به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ایرج حیدریان، مدیرعامل آب منطقه ای گلستان امروز ( 30 فروردین) در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گفت: کار مطالعاتی این طرح به اتمام رسیده و براساس آن 280 هزار هکتار از اراضی استان در اولویت اجاری طرح زهکشی قرار دارند.
وی افزود: با توجه به محدودیت اعتباری تصمیم گرفته شد تا با اجرای طرح زهکشی در مناطق بحرانی استان انجام شود که براساس ان 10 هخزار هکتار برای این کار مشخص شده است. در سال گذشته زهکشی 4 هزار هکتار از این اراضی که عمدتاً در مناطق شمالی استان واقع شده است، با اعتباری بالغ بر 7 میلیارد تومان اجرایی شده است و در تلاشیم که تأمین اعتبار برای این طرح در قالب پروپزه های سفر چهارم دولت به استان در نظر گرفته شود.
مدیرعامل آب منطقه ای گلستان گفت: قرار است زهکشی 10 هزار هکتار از این اراضی طی 5 سال به اتمام برسد.اجرای این گونه طرح های بزرگ نیازمند اعتبار زیاد است که تخصیص یکباره آن برای دولت امکانپذیر نیست. دولت در فکر احیاء این اراضی برای پایداری بخش کشاورزی است.
بر اساس این گزارش، رسول حسام، مدیرکل بحران استان گلستان در ادامه این جلسه گفت: در سال های اخیر دولت توجه ویژه ای به بحث حوادث و تخصیص اعتبارات به این بخش کرده است. در بخش آبخیزداری و مهندسی رودخانه نیز اعتبارات زیادی هزینه شده است که به کم کردن خسارت های ناشی از وقوع سیل کمک کرده است.
حسام اظهار داشت: بیش از 7 میلیارد تومان از سوی این مدیریت برای دیواره سازی و و مدیریت اب های سطح هزینه شده است. این اعتبارات به صورت نقطه ای و در روستاهایی که سیل آنها را مورد تهدید قرار می دهد هزینه شده است.
حسام ادامه داد: تنها در سال گذشته بالغ بر2 میلیارد تومان به لایروبی گرگانرود و رودخانه قره سو اختصاص یافته است. در سیل سال 80 بیش از 314 نفر در استان کشته شدند در حالیکه در سیل اخیر که از نظر حجم وسیع تر و عمیق تر بوده، تلفات جانی به صفر کاهش یافته است.
حسام تأکید کرد: این امر به دلیل اجرای پروژه های مهندسی رودخانه و اجرای طرح های سازه ای و لایروبی انهار است که دولت با تخصیص اعتبارات توجه ویژه ای به آن داشته است.
پایان پیام/
نظر شما