میراث فرهنگی؛ میراث دار مسجد عتیق اصفهان

میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان برای حفظ مسجد تاریخی و قدیمی عتیق نصف جهان همزمان با اجرای خط مترو مدیریت شهری میراث داری می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مسجد عتیق اصفهان در پهنه مرکزی و بافت قدیمی نصف جهان قرار گرفته که قدمت آن به هزاران سال گذشته می رسد و این مرکز دینی در مرکزیت این شهر قرار گرفته و معروف به مسجد جمعه و یا مسجد جامع است.

قدمت دیرینه این مسجد بر شاخصه تاریخی آن افزوده و محیط پیرامونی و قدیمی آن زیبایی خاصی دارد که بازار و عرصه های تاریخی و قدیمی در جوار آن بر شگفتی آن افزوده و باعث شده که مسافران مشتاق بازدید از آن باشند.

اصفهانی ها نیز خاطرات زیادی از مسجد جامع دارند و قرار گرفتن آن در بافت تاریخی گاهی مقصد سفر گردشگری آنان می شود.

مسجد جمعه اصفهان که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری می رسد سال هاتحت تاثیر مرمت هایی قرار گرفته تا همیشه زنده برای آیندگان باشد اما گاهی خبرهایی از تهدیدهای شهرسازی به جان این مسجد و دوستداران میرثا فرهنگی لرزه می اندازد.

میراث فرهنگی؛ میراث دار مسجد عتیق اصفهان

خط مترو شهری تهدید امروز مسجد عتیق

آثار تاریخی نصف جهان همواره نیازمند مرمت و نگهداری هستند که غفلت از آن بر هویت و جایگاه میراثی این شهر تاثیر می گذارد از این رو دلسوزان میراث فرهنگی، میراث دار بوده اند و مطالبه گری می کنند.

مدیریت شهری در این کلانشهر مسئولیت مهمی دارد تا علاوه بر توسعه زیرساخت ها و خدمات، هویت شهر را نیز حفظ کند اما گاهی اجرای بعضی از پروژه ها دل دلسوزان و ستون های آثار تاریخی را می لرزاند.

خط 2 قطار شهری این بار قرار است از کنار میدان امام علی(ع) و مسجد تاریخی جمعه اصفهان بگذرد که بی دقتی و کم توجهی ها می تواند به این موقعیت گردشگری آسیب بزند.

ایجاد گذر و حفاری در این منطقه علاوه بر اینکه ستون فقرات مسجد تاریخی عتیق اصفهان را به درد می آورد و حتی می شکند، بر  دفین ها هم تاثیر می گذارد.

میراث فرهنگی؛ میراث دار مسجد عتیق اصفهان

نگرانی فعالان میراث فرهنگی و باستان شناسان از حفاری های جوار مسجد

باستان شناسان و فعالان میراث فرهنگی از تصمیم مدیریت شهری برای حفاری و عبور خط مترو گلایه داشته و اعتراض خود را بیان کرده اند.

آن ها از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواسته اند تا نظارت های خود را انجام دهد و نگذارد بدون کار حرفه ای و دقیق حفاری صورت بگیرد تا مسجد تاریخی و هویت قدیمی اصفهان در این منطقه از بین برود.

 علیرضا جعفری زند یکی از باستان شناسان و نویسنده کتاب اصفهان، به حفاری انتقال خط مترو انتقاد کرد و در این خصوص گفت: هر گونه حفاری می تواند به زیرساخت های این منطقه تاریخی و مسجد جامع آسیب بزند.

وی معتقد است بدون پژوهش و مطالعه نباید اظهارنظر کرد چرا که این شهر تاریخی ظرفیت بالایی دارد و زیرساخت های آن نباید تخریب شود و هویت آن تحت تاثیر قرار بگیرد.

جعفری زند با بیان اینکه این مسجد هویت قدیمی شهر را نشان داده ونماد بارز جایگاه مهم مراکز دینی بوده که همه امکانات در جوار آن جمع شده است.

میراث فرهنگی؛ میراث دار مسجد عتیق اصفهان

عدم اجرای خط مترو بدون هماهنگی میراث فرهنگی

مسئولان شهری در جریان این اعتراضات مردمی نسبت به حفظ میراث ماندگار شهر، خود را مسئول حفظ میراث فرهنگی دانسته اند و اعلام کرده اند همه تصمیمات با هماهنگی دستگاه متولی یعنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواهد بود.

مسئول روابط عمومی مترو اصفهان به این موضوع اشاره کرد و گفت: بدون هماهنگی و مجوز اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حفاری انجام نمی شود.

اطمینان خاطر میراث فرهنگی از حفظ بافت تاریخی مسجد جامع

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: اجرای پروژه گذر خط مترو باید با هماهنگی این اداره کل انجام شود.

حمیدرضا محققیان با اشاره به گذر کمرزرین از این منطقه، افزود: کلیه نظارت ها توسط میراث فرهنگی انجام خواهد شد و نمی گذاریم بدون هماهنگی حفاری صورت بگیرد.

کد خبر 1745980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha