به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی محمدنجار، وزیر کشور در جمع رؤسای هیئتهای بازرسی انتخابات سراسر کشور با اشاره به برگزاری 29 انتخابات از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در کشور افزود: تجربه خوب و سنگینی از برگزاری انتخابات در کشور داریم و شرط عقل این است که از این تجربیات در این دوره استفاده کنیم. بنا داریم با استفاده از تجربیات خوب گذشته و هماهنگی با وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادستانی، ثبت احوال، استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها، جریان انتخابات را بهخوبی به پیش ببریم.
وزیر کشور با بیان اینکه انتخابات، مانوری ملی است، گفت: در برگزاری این دوره از انتخابات 850 هزار نفر مشارکت میکنند بنابراین باید هماهنگی خوبی میان همه بخشهای اجرایی، نظارتی و بازرسی وجود داشته باشد.
محمدنجار با اشاره به روند انتخاب هیئتهای اجرایی افزود: ابتدا فرماندار سی نفر از معتمدان را انتخاب میکند و بعد این تعداد از معتمدان هشت نفر را از میان خود برمیگزینند و در نهایت هیئتهای اجرایی با یازده عضو در هر استان تشکیل میشود.
وزیر کشور با بیان اینکه در سه بخش زیرساختها، فنی و مقایسه آماری و تحلیلی انتخابات را آغاز کردیم، گفت: بخش نخست مربوط به فراهم کردن تمهیداتی از قبیل سامانه جامع الکترونیکی انتخابات و نامنویسی بود که این امر منجر شد سرعت، دقت و شفافیت کار بالا برود.
محمدنجار افزود: روش قبلی، آمار رد صلاحیتها را بالا میبرد و این بستری میشد برای صحبتهای بعدی، اما با روش جدید یعنی سامانه جامع الکترونیکی جلو این مسائل گرفته شد.
وی به بخش بعدی انتخابات یعنی بخش فنی اشاره کرد و گفت: تمهیدات دیده شده در این خصوص نیز بسیار خوب بوده و باعث شده است سرعت و دقت کار افزایش یابد.
وزیر کشور در خصوص بخش آماری نیز اظهار داشت: با توجه به قانون جدید مجلس شورای اسلامی درخصوص مدرک تحصیلی نامزدها، در این دوره نسبت به دوره قبل 3522 نفر دارای مدرک کارشناسی نتوانستند نامنویسی کنند.
محمدنجار با اشاره به ثبت نام 5405 نفر در این دوره از انتخابات مجلس نسبت به 6700 نفر دوره قبل افزود: در دوره پیش 993 نفر انصرافی داشتیم اما در این دوره با توجه به تمهیدات اندیشیده شده، این تعداد به 200 و اندی رسیده است.
وی با بیان اینکه در این دوره، ثبت نام کارشناسارشدها رشد 16 درصدی نسبت به دوره قبل داشته است، گفت: اگر 3522 نفر لیسانس دوره قبل را به این دوره اضافه میکردیم شاهد رشد 37 درصدی در مشارکت نامزدها میبودیم.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: دغدغه ما فقط اجرای مرّ قانون است.
محمدنجار با بیان اینکه در این دوره از انتخابات، همه کسانی که خود را در چارچوب نظام میدانند مشارکت و نامنویسی کردهاند افزود: 34 درصد اصولگرا، 14 درصد اصلاحطلب، 23 درصد مستقل و 9 درصد نیز جریانات نامشخص و جدید در نهمین دوره انتخابات مجلس ثبتنام کردهاند. در میان ثبتنامکنندگان؛ قاضی، دکتر، 261 نماینده دوره هشتم مجلس، کاسب، کارمند، نظامی، استاد دانشگاه و نخبه دیده میشوند. در این دوره، هم مشارکت بالا رفته و هم حضور ثبتنامکنندگان بسیار پرشور بوده است و باید از کسانی که نامزد شدهاند تشکر کنیم.
محمدنجار با بیان اینکه مدیریت جریان انتخابات کار بسیار مهمی است و باید تا پایان کار آن را به پیش ببریم افزود: باید مراقب باشیم که حرف بیربط و ناجوری نزنیم و از هر اقدامی که باعث ایجاد تشنج شود جلوگیری کنیم تا درنهایت دشمنشاد نشویم.
وی با بیان اینکه دستور کار وزارت کشور در برگزاری انتخابات اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور و نشاط گفت: عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی باید بر اساس مرّ قانون اقدام کنند و بدانند «قانون؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد».
وزیر کشور با بیان اینکه هیئت های بازرسی بر اساس ماده 25 قانون انتخابات تشکیل شدهاند افزود: این هیئتها باید کار کنترل را انجام دهند و بازرسی باید به تسهیل فرایند انتخابات منجر شود نه اینکه دست و پاگیر باشد و باعث کندی کار هیئتهای اجرایی شود.
وی با تأکید بر اینکه باید در ترکیب هیئت های بازرسی افراد امانتدار و باتقوا حضور داشته باشند اضافه کرد: باید از هر اقدامی علیه یا له کاندیداها جداً اجتناب شود.
وزیر کشور اخلاق انتخاباتی، تقوای سیاسی، پرهیز از وعدههای تحققناپذیر، اجتناب از تبلیغات زودهنگام و صحبت نکردن علیه دیگر نامزدها را از جمله ویژگی های نامزدها در جریان انتخابات برشمرد که هیئتهای بازرسی باید به آنها توجه کنند.
وی افزود: انتظار داریم هیئتهای بازرسی با استانداران، فرمانداران و هیئتهای اجرایی کاملاً هماهنگ باشند و از درگیری و ایجاد تنش و دست و پا گیر شدن برای هیئتهای اجرایی اجتناب کنند.
محمدنجار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دشمنان برای برگزاری انتخاباتی در غیر تراز جمهوری اسلامی گفت: با توجه به بیداری اسلامی در منطقه و الگو بودن ایران، دشمنان زخم خوردهاند و نمیخواهند انتخاباتی پرشور برگزار شود.
وزیر کشور در ادامه ترور دانشمند نخبه جوان مصطفی احمدی روشن را اوج استیصال دشمنان در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: هنوز دشمنان نفهمیدهاند که هر گاه یک نفر از ما را شهید میکنند، باعث حرکت دوچندان دیگر افراد جامعه به سمت رشد و تعالی کشور خواهند شد.
در ابتدای این گردهمایی، حاجی زاده رئیس هیئت مرکزی بازرسی انتخابات کشور با ارائه گزارشی گفت: 31 هیئت بازرسی استانی، 207 هیئت بازرسی حوزه اصلی و 781 هیئت بازرسی حوزه فرعی و در مجموع 1020 هیئت بازرسی در سه سطح از روز اول انتخابات یعنی روز ثبتنام تشکیل و سازماندهی شدهاند.
وی با بیان اینکه خلاصه کار این هیئتها به وزیر کشور گزارش شده است افزود: تاکنون مورد خاصی از هیئتهای اجرایی دیده نشده است و جو آرامی در همه استانها وجود دارد.
حاجی زاده همچنین در جمع خبرنگاران در خصوص تخلفات برخی نامزدها گفت: برخی تخلفات محدود از برخی نامزدها دیده شده که با تذکر برطرف شده است.
پایان پیام/
نظر شما