به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان: شهرک سهرابیه از مناطق محروم شهرستان کرج محسوب میشود که بافت جمعیتی تلفیقی از هموطنان شهرستانهای مختلف تا مهاجرین افغانستانی را تشکیل میدهد؛ این منطقه در واقع از شیعیان و برادران اهل سنت میزبانی میکند در نتیجه فعالیت فرهنگی به ویژه در عرصه مسجد نیازمند آن است که نگاهی همهجانبه و متناسب با بافت و نیاز منطقه ارایه شود.
مسجد امام محمد تقی(ع) سهرابیه از جمله مساجدی است که تلاش کرده مسجد را از فعالیت تکبُعدی و صرفا اقامه نماز خارج سازد. اولا در این مسجد نماز در هر سه وقت به جماعت اقامه میشود. از سوی دیگر طراحی و اجرای فعالیتهای توامان دینی فرهنگی در مسجد سبب شده است که مسئولیت و بار تامین ارتقای سطح فرهنگی منطقه تا اندازه قابل توجهی به دوش این مسجد بیافتد که البته با تنوع فعالیتهای اهل مسجد، این انتظار محقق شده است. بر آن شدیم با هدف بررسی برنامههای مسجد امام محمدتقی(ع) با حجت الاسلام «علی اصغر رحمتی» امام جماعت این مسجد گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه می خوانید:
حجت الاسلام «علی اصغر رحمتی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیتهای مسجد امام محمد تقی (ع) واقع در شهرک «سهرابیه» کرج اظهار کرد: تلاش ما این بود که بتوانیم رنگ و بوی جدیدی را به فعالیت در عرصه مسجد با همکاری و حمایت بنیاد علوی بدهیم به ویژه آنکه محدوده شهرک سهرابیه از مناطق محروم شهرستان کرج به شمار می رود و نیاز به کار فرهنگی جدی و مستمر دارد.
امام جماعت مسجد امام محمدتقی (ع) شهرک سهرابیه گفت: من به مدت پنج سال است که در این مسجد حضور دارم اما اصل فعالیت مسجد حدودا از سال ۱۳۶۰ مصادف با تاسیس آن آغاز شد. مسجد امام محمد تقی (ع) در واقع سومین مسجدی بود که من به عنوان امام جماعت در آن فعالیت خود را آغاز کردم.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که ذیل اجرا و طراحی فعالیتهای دینی فرهنگی در مورد شهرک سهرابیه همواره با همراهی هیات امنای مسجد مورد توجه قرار دادیم این بود که مناسب با بافت جمعیتی فعالیت کنیم. منطقه ای که مسجد در آن قرار دارد اکثرا آذریزبان زنجانی هستند، همچنین ۱۰ درصد از برادران اهلسنت افغانستانی هستند.
حجت الاسلام رحمتی تصریح کرد: در شهرک سهرابیه دو مسجد، سه حسینیه و دو هیئت مستقل وجود دارد که همه آنها در ماه محرم برنامههای مفصل دارند اما فعالیت همیشگی در تمامی ایام سال را در مساجد این منطقه شاهد هستیم. برای مثال در جریان شیوع کرونا با رویکرد جهادی کارگاه تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده را در مسجد راهاندازی کردیم، البته بچهها نیز در کوچهها میچرخیدند و محیط را ضدعفونی می کردند؛ در واقع ما نیز دوشادوش همه مساجد در سراسر کشور وارد میدان شدیم تا این بحران بگذرد.
امام جماعت مسجد امام محمدتقی (ع) افزود: اما بعد از کرونا با کمک و همراهی بنیاد علوی، کارهای مسجد سر و سامان دیگری پیدا کرد و با نگاه تشکیلاتمحور وارد عرصه شدیم. در واقع قبلا در فضای تشکیلات مسجدی فکر می کردیم اما اکنون این نگاه را برای فعالیت در محله داریم؛ در واقع رویکرد بنیاد علوی منجر به این شد تا بسیاری از موانع برای فعالیت مساجد در سطح محلات از بین برود و یک بلوغ انقلابی را برای فعالیت های مسجدی در سطح محلات شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه شبکهسازی در برخی عرصههای فعالیت در مساجد از گذشته وجود داشته است، تصریح کرد: اما این رویکرد اکنون رنگ و بوی دیگری پیدا کرده و ما روی گفتمان این عرصه کار میکنیم و تلاشمان این است که به صورت هدفمند فعالیت های مسجدی را جلو ببریم تا در تشکیلات ایمانی در سطح محله مثمر ثمر باشد.
حجت الاسلام رحمتی گفت: اکنون برای مستحکم کردن ارتباط فرهنگی مسجد و محله به ویژه برای گروه سنی نوجوان و جوان در عرصه کتابخوانی نیز ورود کرده ایم، برای مثال آثار مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، کتاب های اساتید اخلاق، را در قالب جلسات کتابخوانی ارایه می کنیم.
وی با بیان اینکه یک تیم جداگانه برای طراحی فعالیت های مسجدی ویژه گروه سنی نوجوان و جوان نیز تشکیل داده ایم، افزود: در این راستا یک طلبه جوان را به عنوان مسئول تعلیم و تربیت مسجد قرار داده ایم که علاقه مند به کار تشکیلاتی ایمانی و انقلابی است. این طلبه جوان با مدارس منطقه نیز ارتباط دارد و در نتیجه طرح پیوند بین مسجد و مدرسه عملا با این رویکرد محقق شده است.
این امام جماعت در بخش دیگری از مباحث خود در مورد فعالیت های مسجد امام محمدتقی(ع) شهرک سهرابیه در عرصه کارآفرینی اظهار کرد: با کمک کمیته امداد بحث پرداخت وام به مشاغل خانگی فعال شد، همچنین یک شرکت را با همکاری فعالان فرهنگی اجتماعی محل را اندازی کردیم و سرمایه گذاری کار از همین اهالی مسجد است، این شرکت تازه تاسیس شده و در حوزه تولید تخصصی قارچ فعالیت دارد.
وی همچنین در مورد اقدامات فرهنگی هنری مسجد امام محمدتقی (ع) گفت: گروههای سرود خواهران و برادران مسجد فعالیت قوی و مستمر دارند. تاکنون هرکدام از این گروه های سرود اجراهای مختلفی را در اماکن به مناسبت های گوناگون داشتند.
حجت الاسلام رحمتی در پایان خاطرنشان کرد: کار مسجدی نیازمند فعالیت مستمر و متنوع است، اگر قرار است در روزگاری که همه نوع امکانات فرهنگی در فضای مجازی وجود دارد، نقش مسجد را پررنگ کنیم، باید برنامه جدی داشته باشیم و حرف تازه بزنیم. جوان امروز جویای فعالیت های مبتکرانه و اثربخش است.
نظر شما