خبرگزاری شبستان:قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، استفاده از مواد مخدر صنعتی را یکی از مشکلات اساسی كشورمان دانست و عنوان کرد: 26 درصد معتادان کشور از مواد مخدر صنعتی استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر،علیرضا جزینی ،قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشت خشخاش و تریاک در افغانستان را تهديدي جدي در منطقه دانست و گفت: 240 هزار هکتار از زمینهای کشور افغانستان زیر کشت خشخاش است.
وی اضافه کرد: امروزه در کشور افغانستان 7 هزار تن مواد مخدر تولید میشود که این آمار نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
قائم مقام دبيركل ستاد با بیان اینکه تولید، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در سراسر جهان 85 میلیارد دلار ارزش مادی دارد، تصریح کرد: از این آمار سهم کشاورزان افغانی یک درصد و سهم قاچاقچیان افغانی نیز دو درصد است. در مجموع سه درصد درآمدهاي ناشي از كشت و توليد و ترانزيت جهاني مواد افيوني، سهم گروه عمده كشاورزان و قاچاقچيان افغاني است.
وی ادامه داد: طی هشت ماهه نخست سال جاری 495 تن مواد مخدر با منشا تریاک کشف شده که این میزان به ترتیب شامل تریاک، حشیش، هروئین، شیشه و مرفین بوده است. 85 درصد كشفيات جهاني ترياك توسط ايران انجام ميشود.
جزینی خاطرنشان کرد: در هشت ماه گذشته یکهزار و 600 کیلوگرم شیشه کشف شده و 172 محل تولید شیشه منهدم شده است.
وی استفاده از مواد مخدر صنعتی را یکی از مشکلات اساسی ایران دانست و عنوان کرد: 26 درصد معتادان کشور از مواد مخدر صنعتی استفاده میکنند.
جزینی با تاکید بر اینکه پیشگیری از مواد مخدر در اولویت کار قرار داده شده است، مطرح کرد: در این راستا برنامههایی به صورت ثابت در صدا و سیما اجرا خواهد شد تا بتوانیم در راستای روشنسازی جوانان و خانوادهها گام مناسبی برداریم.
وی ادامه داد: زنان از میان یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد، جمعیت 10 درصدی را به خود اختصاص میدهند و امروزه سازماندهی زنان معتاد و ... مورد توجه است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سپاه انقلاب اسلامی همکاریهایی داشته است، گفت: بیشتر بسیج در این ارتباط فعالیت دارد و برنامههایی نیز در دستور کار قرار گرفته است تا بتوانیم با همکاری بسیج در برخی استانهای کشور به درمان، پیشگیری و مقابله با تهدیدات مواد مخدر بپردازیم.
جزینی با بیان اینکه در استان قم با کمبودهایی برای کاهش آسیبهای مواد مخدر مواجه هستیم، اظهار کرد: برای نگهداری معتادان مرد و زن دو مرکز با ظرفیت 300 الی 350 نفر همزمان تا 10 دی ماه در قم افتتاح خواهد شد.
وی کنترل مرگ و میر معتادان را یکی دیگر از مشکلات استان قم برشمرد و گفت: کمیته درمان استان قم باید در ارتباط با این موضوع برنامهریزی کند تا بتوانیم با همکاری دستگاههای مرتبط اقدامات مناسبی انجام دهیم.
جزینی از مفاد توافقنامه با صدا و سیمای مرکز استان قم یاد کرد و گفت: طبق این توافقنامه 84 برنامه با محوریت گفتوگو در سیمای استانی برنامهریزی شده بوده که بخشی به اجرا در آمده و بخشی هم در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین صدا و سیما 26 برنامه 30 دقیقهای با عنوان ساختار مستند گزارشی و هفت برنامه 30 دقیقهای مستند محض و یک سریال 13 قسمتی 45 دقیقهای را برای مردم به نمایش خواهد گذاشت.
قائم مقام دبيركل ستاد با تاکید بر استفاده بیشتر از ظرفیت خیرین استان قم مطرح کرد: شهرداریهایی که دارای بالای 500 هزار نفر جمعیت هستند باید 10 درصد از اعتبارات فرهنگی خود را در راستای مبارزه با مواد مخدر به خصوص در زمینه پیشگیری هزینه کنند.
وی متذکر شد: طی 9 ماه اخیر در حوزه مقابله با مواد مخدر استان قم 3 هزار و 200 کیلوگرم مواد کشف شده و 4 هزار و 600 نفر نیز دستگیر شدهاند.
جزینی از کشف 85 درصد تریاک جهان در ایران خبر داد و گفت: این آماری است که سازمان ملل اعلام کرده و 35 درصد هروئین نیز در این کشور کشف شده است.
پیگیری سازمان بهزیستی برای ایجاد کمپ معتادان در قم
همچنين رضا سیار در حاشیه اين نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر برنامه گستردهای است که امروزه توسط مردم و مسئولان استان قم به صورت جدی پیگیری میشود.
وی اضافه کرد: این برنامه نیازمند زیرساختهایی است که باید ایجاد شود و تا کنون دستگاههای استانی و کشوری نیز در این ارتباط همکاری مناسبی داشتهاند و امیدواریم این همکاری ادامه پیدا کند.
فرماندار قم با بیان اینکه معتادان پس از ترک نیازمند کمپهایی برای مراقبت هستند، تصریح کرد: هزینهای برای ترک آنها انجام میشود و برای اینکه این هزینه هدر نرود باید کمپهایی آماده کنیم که سازمان بهزیستی نیز به دنبال ساخت مرکزی برای برطرفسازی این مشکل است.
وی با تأکید بر اینکه استان قم با توجه به جایگاهی که دارد نباید آلوده به این مشکلات باشد، عنوان کرد: فرمانداری عزم خود را جذب کرده است که در راستای مبارزه با مواد مخدر مجری تصمیمهای شورای استان باشد.
سیار در پایان از همکاری دستگاههای استانی تقدیر کرد و گفت: هماهنگی موجود میان دادستانی، نیروی انتظامی و استانداری قم بسترهای فعالیت در عرصه مبارزه با مواد مخدر را ایجاد کرده است.
پایان پیام/
نظر شما