خبرگزاری شبستان_استان فارس؛ مهدی رحمانیان| با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید، بار دیگر اهمیت حمایت از دانشآموزان کمبضاعت در جامعه ما بیش از پیش احساس میشود.
امسال نیز سازمانها و گروههای خیریه، به همراه خانوادهها، تلاشهای خود را برای تأمین لوازمالتحریر، لباس و سایر نیازهای آموزشی این دانشآموزان آغاز کردهاند.
بسیاری از خانواده ها در مناطق کمبرخوردار در شهرها و روستاها توان تامین تجهیزات و لوازم تحصیلی مورد نیاز فرزندانشان را ندارند و این موضوع نگرانیهایی را برای خانوادهها به وجود آورده و نیاز به همیاری جامعه برای حمایت از این قشر آسیبپذیر را بیشتر از همیشه نمایان میسازد.
بسیج دانش آموزی فارس موفق شده با تهیه ۲۵ هزار بسته نوشت افزار، وظیفه خود را در کمک به تحصیل دانش آموزان کم بضاعت بردارد.
یک اقدام زیبا
اما سازمان بسیج دانش آموزی استان فارس همچون سال های گذشته با برگزاری طرح «توکاد» به جمعآوری کمک های مردمی برای تهیه نوشت افزار برای دانش آموزان کمک بضاعت کرده است.
این سازمان در تلاش است تا با همت و تلاش خیران و کمک دستگاه های اجرایی استان، نیازهای دانشآموزان را برطرف کند. «با همکاری مردم خوب این شهر، امیدواریم بتوانیم به هر دانشآموز نیازمندی کمک کنیم تا بتواند سال تحصیلی جدید را با امید و انگیزه آغاز کند». این را مسئول بسیج دانش آموزی استان فارس گفته و اذعان کرده طرح توزیع بسته های نوشت افزاری امسال برای چهارمین سال متوالی در استان فارس اجرایی شده است.
در این اقدام زیبا، بسیج دانش آموزی موفق شده با تهیه ۲۵ هزار بسته نوشت افزار، وظیفه خود را در کمک به تحصیل دانش آموزان کم بضاعت بردارد تا دانش آموزان کم بضاعت بدون هیچ دغدغه ای، اول مهرماه در کنار دوستان خود به تحصیل مشغول شوند.
۳۶ هزار دانشآموز کم بضاعت
آنگونه که مسئول بسیج دانش آموزی فارس گفته ۳۶ هزار دانش آموز کم بضاعت در سطح استان فارس شناسایی شده و جامعه هدف ما را تشکیل می دهد که در این مرحله موفق شدیم با تهیه ۲۵ هزار بسته نوشت افزار بخشی از نیازهای جامعه هدف را پوشش دهیم.
کمک ۱۷ میلیاردی
اسماعیلی، ارزش هر بسته نوشت افزار را ۷۰۰ هزار تومان عنوان کرده که با کمک و همیاری خیران و تعدادی از دستگاههای اجرایی استان فارس تهیه شده است. آنگونه که مسئول بسیج دانش آموزی استان فارس گفته، نزدیک به ۱۷ میلیارد تومان برای تهیه این بستههای نوشت افزار هزینه شده است. این بستهها شامل کیف، دفتر، مدادرنگی، جامدادی و دیگر لوازم مورد نیاز دانش آموزان است.
قرار است ۱۲ هزار بسته بین دانش آموزان مناطق محروم شیراز و ۱۳ هزار بسته هم در شهرستانها و روستاهای استان فارس توزیع شود.
قرار است این بسته ها، که در مراسمی با حضور مسئولان استانی در باغ عفیف آباد شیراز به نمایش در آمده، بین دانش آموزان نیازمند در مناطق کم برخوردار استان فارس توزیع شود. آنطور که مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان فارس، قرار است ۱۲ هزار بسته بین دانش آموزان مناطق محروم شیراز و ۱۳ هزار بسته هم در شهرستانها و روستاهای استان فارس توزیع شود.
آمادگی برای سال جدید
قاسمی با اشاره به اینکه در طرح مهر امسال نزدیک به یک میلیون دانش آموز ثبت نام و حدود ۶۵ هزار معلم ساماندهی شده اند، گفته در طرح مهر بیش از ۱۰ میلیون جلد کتاب بین دانش آموزان توزیع شده و ۸ هزار و ۵۰۰ مدرسه هم بازسازی و برای آغاز سال تحصیلی آماده شده است.
شهرداری و شورای شهر شیراز نیز از نهادهایی هستند که در این امر نیک و خیرخواهانه حضور فعال داشته تا باری از دوش خانواده های کم بضاعت برداشته شود. آنطور که سخنگوی شورای شهر شیراز گفته یکی از مصوبات ارزشمند شورای ششم شهر شیراز این است که محرومین باید با همان اهداف و ادبیات دوران انقلاب در نظر گرفته شوند.
شورای شهر پای کار مردم
سیده مریم حسینی رسیدگی به مستضعفین را یکی از منویات مهم امامین انقلاب دانسته و عنوان کرده با سیاستگذاری شورای اسلامی شهر شیراز تصمیم بر این قرار گرفت که در طرح آموزشوپرورش جهت تهیه لوازمالتحریر برای دانشآموزان نیازمند سهیم و اثر گذار باشیم. او عنوان کرده با شناسایی آموزش و پرورش حدود ۱۲ هزار از این بسته ها تقدیم دانش آموزان کم برخوردار این شهر می شود تا هیچ دانش آموزی به دلیل کمبود امکانات از تحصیل باز نماند.
حسینی ابراز امیدواری کرده شرایط به گونهای پیش رود که به طور زیرساختی و اساسی بتوانیم وضعیت اشتغال و اقتصاد پایدار خانوادههای نیازمند را فراهم کنیم.
حسینی البته این راه هم گفته که در سال آینده با شرایطی که جهت رفاه دانشآموزان نیازمند فراهم میشود، این تعداد بسته به حداقل برسد. سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز علاوه بر تهیه نوشتافزار برای دانشآموزان نیازمند، تهیه تغذیه روزانه و پوشاک آنان را نیز مهم دانسته و ابراز امیدواری کرده شرایط به گونهای پیش رود که با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور زیرساختی و اساسی بتوانیم وضعیت اشتغال و اقتصاد پایدار خانوادههای نیازمند را فراهم کنیم.
همچنین برخی از شهرها اقدام به برگزاری بازارچههای خیریه کردهاند که در آنها محصولات مختلف به فروش میرسد و عواید حاصل از آن به تأمین نیازهای دانشآموزان کمبضاعت اختصاص خواهد یافت. اهالی محلهها نیز با اهدای لوازمتحصیلی و کمک به این بازارچهها، بهنوبهخود نقش موثری در کمک به همسایگان خود ایفا میکنند.
در این راستا، ضرورت دارد رسانهها هم به یادآوری مسئولیت اجتماعی مردم و نهادها در قبال دانشآموزان کمتوان پرداخته و خواستار مشارکت فعال جامعه در این مسیر شوند. با امید به اینکه جامعه با همدلی و همکاری، بتواند در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، نیازهای آموزشی دانشآموزان کمبضاعت را به بهترین نحو برطرف کند و عدالت آموزشی را در کشور تحقق بخشد.
نظر شما