آستان عبدالعظیم حسنی(ع)، ری را قبله تهران کرده است

 حجت‌الاسلام عظیمی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از ری به قبله تهران، گفت: این یعنی ری به دلیل وجود مضجع شریف حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) باید مرکز توجهات باشد و بتواند مسائل فرهنگی و امور معنوی تهران را حل کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «شهاب‌الدین عظیمی»، مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان با استناد به سخنان مقام معظم رهبری که ری قبله تهران است، اظهار کرد: با وجود حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در این منطقه، سزاوار است تمام توجهات به این حرم مطهر جلب شده و جنبه فرهنگی و معنوی تهران بلکه ایران اسلامی با وجود حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام و حرم مطهر تأمین شود.
وی افزود: مقام معظم رهبری با این اقدام همه توجه ها را به سمت این بارگاه ملکوتی معطوف کردند منطقه ری به تنهایی خصوصیتی نداشت و فرمایشات مقام معظم رهبری لازم بر وجود قبر مطهر امامزاده بزرگوار حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام است.
مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام یادآور شد: ری منطقه‌ای عالم‌خیز است و علمای بزرگی در این خطه مدفونند و فرمایشات مقام معظم به رهبری لازم بر این بوده که وجود حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام در این منطقه ظرفیت است.
حجت‌الاسلام عظیمی افزود: وقتی گفته شده ری قبله تهران است، یعنی توجهات به این منطقه باشد یعنی اینجا بتواند مسائل فرهنگی و امور معنوی تهران را حل کند.
 به گفته مردم تهران و زائران حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام پس از زیارت با دست پُر و کوله‌بار معنویت برمی‌گردند معنویتی که وارد زندگی آنها شده و زندگی افراد را متحول می‌کند.
خلاء معنویت 
وی با بیان اینکه خلاء جامعه امروز خلاء معنویت است، گفت: وجود این اماکن متبرکه و امامزاده‌ها لازم التکریم و در حقیقت خلاء معنوی را پر می‌کند نیاز امروز بشریت و خانواده‌ها معنویت است.
مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام اظهار کرد: وجود حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام در منطقه ری برکات خاصی دارد اما این به این معنا نیست که به مسائل فرهنگی معنوی بی توجه بوده و کمکاری کنیم باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و معنوی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام و تولیت آستان در طول سال و این ایام باعث می‌شود بتوانیم وظیفه خود را تا حدودی نسبت به مردم، خانواده و جامعه امروزی انجام دهیم.
حجت‌الاسلام عظیمی با اشاره به شرایط سخت زندگی فرزندان پیامبر اکرم صلوات‌الله‌علیه گفت:  به علت شرایط سخت، ائمه(ع)، امامزاده‌ها و سادات مجبور به فاصله گرفتن از موطن خود و هجرت می‌شدند و این ویژگی در شخصیت حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام نیز وجود داشت و شرایط سخت موجود باعث هجرت این امامزاده به ایران شد.
به گفته وی فضا در ایران برای خاندان نبوت مساعدتر بود به همین علت ائمه ائمه معصوم و امامزاده‌ها به ایران می‌آمدند و در حال حاضر بیش از هشت هزار امامزاده در ایران مدفون شده‌اند و بقعه‌ حمزه‌ابن‌موسی فرزند امام کاظم و ... نیز در ری است.
وی یادآور شد: با توجه به این مهم که در  زمان هجرت ایشان در منطقه ری، همه از شیعیان اهل بیت(ع) نبودند حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام  به طور ناشناخته و مخفیانه در ری زندگی می‌کردند و به مرور زمان مقام و منزلت آنها شناخته شد.
حجاب معاصرت
وی افزود: مقام و منزلت ائمه معصومین هم در زمان خود برای مردم ناشناخته بود و به تعبیر شهید مطهری دچار حجاب معاصرت می‌شدند با اینکه ائمه(ع) بین مردم زندگی می‌کردند اما مردم آنها را به صورت انسان عادی می‌دیدند و بعدها به منزل و مقام آنها پی می‌بردند.
مدیر حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام تاکید کرد: مقام و منزلت حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام برای مردم، شیعیان و حتی خواص بعدها مشخص شد و کثرت روایات از معصومین و سفارش‌ها نسبت به ایشان نشان داد که گوهر نابی در منطقه ری مدفون شده است و با وجود گذشت بیش از هزار سال هنوز آنطور که باید، جایگاه حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام مشخص نشده است.
حجت‌الاسلام عظیمی افزود: امام هادی علیه‌السلام و امام جواد علیه‌السلام، به علت درک و فهم بالای حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مطالب را برای انتقال به مردم به صورت عمیق تر در اختیار ایشان قرار می دادند.
به گفته وی روایاتی را که حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام نقل کرده‌اند نوعاً روایات فلسفی دقیق و عمیق است، برخی روایات ایشان در خصوص مسئله توحید است مسئله‌ای که در علم کلام جدی است و اختلافات در آن وجود دارد و برخی نتوانستند آن را درک کنند.
کد خبر 1784778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha