به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به مرز باشماق، این مرز یکی از گذرگاههای رسمی جمهوری اسلامی ایران با عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق است که در حد فاصل استان کردستان در ایران و استان سلیمانیه عراق قرار دارد این گذرگاه در فاصله ۱۸ کیلومتری غرب شهر مریوان و در جوار روستای باشماق قرار گرفته است.تنها مسیر دسترسی به مرز باشماق از شهر مریوان است. تردد از شهر مریوان به باشماق با اتوبوس و مینیبوس شهری از داخل شهر به سمت مرز در مسیر ۱۸ کیلومتر به صورت رفت و برگشت امکانپذیر است و زائرانی که برای رسیدن به کربلا این مرزرا انتخاب کرده اند به صورت فردی، خانوادگی و گروهی ابتدا عازم مریوان می شوند. سه سال از انتخاب مرز باشماق مریوان به عنوان مرز ترددی زائران اربعین حسینی می گذرد، انتخابی که نه تنها وحدت اهل تشیع و تسنن را به همراه دارد بلکه برکات مادی و معنوی بسیاری نیز با خود به همراه آورده است.
اهدا هزینه اباب و ذهاب به زائراولیها
بر اساس شنیده ها سال گذشته حدود ۱۵۰ هزار زائر از مرز باشماق مریوان راهی کربلای معلی و عتبات عالیات شدند، مرزی که در کردستان قرار دارد، استانی که اغلب ساکنان آن اهل سنت هستند و در میزبانی از زائران اربعین سنگ تمام گذاشته و عاشقانه و خالصانه خدمت میکنند برپایی همایش بزرگ اربعین و این راهپیمایی میلیونی، جدا از تقویت وحدت بین شیعه و سنی، در توسعه زیرساخت های استان هم نقش بسیار موثری داشته است و جوانان اهل سنت اذعان داشتند هزینه ایاب و ذهاب زائراولیها با کمک خیران تقبل میشود و در کربلا هم مجموعه مردمی خدمات خوبی به زائر اولیها ارائه میکند.
تعدادی از زائران اباعبداللهالحسینعلیهالسلام طی کردن مسیر عشق را از این مرز انتخاب کردهاند و گروه گروه به سمت خروجی از مرز باشماق میروند اینجا حال و هوای معنوی حاکم هست گویا قیامتی برپا است هر کس در حال و هوای خود بوده و با خدای خود رازو نیاز دارد یکی تسبیح به دست از فرصت استفاده کرده و ذکر می گوید و دیگری همراه مداحی های پخش شده زمزمه می کند و اشک از دیدگانش روان است همه زائران با ورود از هر مرز هدف مشترکی دارند آنهم رسیدن به سرزمین خون و حماسه است و با وجود گذشت قرن ها هنوز یادآوری قیام اباعبداللهالحسینعلیهالسلام و بی وفایی اهل کوفه خون بر دیدگان جاری میسازد برپایی موکبهای اهل سنت و پذیرایی خالصانه از زائران در گوشه گوشه مرز و خیابان ها به چشم میخورد مردم و جوانان اهل سنت منطقه که در مهمان نوازی شهرهاند و برای زائران سیدالشهدا سنگ تمام گذاشته و از زائران اباعبدالله الحسینعلیهالسلام با همه وجود پذیرایی میکنند.
پارکینگهای سطح شهر مریوان و مربوط به اربعین در مسیر مرز باشماق در حال پذیرش خودروهای شخصی زائران هستند، اتوبوسهای متعدد نیز در داخل شهر و اطراف پارکینگ اربعین وجود داشته که نسبت به انتقال زائران به پایانه مرزی اقدام میکنند. همه امکانات لازم برای خدماترسانی به زائران در مرز باشماق فراهم است. در این روزهای گرم تابستانی، هوای خنک این مرز زمینه آماده شدن زائران برای خلق پیاده روی اربعین حسینی را فراهم کرده است.
قرارگاه امام باقر علیه السلام کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور هم در این مرز فعال است و در محورهای مختلف به زوار اربعین حسینی خدمات ارایه می کند. روز گذشته جمعی از مدیران این ستاد با حضور در مرز باشماق از نزدیک در جریان فعالیت این قرارگاه قرار گرفتند.
تأکید بر انتخاب مرز باشماق
سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره گرمای هوا با بیان اینکه طی سه سال اخیر مرزهای باشماق و تمرچین برای عبور زائران به عراق در نظر گرفته شد تا بتوان در سالهایی که با گرمای زیاد هوا مواجه هستیم، از این مرزها نیز استفاده شود، از زائران اباعبداللهالحسینعلیهالسلام میخواهد به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب مرزهای تمرچین و باشماق را برای عزیمت به کربلا انتخاب کنند.
طبق بازدید میدانی خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان در مرزهای غربی کشور هم به لطف خداوند متعال، فضای اربعین حسینی در این مرز موج می زند، شهرهایی که در مسیر رسیدن به پیرانشهر و تمرچین هستند، همانند مراغه، نقده، بسیاری از مواکب برای خدمت رسانی به زائران اباعبدالله الحسین(ع) فعال هستند.
در چند روزگذشته مهدی رمضانی، جانشین ستاد اربعین کردستان از انتقال زائران اربعین از مرز باشماق مریوان به سلیمانیه عراق به مدت یک هفته(از ۲۰ تا ۲۶ مرداد) به صورت رایگان خبر داد و گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، زائران اربعین به صورت رایگان از مرز باشماق به سلیمانیه عراق منتقل می شوند.
وی با اشاره به آغاز اعزام زائران اربعین به صورت رسمی از ۱۶ مرداد از مرز باشماق، افزود: ۷۲ موکب در سطح استان برای پذیرایی و اسکان برای زائران اربعین فراهم شده است و تا دو روز بعد از اربعین، تردد از مرز باشماق مریوان برای ورود زائران ایرانی باز است.
نظر شما