به گزارش خبرنگار شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی بااشاره به جایگاه ایران در حوزه تحقیقات در کشور گفت: در 5-6 سال اخیر شاهد جهشهای فراوانی در علوم پزشکی بودهایم و همانطور که در مقاله نیچر از رشد 20 درصدی علوم پزشکی ایران طی یک سال گذشته خبر میدهد، ما نیز این پیشرفت باارزش را ارج میدهیم.
صرف بودجههای پر اثر
وی افزود: با توجه به اینکه تأمین منابع مالی در علوم پزشکی رقمی کمتر از 10 درصد است اما با این هزینهها در علوم پزشکی حدود 30 تا 40 درصد در تولید محصولات پیشرفت داشتهایم که این ارتقاء ناشی از این است که درحال حاضر با وجود اینکه 10 درصد از بودجه شامل این بخش میشود، بودجه در این مسیر بسیار پربازده هزینه شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد نشریات علوم پزشکی از ایران طی سه سال به رقمی حدود 212 نشریه رسیده است را نشاندهنده پیشرفتهای فراوانی در علوم پزشکی ایران دانست.
وحید دستجردی با بیان اینکه در ابتدای وزارت وی در این سازمان تعداد مراکز تحقیقاتی 280 مرکز بوده اما با توجه به نقشه جامع علمی کشور طی دو سال تعداد این مراکز به 400 مرکز علوم پزشکی رسیده است و این پیشرفتها نشاندهنده این است که در آینده مسئولیت خطیری در دست مسئولان نظام پزشکی کشور است.
توجه به داروسازی تا گذراندن پلههای ترقی
وزیر بهداشت صرف هزینهها در علوم پزشکی را پرثمر خواند و افزود: در چند سال اخیر صنایع داروسازی بازده 8 درصدی را داشته و خدمات داروسازی ایران در منطقه حرف اول را میزند و در آسیا جزء 5 کشور مطرح و در دنیا صنعت داروسازی ایران رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده است. به تبع با توجه بیشتر به این بخش میتوان در جهان حرف اول را در بخش داروسازی بزنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهادت شهید احمدیروشن و احمدیروشنهای دیگر نمیتواند دانشمندان را از مسیر خود منحرف کنند، گفت: عشق و خدمت به مردم بزرگترین انگیزه دانشمندان ایرانی است.
وزیر بهداشت گفت: ارتقای سلامت رسیدن به خودکفایی و بینیازی به کشورهای دیگر است و درحال حاضر 8 دارو در عرصه تولید و خودکفایی رسیده است و این ها در استقلال کشور بسیار تأثیرگذار است.
وی افزود: برای تحقق این امر کمیتهای برای داروها و تولید در این بخش طراحی شده است که انحصار تولید در 3 تا 5 سال در اختیار شرکت تولیدکننده آن قرار میگیرد.
حمایتهای 80 درصدی از داروهای کشور
وزیر بهداشت با بیان اینکه آنتی بادیها ازجمله هرسبتین برای درمان سرطان سینه ازجمله داروهای گران محسوب میشود که بیماران سرطانی متأسفانه قادر به تأمین این هزینهها نیستند، گفت: با طراحی جدید، 80 درصد از تولید این دارو را دولت برعهده گرفته و داروی هرسبتین در ابتدای سال 91 تولید و به بازار عرضه می شود.
شایان ذکر است، در پایان این همایش از برگزیدگان جشنواره تحقیقات علوم پزشکی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما