نوسانات ارز؛ دامن ستاد بازسازی عتبات را هم گرفت!

بانک مرکزی علی‌رغم درخواست‌هایی که ارسال شد، ارز برای خرید تجهیزات پزشکی پروژه بیمارستان 120 تختخوابی امام سجاد در اختیار ما نگذاشتند در حالی که اگر این اتفاق می‌افتاد هزینه‌های ما به یک‌دوم کاهش پیدا می کرد.

خبرگزاری شبستان؛ عتبات عالیات عراق در طول یک قرن گذشته نه تنها مطابق زمان توسعه نیافتند بلکه بر اثر سیاست های سوء در حال تخریب بودند. با سقوط رژیم بعثی و امکان حضور عاشقان و مشتاقان زیارت اهل بیت علیهم السلام ، به همت جمعی از دوستداران اهل بیت علیهم السلام و متخصصین و معتمدین و خیرین، با استفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری ، ستاد بازسازی عتبات عالیات و پشتیبانی عراق در سال 1382 تشکیل شد. به منظور معرفی هر چه بیشتر فعالیت های این ستاد سرویس قرآن و معارف و خبرگزاری شبستان گفت و گویی را با ریاست این ستاد ترتیب داد که در ادامه می آید:

آقای پلارک ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید لطفا در ابتدا در رابطه با میزان هزینه‌های ستاد عتبات و کمک‌های مردمی در پروژه‌هایی که تاکنون در شهرهای عراق انجام شده، توضیح بدهید؟
 

ستاد بازسازی عتبات از سال 81 که کار خود را آغاز کرد تا سال 89 بیش از 90 میلیارد تومان پول نقد و نذورات نقدی مردم را در پروژه‌های خود در عراق هزینه کرده است و به همین مقدار نیز از کمک‌های غیرنقدی مردم در این زمینه استفاده شده است اما میزان مشارکت‌های مردمی از سال 88 تا سال جاری یعنی سال 91 با میزان‌ کمک‌ها در 8 سال گذشته برابری می‌کند یعنی در محدوده‌ سال‌های 88 تا 91 نیز ما 90 میلیارد تومان کمک‌های نقدی و به همین میزان نیز کمک‌های غیرنقدی از مردم کشورمان دریافت کرده و در عتبات عالیات هزینه کرده‌ایم.
 

به عبارت دیگر یعنی میزان هزینه‌های شما در طول 8 سال گذشته با میزان هزینه‌ها در این دو سال اخیر برابر است؟

 بله! چون تا پیش از این ما در عراق کارهای تعمیراتی و جزیی انجام می‌دادیم اما امروز در حال رفع نیازمندی‌ها، ساختمان‌سازی و انجام پروژه‌های توسعه‌ای هستیم که طبعا هزینه بیشتری می‌طلبد، حوزه کارها گسترده می‌شود و تعامل ما نیز با دولت و مردم عراق بیشتر شده است.

به نظر شما چه عاملی در افزایش سطح کمک‌های مردمی نقش داشته است؟
مسئله اول اطلاع‌رسانی و تبلیغات در این زمینه است. چون تا پیش از این اطلاع‌رسانی چندانی در رابطه با برنامه‌ها و کارهای ستاد بازسازی عتبات صورت نمی‌گرفت و مسئله بعد، هدایت‌کردن و جهت‌دهی به سرمایه‌ها و سرمایه‌داران کشور است، بسیاری از خیرین و نیکوکاران در کشور هستند که تمایل دارند از درآمد و سرمایه‌های خود برای امور خیر هزینه کنند اما چون جهت‌دهی و هدایت خاصی در این مسیر انجام نمی‌شود آنها نیز سردر گم می شوند. به عنوان مثال یک کار را چندین بار انجام می‌دهند، هر چند ما اعمال و نیات خیر آنها را نفی نمی کنیم اما وقتی این خیرین و نیکوکاران در جریان فعالیت‌ها و پروژه‌های ستاد و نیاز حرمین شریفین در عراق به بازسازی و مرمت قرار می‌گیرند، با استقبال صدچندان اقدام به سرمایه‌گذاری و کمک می‌کنند.

مهم‌ترین پروژه‌هایی که در حال حاضر در دست اقدام یا آماده تحویل دارید چه پروژه‌هایی هستند؟
ما پس از ساختمان «مجمل سیدالشهدا علیه‌السلام» که آماده افتتاح است، پروژه بیمارستان 120 تختخوابی امام سجاد علیه‌السلام در شهر کربلا، وابسته به حرم امام حسین علیه‌السلام  را در دست افتتاح داریم که بر اساس زمان‌بندی انجام شده تا پایان سال 91 تحویل داده می‌شود. در این طرح تاکنون 35 تا 36 میلیون تومان تنها برای خرید تجهیزات پزشکی هزینه شده که با توجه به افزایش در قیمت دلار، هزینه‌های ما نیز بسیار افزایش پیدا کرد.

چرا؟ مگر شما از بانک مرکزی ارز دریافت نمی‌کنید؟
نه! دوستان بانک مرکزی علی‌رغم درخواست‌ها و نامه‌هایی که ارسال شد، ارز در اختیار ما نگذاشتند در حالی که اگر این اتفاق می‌افتاد هزینه‌های ما به یک‌دوم کاهش پیدا می‌کرد.

تجهیزات پزشکی این بیمارستان و کادر پزشکی آن چگونه آماده می‌شود؟
در رابطه با تجهیزات ما سفارشاتی را برای برخی شرکت‌های آلمانی داشته‌ایم که در حال تولید و ساخت دستگاه‌ها هستند و طبق قرارداد آبان‌ماه کلیه دستگاه‌ها و تجهیزات به مسئولان ستاد تحویل داده می‌شود. کارهای ساختمانی بیمارستان نیز رو به اتمام است و تنها نگرانی ما در حال حاضر تأمین کادر پزشکی بیمارستان است که قرار است از سوی کشور عراق تأمین شود.

یعنی کادر بیمارستان یا کادر پزشکی از ایران اعزام نمی‌شوند و از خود مردم عراق هستند؟
تأمین کادر بیمارستان کاری مشترک میان و کشور عراق است. ما از آنها خواسته‌ایم که اعضای این کادر را به ما معرفی کنند تا ما دوره آموزش فشرده درمانی یک کادر پزشکی را برای آنها برگزار کنیم یعنی بر اساس توافقات، تأمین کادر بر عهده عراق و آموزش آنها بر عهده ایران است اما پزشکان و متخصصان بیمارستان از ایران اعزام می‌شوند.

آیا تاکنون برای اعزام از سوی جامعه پزشکی اقدام و اعلام آمادگی شده است؟
بله! بیمارستان بقیه‌الله تهران در این رابطه به عنوان خواهرخوانده بیمارستان امام سجاد علیه‌السلام کربلا معرفی شده و بیمارستان خاتم‌الانبیا نیز علاقه و آمادگی خود را برای سازماندهی کادر پزشکی آن اعلام کرده است. پزشکان ایرانی از الان ثبت‌نام کرده‌اند، البته کمیته اختصاصی برای این کار تشکیل و از طریق سایت برای ثبت‌نام متقاضیان اقدام می‌شود و پس از ثبت‌نام نیز نوبت‌بندی‌ها برای اعزام و خدمت در بیمارستان انجام می‌گیرد.

آقای پلارک همکاری پزشکان در این بیمارستان چگونه است؟ آیا محلی برای اسکان و استراحت آنها در نظر گرفته شده؟
همکاری پزشکان با ستاد، همکاری افتخاری است که حداقل مدت آن نیز 2 هفته است. در رابطه با محل اقامت نیز علاوه بر سوئیت‌هایی که در ساختمان مجمل سیدالشهدا در کربلا وجود دارد، ساختمانی اختصاصی به همین منظور نیز در دست احداث است.

ادامه دارد/ 

کد خبر 146917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha