حجت الاسلام احسان ترکاشوند در گفتوگو با خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر به اولین شب ماه رجب به عنوان لیله الرغائب و شب آروزها اشاره کرد و گفت: انسان در این شب باید بهترینها را که خداوند به بهترین بندگانش عطا میکند برای خود و دیگران بطلبد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه لیله الرغائته به معنی رغبت است و شبی است که انگیزه و رغبت ها و امیدها به این شب زیاد است افزود: روایت داریم یک سوم از شب الیله الرغائب که می گذرد فرشتگان به اطراف کعبه می آیند و دور خانه خدا میچرخند و بر محمد و آل محمد صلوات می فرستند و رحمت خدا را برای بندگان خدا نزول میکنند و این است که شب الرغائب که فرشتگان خدا انگیزه دارند این شب را درک کنند.
وی با اشاره به اینکه البته در این شب حاجات بندگان بی نهایت براورده و گناهان بخشیده میشود گفت: یکی از مهمترین اعمال این شب نماز پر فضیلت شب لیله الرغائب است
حجت الاسلام ترکاشوند اضافه کرد:رسول خدا (ص) اعمالی را برای آن شب به این کیفیت بیان فرموده اند: «روز پنج شنبه اول ماه رجب را در صورت امکان روزه میگیری. چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشاء ۱۲ رکعت نماز میگزاری (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ» و ۱۲ مرتبه «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را میخوانی.
وی ادامه داد: پس از اتمام نماز ۷۰ مرتبه میگویی:أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَ عَلی آلِهِ آنگاه به سجده میروی و ۷۰ بار میگویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمی داری و ۷۰ بار میگویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ» بار دیگر نیز به سجده میروی و ۷۰ مرتبه میگویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را میطلبی که ان شاءالله برآورده خواهد شد.
وی افزود: رسول خدا (ص) درفضیلت این اعمال فرمود: «کسی که چنین نمازی را بخواند، خداوند همه گناهانش را بیامرزد...و در قیامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت میکند.
حجت الاسلام روح الله رستمی نیز در گفتوگو با خبرنگار شبستان در خصوص فضایل شب لیله الرغائب گفت: حدیث لیله الرغایب به این امر اشاره دارد که اولین شب جمعه ماه مبارک رجب شب لیله الرغائبو در آن امید زیادی به بخشش از سوی خدا است.
مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر با بیان اینکه الرغائب به معنای رغبت و عطا و بخشش است تصریح کرد:در این شب نورانی ملائکه با فرود بر زمین وچرخش در اطراف کعبه برای مومنین دعا می کنند و بهترین زمان برای همه ما برای طلب بخشش و آرزوهای قلبی برای بندگان است
وی با بیان اینکه در خصوص شب لیله الرغائب بین علمای شیعه اختلاف نظرها وجود دارد افزود: اما با این حال این شب مورد تائید علمای بزرگ شیعه است و روزه گرفتن، عبادت کردن شب زنده داری و راز و نیاز با خدا و طلب بخشش بسیار توصیه شده است.
حجت الاسلام رستمی با تاکید بر اینکه همه روزهای ماه رجب و شعبان مغتنم بوده و فرصتی ارزشمند برای شستن روح و تن از گناه و آمادگی برای ماه ضیافت الله است خاطرنشان کرد: امیدواریم همه مابتوانیم بهترین بهره را از این ایام برده و با روحی پاک و بی آلایش از گناه و آلودگی به ماه ضیافت الله وارد شویم.
نظر شما