به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامحسین نفیسی، مشاور عالی دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، صبح امروز(27 دی) در دومین کارگاه تهیه و تدوین برنامه راهبردی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ها منطقه خوزستان، گفت: هدف ما از برگزاری این کارگاه این است که بتوانیم تجسم واقعی از فضای شهرستان داشته باشیم و با کمک و همفکری مسئولان ذیربط در این زمینه، سند برنامهریزی راهبردی را در شهرستانها و کتابخانهها در فاصلههای زمانی مشخص تهیه کنیم.
وی با تأکید بر اینکه با داشتن برنامه ای هدفمند بهتر میتوان امور را در دست گرفت و رو به سوی آینده گام برداشت، خاطر نشان کرد: نگاه به گذشته و برنامهریزی برای آینده باعث میشود که سیر کار در گذشته را بررسی کرده و برای آینده بهتر تصمیمگیری کنیم.
دکتر نفیسی، افزود: در این برنامه که اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان میزبان استان های لرستان و فارس است باید بتوان برنامه ها را در پنج سطح کلان، ادارات کل ستادی، ادارات استانی، ادارات شهرستانی و کتابخانه های عمومی تدوین و به مسائل و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، فکر کرد.
وی با بیان اینکه در برنامه راهبردی که مطرح می شود باید مهم ترین راه را برای رسیدن به مقصد پیدا کنیم، تصریح کرد: در این راستا در هر استان با توجه نظرات و گام هایی که مطرح شده، به تعداد نفرات امتیازبندی صورت می گیرد و نفرات برتر در تهیه سند و همچنین نفراتی که بدترین سند را ارائه دادند، معرفی می شوند.
مشاور عالی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه خوزستان بر اسناد استان های لرستان و فارس نظارت می کند، یاد آور شد: این جلسه باید منجر به تدوین برنامه ای برای شهرستان ها شود؛ با این شیوه شما مطلع می شوید که چه حق و حقوقی دارید و از مسائل و مشکلات اطلاع پیدا می کنید.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه های عمومی با وجود کتابداران معنا پیدا می کند، اذعان داشت: این سند در سطح کشور، پورتال نهاد و گردهمایی مدیران کل مطرح می شود و هر کس طرح نو و جدیدی ارائه کند باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنین اسماعیل عامری گلستان، معاون برنامه ریز استانداری خوزستان، در این جلسه، بیان کرد: در حال حاضر وسایل ارتباط جمعی بسیاری از جمله ماهواره، اینترنت، سینما و... در جوامع وجود دارد ولی با این ابزار فرهنگی، باید گفت که تنها پناهگاه همه ما کتاب است.
وی با اشاره به اینکه باید با تدوین این برنامه راهبردی، کتاب و فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا کند، ادامه داد: ما باید با بررسی شاخص ها همه تلاش خود را به کار گیریم تا طی دوسال آینده جزو سه استان برتر کشور در حوزه های مختلف کتابخوانی باشیم و فضای فرهنگی را بازسازی کنیم.
وی با اشاره به اختصاص بودجه ای برای کتابخانه ها، اضافه کرد: کلاً برنامه های فرهنگی یک بودجه متمرکز دارد که از مرکز تأمین می شود و در حال حاضر این بودجه 80 میلیارد تومان است و 50 میلیارد تومان نیز از منابع استانی به امور فرهنگی اختصاص می یابد که بخشی از آن مربوط به کتابخانه های عمومی می باشد.
معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان، ابراز امیدواری کرد: با برنامه ای راهبردی در حوزه کتاب و کتابخوانی بتوان مشکلات این بخش را حل کرد و باید بر اساس آن سقف اعتبارات را در سال آینده افزایش دهیم.
رحیم فضیلت پور، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، نیز عنوان کرد: ضرورت برنامه ریزی در هر سازمانی امری اجتناب ناپذیر است و نهاد کتابخانه های عمومی به اقتضای اهمیت و حساسیت ویژه ای که دارند باید برنامه ای راهبردی برای حوزه خود تهیه کنند.
وی بیان داشت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سال گذشته این برنامه را در دستور کار خود قرار داد و برای توجیه مسئولان کتابخانه های عمومی نخستین نشست را در مشهد مقدس برگزار کرد و مرحله دوم برای توجیه بیشتر به صورت کارگاهی و به شکل منطقه ای در راستای برنامه راهبردی نهاد در حال اجراست.
وی با اشاره به شرایط استان خوزستان، توضیح داد: در این استان با توجه به تلاش های صورت گرفته هنوز نتوانستیم به جایگاه مطلوبی در کشور دست یابیم ولی با تأمین منابع مالی می توانیم بسیاری از مشکلات موجود در کتابخانه های استان را حل کنیم.
فضیلت پور، با بیان اینکه در حال حاضر 162 باب کتابخانه عمومی و یک میلیون و 500 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان موجود است، اظهار کرد: کتابخانه های خوزستان دارای170 هزار عضو هستند و سالانه چهار میلیون و500 نفر به کتابخانه ها مراجعه می کنند و در تلاشیم که خدمات مطلوبی را به علاقه مندان ارائه کنیم.
وی تأکید کرد: کتابخانه های عمومی به دلیل اینکه در سال های قبل مورد کم توجهی قرار گرفته اند احتیاج به بازسازی و تجهیز دارند و اعتباری که نیاز داریم بالای 17 میلیارد تومان می باشد که 5 میلیارد تومان آن جهت تعمیر، تجهیز و شاخص های فرهنگی تأمین شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، ابراز داشت: برای اینکه بتوانیم از فضاهای موجود استفاده کنیم قطعاً احتیاج است که این فضاها بازسازی شوند و در این راستا نیازمند کمک مسئولان و خیران استان هستیم.
لازم به ذکر است، این جلسه به مدت سه روز با حضور استان های لرستان و فارس به میزبانی استان خوزستان در هتل بین المللی پارس اهواز برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما