61 درصد پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف، به سازش منتهی می‌شوند

رییس کل دادگستری خراسان شمالی گفت:61 درصد پرونده های وارده به شوراهای حل اختلاف استان به سازش منتهی می‌شود طوریکه شورای حل اختلاف استان از ابتدای تأسیس تاکنون توانسته 70 پرونده قتل عمد را به مصالحه ختم کند.

احمد کیخسروی، رییس کل دادگستری خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بجنورد با عنوان اینکه بیشترین فراوانی پرونده های قضایی در استان و رتبه نخست آن به ایراد ضرب و جرح و نزاع هایی که حادث می شود، اختصاص دارد؛ اظهار داشت: رتبه بعدی به سرقت اختصاص دارد و وزن جرایم در استان با دیگر استان ها به طور تقریبی یکی است.


وی در ادامه نرخ جرایم خشن و تعیین میزان اینکه چند درصد جرایم خشن یا جنایی و چند درصد غیر جنایی است را از مهم ترین شاخص های وضعیت امنیتی هر استان اعلام و تصریح کرد: تفاوت خراسان شمالی با دیگر استان ها این است که جرایم خشن همچون سرقت مسلحانه که در بعضی از استان ها زیاد اتفاق می افتد، در این استان شاید هر سال یک مورد بوده یا نبوده است.


مقام عالی قضایی در استان خراسان شمالی به بحث مواد مخدر نیز اشاره کرد و در خصوص وضعیت پرونده های مواد مخدر در بین نرخ جرایم و اینکه عدم وجود پاسگاه ایست و بازرسی در این استان و تأثیر آن در تشکیل نشدن پرونده های بیشتر، گفت: معتقد هستیم، برای شناسایی باندهای مهم مواد مخدر، یکی از راه ها، ایست و بازرسی است اما همه راه، این نیست و امروزه راههای کنترلی بهتری از ایست و بازرسی داریم که اعمال می شود،  خوشبختانه با این که ایست و بازرسی علنی در استان وجود ندارد، ولی باندهای عمده را حتی از زمان بارگیری مواد مخدر تحت کنترل داریم و حتی مأموران با آن ها حرکت می کنند تا در فرصت مقتضی، آن ها را دستگیر کنند.


کیخسروی همچنین با صراحت گفت: مشکل ما در این حوزه تعداد معتادان است چون در بعضی از استان ها تعداد قاچاقچیان زیاد است، ولی در خراسان شمالی با تعداد مصرف کننده مواد رو به رو هستیم و پرونده های مواد مخدر در استان به نسبت سر جمع رتبه ورودی، رتبه ششم را دارد.

 

وی همچنین به پرونده های حقوقی استان نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین پرونده های حقوقی در استان اختلاف ملکی است که علت آن هم به ثبت نرسیدن بسیاری از املاک در گذشته است که می تواند زمینه کلاهبرداری عده ای سودجو را فراهم کند، یعنی در واقع معامله با قولنامه زیاد انجام می شود که به موجب قانون، درست نیست.

 

وی همچنین افزود: 98 درصد از کل اراضی موجود در استان سند دارد و اختلافاتی هم که بین مردم است، در مورد اراضی داخل شهری است.


رییس کل دادگستری خراسان شمالی دربخشی دیگر به قضاوت قضات در استان اشاره و سخت گیری قضات را رد کرد و اظهار داشت: قاضی های ما سخت گیرتر نیستند دست قاضی در حداقل و حداکثر مجازات باز است و می تواند از علل مخففه استفاده کند و در واقع اگر جریمه بازدارنده نباشد مفید نیست و قاضی به موجب قانون، رأی می دهد و مجازات باید برای افراد مجرم و دیگران بازدارنده باشد.

 

 کیخسروی به فعالیت شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و بیان داشت:  61 درصد پرونده ها پس از ورود به شوراهای حل اختلاف استان به سازش منتهی می شود که در کشور، بی نظیر است و شورای حل اختلاف استان از ابتدای تأسیس تاکنون توانسته 70 پرونده قتل عمد را به مصالحه ختم کند که اقدامی به یادماندنی است.


وی در ادامه مطلب فوق افزود: در مجموع 40 درصد سر جمع کل پرونده های وارده و اختلافات مردم در بیش از 250 حوزه حل اختلاف در استان رسیدگی شده است.


وی در ادامه با عنوان اینکه یکی از دغدغه های اصلی ما رفع اطاله دادرسی از پرونده های ورودی به حوزه قضایی استان است، کمترین زمان رسیدگی را 20 روز اعلام کرد و گفت: خراسان شمالی جزو استان های پیشرو در رسیدگی به پرونده ها است.


کیخسروی به سامانه یکپارچه قضایی موسوم به (سمپ) اشاره کرد و توضیح داد: در دادگستری دستگاه هایی شبیه خودپرداز را فعال کرده ایم که طرز استفاده از آن نیز همان جا وجود دارد و مردمی که مراجعه می کنند، می توانند آخرین وضعیت پرونده های خود را با این دستگاه ها ملاحظه کنند،  همچنین اگر کسی که به دادگستری مراجعه می کند، شماره تلفن همراه خود را به دفتر شعبه بدهد، هر اقدامی که روی پرونده انجام شود و آخرین وضعیت آن از طریق پیامک به او اطلاع رسانی خواهد شد که کار جدیدی است و با آن از رفت و آمدها کاسته می شود، چون هر عملیاتی که روی پرونده انجام شود، به طور خودکار در قالب پیامک ارسال می شود.


وی با مورد تأکید قرار دادن بحث اطلاع رسانی این سامانه نقش رسانه ها را مورد توجه قرار داد و افزود: تا اندازه ای که در توان دادگستری بوده از طریق بروشور و تراکت هایی در خود دادگستری به مردم اطلاع داده ایم، ولی باید به دادگستری کمک شود تا کسانی که مراجعه می کنند، به دنبال استفاده از این مهم باشند و باید کسانی که با سیستم کار می کنند، به این مرحله از یقین برسند که بین مراجعه حضوری و استفاده از این سامانه تفاوتی نیست و خراسان شمالی از استان هایی است که به طور صددرصد متصل به «سمپ» است و حتی در راز و جرگلان می توان از این سامانه استفاده کرد.

 

 


پایان پیام/

 

کد خبر 140070

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha