهان آن هستیم که از طریق همکاری با شرکای خود در کنگره این قانون را به گونه ای هدایت کنیم که موثر تر بوده و با قانون کنونی تحریم ها هماهنگ تر شود و بدین وسیله اطمینان حاصل شود که موفقیت هایی که تاکنون کسب کرده ایم بی نتیجه نمی ماند.
دفتر شورای امنیت ملی آمریکا در امور مربوط به قانونگذاری عصر پنجشنبه با ارسال ایمیل به برخی دموکرات های سنا به طور مشروح نگرانی هایی را در زمینه قانون جدید تحریم ها مطرح کرد که از آن جمله می توان به احتمال تداخل بر سر راه تلاش های دولت آمریکا در جهت اجرای آخرین دور تحریم ها علیه ایران، موسوم به "قانون کاهش تهدیدهای ایران و حقوق بشر سوریه" اشاره کرد. قوانینی که در زمان تصویب با مخالفت شدید دولت آمریکا مواجه شد.
در این ایمیل که طبق اعلام دفتر شورای امنیت ملی در امور قانونگذاری نشان دهنده دیدگاه کل اعضای دولت آمریکاست، آمده است: با ضرورت اعمال تحریم های دیگر مقامات علیه ایران در برهه زمانی کنونی موافق نیستیم. در عین حال، نگران آن هستیم که این اصلاحیه تهدیدی در جهت تضعیف برخی تدابیر احتیاطی اتخاذ شده از سوی قانون قبلی باشد. براساس نوشته این نشریه آمریکایی، یکی از مهم ترین نگرانی های کاخ سفید آن است که کنگره اختیارات کافی برای دولت در نظر نگرفته تا آمریکا بتواند برخی کاربردهای آن را بر اساس مورد لغو و یا به تعویق بیندازد.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد که تحریم های ثانویه تنها در مورد شخصیت های ایرانی قابل اجراست که به نحوی مرتبط با برنامه های موشکی و هسته ای ایران هستند، اما این قانون جدید کل بخش هایی از دولت ایران را صرف نظر از ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم هر یک از افراد به این گونه فعالیت ها به عنوان شخصیت های مورد تحریم نام می برد.
کاخ سفید همچنین از این نگران است که تحریم های جدید به صورت بسیار وسیع و گسترده شرکت هایی را مورد مجازات قرار می دهد که موادی نظیر برخی فلزات که در برنامه های موشک های بالستیک، نظامی و هسته ای کاربرد دارند را در اختیار ایران قرار می دهند. هرچند قانون مذکور این امکان را فراهم می سازد که مواد مذکور به آن دسته از شرکت های ایرانی که قصد استفاده از آن ها را در موارد غیرنظامی و غیر هسته ای دارند، فروخته شود، اما دولت آمریکا می گوید ابهام موجود در این قانون مانعی بر سر راه اجرای این مفاد به شمار می آید.
کاخ سفید مایل نیست بخشی از این قانون که مستلزم گزارش ورود و خروج هزاران قایق در بنادر ایران و دهها هواپیمای آن در فرودگاه های سراسر جهان است، اجرا شود، چرا که این امر بسیار وقت گیر بوده و بار سنگینی را بر جامعه اطلاعاتی و ماموران اجرای تحریم ها اعمال می کند. دولت اوباما غالبا درباره تحریم هایی که علیه ایران اعمال کرده با افتخار سخن می گوید. باراک اوباما در آخرین مناظره انتخاباتی خود اعلام کرد وی و دولتش توانسته "قدرتمندترین ائتلاف و تحریم های تاریخ را علیه ایران سازماندهی کند؛ تحریم هایی که موجب فلج شدن اقتصاد جمهوری اسلامی شده است".
به نوشته فارین پالیسی، تحریم های جدید علیه ایران هنوز مرحله عبور از میزگرد کنگره و سنا را درباره طرح اختیارات دفاعی پیش رو دارد که طی آن احتمالا بخش های خاصی از رژیم جدید تحریم ها تغییر خواهد کرد.
مشاوران کاخ سفید پیش بینی می کنند دولت اوباما در جهت تغییر این تحریم های جدید و کمرنگ تر کردن آن ها طی فرآیند مذکور تلاش خواهد کرد. یکی از اعضای ارشد جمهوریخواهان سنا می گوید: واقعیت این است که به رغم تلاش های بی وقفه و گسترده دولت اوباما در جهت ممانعت و کمرنگ کردن تحریم های جدید، کنگره همچنان به هدایت برنامه جامع و بی وقفه تحریم های بین المللی علیه رژیم ایران ادامه می دهد. ما سال گذشته با 100 رای موافق آن ها را شکست دادیم و این بار نیز در حالی که تلاش می کردند بی سر و صداتر از قبل مانع از تصویب این الحاقیه شوند، با 94 رای موافق بر آن ها پیروز شدیم. امیدواریم که مذاکره کنندگان کنگره و سنا نیز ثابت قدم مانده و در مقابل راهبرد دولت برای بی اثر کردن این تحریم ها مقاومت کنند.
نظر شما