وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

۳۶ اثر هنری از ۱۸ هنرمند ایرانی با موضوع چالش های محیط زیستی و تغییرات اقلیمی در «فراتر از بوم: چشم به کار طبیعت» در گالری اچ به نمایش درآمد به گفته امیرعلی ایزدی در این ارائه هنری هدف برجسته کردن نیاز به آگاهی و اقدام علیه گرمایش جهانی و تخریب محیط زیست بوده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه «فراتر از بوم: چشم به کار طبیعت» از ۱۹ تا ۲۷ مرداد از سوی برنامه توسعه سازمان ملل متحد و مرکز اطلاع‌رسانی سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران با همکاری گالری هنری اچ و آرت‌یونیتی برگزار شد و در این نمایشگاه ۳۶ اثر هنری از ۱۸ هنرمند با موضوع چالش های محیط محیط زیستی و تغییرات اقلیمی به نمایش درآمد.

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

مهرداد ابوطالبی، میترا امینایی، هانیه آزموده، یاسمن بازارگان، الی ابراهیم‌پور، ندا استکی، میرمحمد فتاحی، ندا غیوری، امیر حصاری، امیرعلی ایزدی، ندا جلیلی، مهسا کریمی، ندا مبرا، زهرا نوری زنوز، پونه اوشیدری، موسی ربانی، پگاه رجامند و محمد سیمری هنرمندانی هستند که آثارشان در نمایشگاه «فراتر از بوم: چشم به کار طبیعت»  به نمایش درآمد.

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

در بیانیه دنمایشگاه «فراتر از بوم: چشم به کار طبیعت»آمده است: «به گذرگاهی قدم بگذارید که هنر با اضطرار مواجه می شود، جایی که هر ضربه قلم‌مو و مجسمه درباره بحران های زیست‌محیطی فوری که جهان با آن روبروست، سخن می گوید. این نمایشگاه شما را به سفری در دل موضوعات حیاتی تغییر اقلیم، شکنندگی طبیعت و تنوع زیستی ما و تأثیر بسیار مخرب آلودگی و پسماند دعوت می کند. در حال کاوش میان این آثار هنری، با نمونه‌های تأمل‌برانگیزی مواجه خواهید شد که ما را به بازنگر ِی رابطه‌مان با طبیعت و نقشمان در حفاظت از آن به چالش می کشند. این آثار هنری فراتر از تجربیاتی بصری‌ هستند؛ آن‌ها فراخوان هایی برای اقدام اند، فراخوان هایی که از ما می خواهند به‌عنوان یک جامعه جهانی، شدت چالش‌های زیست‌محیطی خویش را به رسمیت بشناسیم و به‌ صورت جمعی برای راه‌حل‌های پایدار تلاش کنیم. در سراسر جهان، بشر طبیعت را به کنجی رانده، اما طبیعت قدرتمند است و با نقش‌آفرینی فعال ما، می تواند مجددا برخیزد. ما به یک رویکرد جامع نیاز داریم تا از زیستن در تضاد با طبیعت به سمت همزیستی با آن گام برداریم. در این راستا، هر فردی نقشی بر عهده دارد.»

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

«امیرعلی ایزدی»، هنرمند درباره آثاری که در این نمایشگاه ارائه کرده است، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: به عنوان یک هنرمند و طبیعت گرد، زندگی من در ۲۰ سال گذشته سفری در دل طبیعت بوده است، جمع‌آوری نجواهای زمین به صورت استخوان‌ها، سنگ‌ها، چوب‌ها و سایر اشیای طبیعی. آن‌ها شاهدان خاموش زیبایی و شکنندگی سیاره ما هستند.

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

وی توضیح داد: تخته سیاه مدرسه هایمان نمادی است از آنچه به ما در مورد طبیعت آموختند و آنچه ما اکنون با حساسیت بیشتر به نسلهای آینده انتقال می دهیم و خوشبختانه نسل آینده نسبت به ما در این مورد آگاه تر هستند. آیینه‌هایی که این اشیا را احاطه کرده‌اند، شما را دعوت می‌کنند تا بازتاب خود را ببینید و ما را به یاد تأثیر جمعی‌مان بر زمین می‌اندازند و مصداق آن بطری های پلاستیکی هستند که در صده گذشته به طبیعت انداخته ایم و اکنون دیگر ساحلی در دنیا وجود ندارد که عاری از آنها باشد و طبیعت هر آنچه به آن دادیم را به ما بر می گرداند. رگه هایی از رنگ طلایی صرفا بابت آن اضافه شده اند که توجه ما را به آنچه در طبیعت به سادگی از کنارش می گذریم جلب کنند مثل فسیلی کوچک که از دل کوه های البرز  در آمده و چندین برابر حضور نوع بشر به شکل امروزی عمر دارد. از طریق این گفتگو هنری، امیدوارم نیاز امروز به آگاهی و اقدام علیه گرمایش جهانی و تخریب محیط زیست را برجسته کنم.

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

«اشتفان پریزنر»، هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد ـ هدف از برپایی این نمایشگاه را «افزایش آگاهی عمومی درباره فشار شدید زیست‌محیطی بر سیاره زیبای ما» عنوان کرده و گفته بود «گرچه وسعت چالش‌های زیست‌محیطی بسیار نگران‌کننده است، اما خبر خوب این است که راهکارهایی برای مقابله با بحران سیاره‌ای سه‌گانه وجود دارد. برای هدایت بشریت به سوی آینده‌ای پایدار، نیازمند تعهد قوی‌تر و منابع بیشتری هستیم.»

وقتی هنرمندان مخاطرات محیط زیست و تغییرات اقلیمی را به تصویر کشیدند

کد خبر 1778469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha