سیاست خارجی کشور در دولت اصلاحات سیاستی انفعالی بود

سروری با اشاره به اینکه سیاست خارجی کشور در دولت اصلاحات سیاستی انفعالی بود، گفت: امروز شرایط کشور به گونه‌ای است که در معادلات منطقه و جهان نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، پرویز سروری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در برنامه دیروز، امروز و فردا به تعبیر مقام معظم رهبری از وضعیت کشور که وضعیت شعب ابی‌طالب نیست بلکه شرایط بدر و خیبر است، گفت: این سخن مقام معظم رهبری به این معنا است که عده‌ای درصدد سیاه‌نمایی وضعیت داخلی کشور هستند.ما اکنون در شرایطی نیستیم که استراتژی‌مان صرفا صبر باشد، بلکه شرایط ما همچون زمان هجرت مسلمانان از مکه به مدینه و قدرت پیدا کردن آنهاست.
وی افزود: شرایط کشور ما به گونه‌ای است جواب تهدیدات دشمن را می‌توانیم با تهدید پاسخ دهیم. در حال حاضر شرایط ما به گونه‌ای است که در معادلات جهان و منطقه نقش تعیین‌کننده داریم.

کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی قبل از انقلاب سیاستی منفعل، وابستگی و تبعیت از نظام سلطه بود، گفت: سیاست خارجی کشور پس از انقلاب مبتنی بر عزت، حکمت، مصلحت و ارتقای منزلت بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سیاست خارجی دولت اصلاحات سیاستی انفعالی بود، اذعان کرد: دولت اصلاحات با شعار هضم در نظام بین‌الملل و همکاری برای ایجاد بسترهای ارتباط، شروع به تبعیت از نظام سلطه کردند، به گونه‌ای که در مسایل تعلیق، انرژی هسته‌ای، نصب دوربین، پروتکل الحاقی، بازدید از مرکز نظامی از نظام سلطه تبعیت کرد که نتیجه آن شد که ایران به تعلیق کامل رسید.

سروری خاطرنشان کرد: نتیجه همکاری و همراهی و چراغ‌های سبز دولت اصلاحات با استکبار و نظام سلطه موجب تحقیر ملی کشور شد موجب شد که نظام سلطه بر این مسئله اذعان کند که ایران حق دست‌یابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را ندارد.

نامزد جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دوران اصلاحات با وجود آنکه بیشترین همکاری با نظام سلطه صورت گرفت شاهد بیشترین تحریم‌ها به کشور بودیم و با وجود تمام همکاری کشور بیشتر ضروری شد.

وی اظهار کرد: عزت، حکمت و مصلحت در زمان دولت اصولگرا صورت گرفت و قطع‌نامه‌ای در مورد حقوق بشر علیه ایران در دوران اصلاحات صادر شد، بنابراین تا زمانی که به صورت انفعالی عمل کنیم به نتیجه‌ای نمی‌رسیم و هر وقت با وضع اقتدار وارد شدیم موفقیت بدست آوردیم.

سروری با اشاره به اینکه از انتخابات و فتنه سال 88 با یک پدیده عجیبی روبرو شدیم، ابراز کرد: عده‌ای در انتخابات با سازوکار قانونی وارد عرصه انتخاباتی شدند ولی پس از انتخابات با سازوکار غیرقانونی به دنبال رسیدن به حقوق خدا بودند.

وی ادامه داد: یکی از شخصیت‌های اثرگذار در انتخابات خودش اذعان می‌کرد که من با تماسی تلفنی که با آقای موسوی داشتم گفتم بنده بیشترین اجحاف را به مسئله امنیتی کشور دارم. اقداماتی که شما از شب انتخابات شروع کرده‌اید به شدت تأثیر منفی در تقابل بین مردم دارد.

سروری راهپیمایی 22 بهمن را موجب بهت و تعجب دنیا شد، خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که ملت‌ ما صاحب بصیرت و روشنگری است و همه طیف‌ها درون ملت‌ ما به نوعی به منافع ملی و مصالح کشور بیش از مطامع و تمایلات سیاسی خود می‌اندیشند.

بنا بر این گزارش، سهیلا جلودارزاده، نماینده خانه کارگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این برنامه با اشاره به اینکه سیاست خارجی کشور همواره پس از انقلاب اسلامی مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت بوده است، گفت: ولی در دوره‌های مختلف مدیریت‌ها متفاوت از هم بودند.

وی افزود: در پایان جنگ امام (ره) متناسب با شرایط کشور قطع‌نامه را قبول کردند که قطعا مقاومت‌هایی را در مقابل آن نیز داشتیم. امروز نیز به همین شکل است و بر اساس این سه اصل شیوه‌ای اجرایی به گونه‌ای تنظیم شود که شرایط کشور بهتر شود و به عقب برنگردیم.

وی افزود: مسئول سیاست خارجی وقتی با بینش باز و قوی و خوش‌بینی کار خود را انجام می‌دهد با برخورد و عکس آن متفاوت است.

وی اظهار کرد:‌ من معتقدم گروهها براساس منافع‌شان سیاست خارجی را تنظیم نمی‌کنند بلکه براساس منافع کشور بایستی سیاست‌ها را تنظیم کنند. در همین‌ جاها ما شاهد تفاوت نگاه‌ها هستیم.

 

این نامزد مجلس نهم افزود: بعضاً بیان سیاست خارجی توسط گروه‌ها برای رقابت داخلی سیاست خارجی خاصی اتخاذ می‌شود که این بدترین شکل است. یعنی ما سیاست خارجی یک کشور را برای کسب موفقیت‌های داخلی تعیین می‌کنیم، ولی به نظر من تنظیم سیاست خارجی براساس منافع یک خیانت است.

 

کاندیدای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور تمام گروه‌های سیاسی بر دست‌یابی به بر انرژی‌ صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید داشته‌اند ولی باید دست‌یابی به این انرژی صلح‌آمیز را به شکل دیگری مطرح کنیم.

 

وی گفت: ما به هیچ عنوان به سلاح هسته‌ای فکر نکرده و نمی‌کنیم و این حق ماست که بتوانیم از انرژی هسته‌ای استفاده کنیم، ولی شاید می‌شد اگر جدی‌تر به این قضیه فکر می‌کردیم و کمتر از آن استفاده داخلی برای بیرون کردن رقبا می‌کردیم آن موقع بود که می‌توانستیم از آن در دنیا بهتر استفاده کنیم.

 

وی ادامه داد: در زمان جنگ ما شاهد بودیم که مهمانان خارجی به کشور ما می‌آمدند و در زیر بمباران با ما در آیین آزادزیستن و آزادگی و مهر و محبت بین انسان‌ها را یاد می‌گرفتند.

جلودارزاده ادامه داد: اتفاقی که در کشور ما می‌افتد و یا زمانی که جواب تهدیدی را با تهدید می‌دهیم می‌بینیم که چقدر در دنیا اسلحه به فروش می‌رسد، زیرا دشمنان براساس همین حرف‌ها و دفاعیات ما تبلیغات صورت می‌دهند. ما باید به این نکات توجه کنیم و اگر قرار است با دشمنان در سیاست خارجی مبارزه کنیم باید به نوعی باشد که در دو عرصه موفق باشیم یعنی هم حرف خود را جلو ببریم و هم تعداد دوستان‌مان را در دنیا زیاد کنیم.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 109378

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha