فیلم بازمانده در بیرجند رونمایی شد

فیلم بازمانده اقدامات رزمندگان دفاع مقدس در پشتیبانی و حمل سوخت، آب، غذا و تعمیرات خودرو و... برای رزمندگان در بیرجند رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مجید کریمیان- رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی امروز (۲۵ مهر) از اقدامات مهم حوزه هنری به پرداخت تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: جنگ باید از زوایا و سطوح مختلف واکاوی شود و موضوعات مغفول مانده مانند حوزه پشتیبانی جنگ از اینگونه موارد است.

وی یادآور شد: با شنیدن واژه پشتیبانی همه به فکر جمع آوری کمک می افتند در حالیکه اعزام نیرو، جابه جایی مواد سوختی، آب، غذا و... به خط مقدم که در تیررس دشمن قرار دارد جزو پشتیبانی محسوب می شود و اگر این اقدامات به موقع انجام نمی شد عملیاتی برگزار نمی شد.

کریمیان با بیان اینکه فیلم بازمانده با همکاری حوزه هنری و بنیاد شهید تولید شده است، گفت: در این فیلم به موضوع سوخت رسانی به جبهه که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، پرداخته شده است.

وی  با اشاره به این مهم که حوزه هنری در زمینه ساخت فیلم، پاکدست، کلیپ، کتاب ورود می کند، تأکید کرد: یکی از مهمترین دغدغه ها در حوزه رسانه، مصاحبه با افراد مرتبط در فیلم بود.

رئیس حوزه هنری خراسان جنوبی از رسانه های مکتوب خواست در خصوص زوایای مختلف دفاع مقدس ورود کنند چرا که بسیاری از موضوعاتی که نمی توان در قالب فیلم یا کتاب به آن پرداخت در قالب ستون نویسی قابل پردازش است.

هنری به تکمیل بانک سوژه حوزه هنری با کمک خاطرات رزمندگان دفاع مقدس اشاره کرد.

در ادامه پنج تن از رزمندگان خراسان جنوبی که در حوزه پشتیبانی و تأمین سوخت، آب و غذای رزمندگان فعالیت داشتند به بیان خاطرات خود پرداختند.

علیرضا طوقی با اشاره به نبود برق در جاده های منتهی به خط مقدم گفت: در محورها تانکر را با جرثقیل ثابت کرده و روی آن را با کیسه گونی استتار می کردیم تا از انهدام دشمن مصون بماند.

وی یادآور شد: بعد از جای گذاری تانکر، تانکری در بالای سکو برای سوخت گیری تانکرهای پایین قرار می گرفت و به این ترتیب تانکرها پر از سوخت می شد و پس از آن تانکرهای هزار لیتری سوخت گیری و به صورت سیار در مناطق مورد هدف و نیاز توزیع می شد.

وی یادآور شد: برای رساندن تانکرهای حامل سوخت، آب و یا غذا، نه تنها چراغ های خودرو را خاموش می شد بلمه فیوزهای چراغ ترمز نیز قطع می شد و مسافت یک ساعته را با چراغ خاموش در 8 تا 9 ساعت می پیمودیم.

او معتقد است سوخت رسانی کار دشورای بود و با توجه به خاکی رسی بودن مقر جاده ها باید گاهی خاک و شن خشک و یا پتوی مندرس زیر لاستیک قرار می دادیم تا تانکر از درون گل و لای بیرون  آمده و به حرکت خود ادامه دهد.

 رمضان اسماعیلی یکی از پیشکسوتان جنگ و فعال در حوزه پشتیبانی به یکی از خاطراتش اشاره کرد و گفت: در دره شیلر سه تانکر نفت، نفت گازوئیل و بنزین در حال بارگیری بود که به علت غفلت، یکی از تانکرها آتش گرفت و در آن لحظه نه پتویی دم دست بود و نه وسیله ای برای مهار آتش، خود را با شکم بر روی درب تانکر قرار دادم تا از رسیدن اکسیژن جلوگیری کرده و تانکر خاموش شود.

او که در زمان مهار آتش تانکر از ناحیه سر و صورت دچار سوختگی شده بود، ادامه داد: اگر این اقدام انجام نمی شد و همه تانکر ها آتش می گرفتند  خسارت مالی فراوانی به جا می گذاشت.

محمد چوپانی هم گریزی به تیر و ترکش های دشمنان در حین حمل آب، سوخت و...زد و گفت: دشمن از هیچ راهی برای نابودی رزمندگان فروگذار نبود و گاها شاهد پرتاب تیر آهن و الوار با هواپیما بر سر رزمندگان بودیم.

وی افزود: با وجود همه مشکلات وقتی به خط می رسیدیم و رزمندگان تشنه را می دیدیم خستگی از تن ما بیرون رفته و دوباره برای ادامه کار انرژی می گرفتیم.

در ادامه ابراهیم بهاری، سعید حسینی هم به بیان خاطرات خود در زمان پشتیبانی و رساندن سوخت، آب و ... پرداخته و در پایان هم از پوستر فیلم بازمانده رونمایی شد.

کد خبر 1729070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha