به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در جلسه ستاد اقامه نماز استان قزوین اظهار کرد: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجلاسیه نماز چند محور دیده میشد، نخست اینکه ما باید فرصت نماز را برای ایجاد وحدت پایدار، امنیت و محبت بین مردم قدر بدانیم، بدانیم که نماز منبع جوشش امنیت و وحدت و همچنین رشته اتصال و پیوستگی بین آحاد مردم است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: ما وقتی در بحران ها قرار میگیریم، قدر این واژههای ارزشمند و کلیدی را میدانیم؛ همچنین در بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی، فرصت سازی برای جوانان و نوجوانان در عرصه نماز بود، ما در مدارس و دانشگاه ها اقدامات خوبی را در این زمینهها شاهد هستیم اما در این عرصه تا جایگاه واقعی فاصله زیادی دارد.
وی عنوان کرد: باید همت ها را بیشتر و واقع بینانه تر کنیم، گاهی این برنامه ها را تشریفاتی انجام می دهیم، زمانی که کارمان را درست انجام میدهیم می بینیم که پای جوانان به مساجد باز شد، آن موقع معلوم میشود که ما موفق هستیم.
آیت الله عابدینی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به دانشگاه فرهنگیان در اجلاسیه نماز بسیار مشهود بود، فرمایشات رهبری و برگزارکنندگان اجلاسیه نماز این بود که ما تاکنون راجع به دانشگاه فرهنگیان رسالت خود را به درستی انجام ندادهایم و باید این عرصه را جدیتر ببینیم.
وی تصریح کرد: ما اگر بخواهیم به احادیث رسول اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و قرآن کریم در باب نماز توجه کنیم و در استان خود اثر آنها را ببینیم، باید نماز مساجد را رصد کنیم و هر عاملی که باعث میشود جمعیت مساجد کاهش پیدا کند را اصلاح کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: ممکن است برخی مساجد شرایط مناسبی به لحاظ نظافت یا مدیریت سرمایشی و گرمایشی نداشته باشند، بنابراین ما باید مساجد، مدارس و دانشگاهها را از نظر مکان برگزاری نماز رصد کنیم و آسیبها و موانع را برطرف کنیم و مسجد را چه کسی میتواند آباد کند، آن کسی که بر اساس ایمان به خدا و روز رستاخیز کار میکند می تواند مساجد را آباد کند.
وی افزود: گاهی مسجدی با امکانات خوب ساخته میشود اما آن صفایی که باید داشته باشد را ندارد، این مهم نشان میدهد که باید به این آیه شریفه توجه ویژه تری کرد که مساجد توسط کسانی آباد میشود که به خدا و روز رستاخیز ایمان دارند، این جنبه سختافزاری آبادی مساجد است.
آیت الله عابدینی بیان کرد: در مباحث نرمافزاری مسجد هم همینگونه است، مسجد را کسانی میتوانند آباد کنند که از صمیم دل به خدا و قیامت اعتقاد داشته باشند، چنین افرادی میتوانند مسجد را آباد کنند، باید از خدا بخواهیم ما را در ایجاد فرصتی دخیل کند که قرار است قرنها ماندگار باشد، باید از خدا بخواهیم چنین لیاقتی به ما عنایت کند.
وی تأکید کرد: بنابراین در آبادانی مساجد، هم در بحث سختافزاری و هم در بحث نرمافزاری باید از روی ایمان به خدا و روز قیامت گام برداریم، باید در بحث آبادانی مساجد با سختگیری جلو برویم، در این صورت ممکن است دیرتر ثمر بدهد اما به نتیجه خوبی خواهد رسید.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: اگر ما در جامعهای زندگی کنیم که در آن فساد و پارتیبازی باشد، آسیب دیدن حق محرومان توسط توانمندان باشد، آبروها محفوظ نماند، اختلاس و ربا وجود داشته باشد، چنین فضایی شایسته جامعه ای که نماز در آن برگزار میشود، نیست.
وی گفت: باید اجلاسیه ای برگزار کنیم که اینها را بررسی کنیم، البته منظور بنده این نیست که دنبال عیبها بگردیم، چه بسا که بررسی کنیم و رتبههای خوبی در پاکی و طهارت نماز کسب کنیم اما اگر فضای جامعه ما فضای پاک و طاهری برای نماز نباشد، تلاشها و کوششها برای برپایی اجلاسیه کماثر خواهد بود.
آیت الله عابدینی تأکید کرد: خداوند در قرآن فرموده «لا یمسه الا المطهرون»، اگر کسی طهارت و پاکی واقعی نداشته باشد، نمی تواند درک کند نماز چیست، چنین فردی نمیتواند نماز جمعه و مسجد را درک کند، بنابراین دنیاپرستی، حرامخواری و فساد مالی و اداری جزو آلودگیهایی هستند که با نماز منافات دارند، تا زمانی که این آلودگیها را برطرف نکنیم، نمیتوانیم نماز را اثرگذار کنیم.
وی اعلام کرد: نمازی اثرگذار است که مردم رنگ و بوی عدالت و کرامت را از آن استشمام کنند، اگر یک دکمه لباس ما در نماز غصبی بود یا زمینی که در آن نماز میخوانیم غضبی بود نمازمان باطل است، اینها نشان میدهد نماز بوی عدالت و محبت میدهد، نمازی که در آن برای خودمان و دیگران دعا میخوانیم و خیر میخواهیم، باعث میشود صفوف نماز جماعت دلهای افراد را به هم گره بزند، خاطرات معنوی میسازد، بنابراین نمازی که بر پایه تقوا باشد بوی محبت خواهد داد.
آیت الله عابدینی اضافه کرد: نماز باید پایه کرامت آدمها باشد، ما چقدر خاطره داریم که در دوران کودکی بهخاطر نماز خواندن در مسجد تشویق شدهایم، اینها نگاه کریمانه به نماز است، اگر نگاه ما به نماز و آدمها کریمانه باشد، دیگر وقتی کسی به اداره ای برود برای انجام یک کار کوچک او را تحقیر و معطل نمیکنند.
وی با بیان اینکه کاری کنیم دستاوردهای نماز در ادارات و جامعه مشهود باشد، یادآورد شد: اگر ما بتوانیم کاری کنیم دستاوردهای برگزاری نماز در ادارات و فضاهای اجتماعی مشهود باشد، همه جذب این فریضه خواهند شد، هیچ زمانی ما مثل امروز در استان قزوین مدیرانی را نداشتهایم که تا این اندازه دغدغه نماز را داشته باشند، اینها فرصتی ویژه برای ماست، نباید این فرصتها را از دست بدهیم و باید قدر آن را بدانیم.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد اجلاس استانی نماز، دهم اسفند ماه سال جاری در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان برگزار شود.
نظر شما