نباید خطای یک گروه هنری را به کل سینما و تئاتر تعمیم داد

وزیر ارشاد با بیان اینکه سینما و تئاتر، پس از انقلاب جایگاهی شایسته و مردمی پیدا کرده است، گفت: کسانی که با سینما و تئاتر مخالفند، با بی توجهی و اشتباه یک گروه هنری، کل سینما و تئاتر کشور را زیر سوال می برند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز (شنبه 23 اردیبهشت) در نخستین جشن طرح استقرار گروههای نمایشی که در تالار وحدت برگزار شد با ابراز امیدواری از طرح استقرار گروههای نمایشی گفت: امیدوارم با این حرکت فرخنده شاهد رشد و پویایی تئاتر کشور باشیم.

 

حسینی ضمن آنکه از هنرمندان خواست مفاهیم زیبا را در یک قالب زیبا بیان کنند، گفت: مفاهیم هنری وقتی که در یک قالب زیبا ارایه شود، ارتباط بهتری با مخاطب برقرار می کنند.

 

وی سپس با اشاره به سفرهای استانی هیئت دولت همزمان با جشن اردیبهشت تئاتر گفت: یکصدمین سفر دولت دهم که شعارش عدالت محوری است انجام شد و بنای این دولت بر تمرکز زدایی امکانات از تهران به شهرستان ها بود، اگر ما بتوانیم امکانات مناسب را در شهرستانها ایجاد کنیم یک شور و نشاطی در شهرستانها ایجاد خواهد شد.

 

وی سپس با اشاره به طرح استقرار گروههای نمایشی و شناسنامه دار شدن آنها گفت: اگر اطلاعات و نحوه فعالیت گروههای نمایشی ثبت می شود این باعث دلگرمی مسئولان است که شما هنرمندان را بیشتر حمایت کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت تئاتر پیش از انقلاب و پس از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: نگاهی که پیش از انقلاب به تئاتر می شد با جایگاهی واقعی آن همخوانی نداشت، تئاتر را باید در آیین ها جست، فرقی نمی کند چه در ایران باستان و چه در یونان باستان. اما پیش از انقلاب آنچه بر آن تاکید می شد، نسخه برداری از غرب بود، حتی آنها حاضر بودند که سنت های مردم را نادیده بگیرند و از نیروهای چپ و مارکسیست حمایت کنند تا نیروهای مردمی به حاشیه بروند آنها کسانی بودند که با دین و مذهب عناد داشتند و بر همین اساس این اقدامات را انجام می دادند اما پس از انقلاب رویکرد مسئولان به هنر تغییر کرده و هنرمندان  نیز آثار فاخری را ارایه می دهند که با فرهنگ مردم سنخیت دارد.

 

حسینی افزود: مردم وقتی اثر هنری را می بینند که با فرهنگ آنها همگونی ندارد از آن فاصله می گیرند، در حالیکه برنامه های ایام محرم، صفر، فاطمیه با استقبال گسترده مردم مواجه می شود.

 

حسینی با اشاره به علاقه مردم به هنر تعزیه گفت: شاید در تعزیه جنبه هنری رعایت نشود اما این هنر چون با اعتقادات مردم همخوانی دارد از سوی مردم با استقبال مواجه است.

 

حسینی سپس با بیان اینکه رویکرد ما پس از پیروزی انقلاب در علم، سیاست فرهنگ و هنر تغییر کرده است، گفت: ما ملت بی هویتی نیستیم شاهنامه خوانی ریشه در هویت ما دارد.

 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایرانیان فرهنگ غنی دارند که باید با استفاده از آن نمایش های زیبایی خلق شود.

 

حسینی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که باعث شده در مسائل رشد کنیم و در منطقه اول شویم روحیه خودباوری است که در تک تک آحاد مردم دیده می شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با اشاره به اینکه ایران از نظر عناوین کتاب مقام اول منطقه را دارد گفت: جمهوری اسلامی ایران از جهت عناوین کتاب نه تنها در منطقه بلکه در جهان اسلام مقام اول را دارد کشورهای عربی در مجموع 12 عنوان کتاب دارند و ما به 39 عنوان رسیده ایم.

 

حسینی سپس با اشاره به ضعف متون نمایشی در سینما و تئاتر کشور گفت: خلایی که در متون نمایشی و سینمایی ما وجود دارد ناشی از بی توجهی به ادبیات داستانی است، باید هنرمندان به بنیاد ادبیات داستانی نیز توجه کنند و اقداماتی که در زمینه نمایش و تئاتر صورت می گیرد را جدی بگیرند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر افزایش میزان مطالعه و کتابخوانی هنرمندان تاکید کرد و از آنها خواست که با کتاب بیگانه نباشند.

 

حسینی از هنرمندان خواست که در تولید آثار هنری به فرهنگ و احساسات مردم توجه کنند و گفت: گاهی بی توجهی یک گروه تئاتری یک علامت سوال بزرگ پیش روی تئاتر کشور قرار می دهد، در حالیکه نباید بی توجهی و اشتباه یک گروه هنری، به تئاتر کشور خدشه وارد کند، هنوز ذهنیت هایی هستند که با سینما و تئاتر مخالفند و منتظر هستند یک جایی حرکتی ببینند و واکنش نشان دهند تا جامعه هنری را زیر سوال ببرند انتظارم از هنرمندان این است که در خلق آثار هنری به این موضوع توجه کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر فراهم کردن امکانات و سازوکار تئاتر سیار در کشور تاکید کرد و گفت: باید با اجرای تئاتر سیار در کشور به مردمی شدن تئاتر کمک کنیم.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 132086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha