۵۰۰ کارخانه و ۱۸ هزار کارگر در معرض خطر/ توزیع ماسک زیرزمینی در کشور/ واردات ۳ میلیارد ماسک

نمایندگان تولیدکنندگان ماسک در کشور با حضور در خبرگزاری بسیج با تشریح مشکلات تولید این کالا از توزیع ماسک زیر زمینی و واردات ۳ میلیارد ماسک در کشور گلایه کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان تولیدکنندگان ماسک کشور با حضور در خبرگزاری بسیج پیرامون مشکلات ایجاد شده برای آن‌ها و عدم ادامه تولید در این شرایط و همچنین تعطیلی برخی از کارخانه‌ها در روز‌های گذشته مباحثی را مطرح کردند. با گسترش ویروس کرونا در اواخر سال گذشته و شکل گیری بحران ماسک و کمبود و افزایش سرسام آور قیمت آن، تولیدکنندگان پوشاک هم برای کمک به مردم با تغییر خط تولید خود، شرایط تولید ماسک را فراهم کردند؛ اتفاقی که در اولین روزها، نتایج آن با کاهش قیمت ماسک و وجود آن در جامعه، مشهود بود. اینک پس از گذشت چند ماه و شکل گیری شبکه توانمندی از تولید، با واردات این کالای استراتژیک و ایجاد انحصار در بازار‌های داخلی، از توزیع ماسک گرفته تا توزیع مواد اولیه، تولیدکنندگان داخلی با بحران مواجه شده و کارگاه‌ها و کارخانه‌های آن‌ها یا تعطیل شده یا در معرض تعطیلی قرار دارند.

 

با پیگیری‌های این تولیدکنندگان و شرایط کشور و نیاز مردم به ماسک با قیمت مناسب، این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که با رشد بی سابقه آمار ابتلا و فوت هموطنانمان به دلیل عدم مهار ویروس کرونا هستیم. نشستی که با آمار‌هایی همراه بود. فعالیت بیش از ۵۰۰ کارخانه و کارگاه در حوزه تولید ماسک و اشتغال ۱۸ هزار نفر نکته‌ای است باید به آن توجه بیشتری شود.

 

تولیدکنندگان با گلایه از توزیع ماسک زیرزمینی در کشور نسبت به عدم فروش اولیدات خود اعتراض داشتند و معتقد بودند واردات ۳ میلیارد ماسک باعث این اتفاق شده است و بر این نکته تاکید داشتند که باید جلوی واردات ماسک گرفته شود.

 

ناصر افتخاری از گروه تولیدی «عصر جدید» طی سخنانی در این نشست، اظهارداشت: نیمه اسفندماه ما شروع به تولید ماسک کردیم و تا امروز در حال تولید هستیم. مشکل اصلی ما مواد اولیه است. ما مجبور هستیم که مواد اولیه را از شرکت «بافتینه» بگیریم. این شرکت در مقطعی قیمت‌های خودش را تا ۷۰ درصد افزایش داد.

 

وی درباره عدم برآورده کردن نیاز تولید کننده‌ها توسط شرکت بافتینه، گفت: الان می‌توانم بگویم که از چهارم شهریورماه سه مرتبه به تقاضای بنده پاسخ ندادند و با عدم تخصیص مواد اولیه در تولید خلل وارد می‌کنند. درحالیکه این مواد نزد آن‌ها موجود است و درحال تولید هستند و ورودی و ظرفیت تولید شرکت آن‌ها دقیق مشخص است. دوستان دیگر هم ۴۵ روزه که فاکتوری برایشان صادر نشده و این طور که پیداست یک قصد و غرضی در آن پیدا است؛ زیرا به طور رسمی مواد به دست ما نمی‌رسد در حالیکه به طور غیر رسمی و زیرمیزی این مواد وجود دارد و در بازار این مواد به وفور و با قیمت خیلی بالاتر وجود دارد.

 

این تولید کننده افزود: شرکت بافتینه شرکت خصوصی است، اما هم ارز دولتی می‌گیرد و هم از شرکت پتروشیمی به قیمت پایه مواد را می‌گیرد، اما سهمیه به تولید کننده نمی‌دهد.

 

به فکر سلامتی مردم نیستند و به فکر جیب خودشان هستند

 

در ادامه این نشست صدیقه کوهساریان از تولیدی فادیم با گلایه از عدم تخصیص مواد اولیه برای اسفاده در تولیدی‌ها گفت: ما برای سود وارد این کار نشدیم و برای کمک به نیاز کشور ورود کردیم. اوایل شهریور درخواست پارچه دادیم، اما یک ماه و نیم طول کشید که جواب درخواست ما را بدهند و با توهین مواجه شدم و گفتند که به بسیج اصناف هم بگویید و هرکاری که دلشان می‌خواهند بکنند. بعد از دو هفته از این تلفن پارچه را دادند، اما ناقص و این دو پارت پارچه که دادند نزدیک به سه ماه طول کشید. الان هم از ۱۵ مهر درخواست دادیم و جوابی به ما ندادند.

 

وی گفت: این‌ها سهمیه می‌گیرند و به طور صحیح توزیع نمی‌کنند. به فکر سلامتی مردم نیستند و به فکر جیب خودشان هستند؛ در تمام داروخانه‌ها و مترو‌ها ماسک نامرغوب دست مردم می‌دهند. یکی از عوامل افزایش امار کرونا می‌توانند همین ماسک‌های نامرغوب باشد.

 

کوهساریان در پایان سخنان خود افزود: با وجود این مسائل از شهدای حوزه درمان و کادر سلامت شرمنده هستیم.

 

سعید الله وردی یکی دیگر از تولید کننده‌های ماسک و نماینده گروه تولیدی ملودی طی سخنانی در این نشست اظهار داشت: هرکدام از ما تولید کننده‌هایی هستیم که می‌توانیم با محصول خارجی رقابت کنیم. بسیج اصناف از بازاریان و کسبه درخواست کرد برای متعادل نگه داشتن قیمت ماسک به تولید این محصول ورود کنند و قول داد که پارچه را ما به شما می‌دهیم و بر پخش آن نظارت می‌کنیم. پس در ادامه یک طرف این قضیه شرکت بافتینه قرار گرفت. از ابتدا قیمت پارچه ماسک با متری ۱۰۰ تومان شروع شد که به ۳۰۰ تومان رسید و سند‌ها و فاکتور‌ها هم موجود است. اما شرکت بافتینه با افراد دلال و... همکاری کرد؛ حدود سه ماه هست که یک متر پارچه نگرفته ایم و به تولیدی‌های تحت نظر بسیج به سختی پارچه می‌دهد.

 

نظارت بر روی شرکت بافتینه و کلا ماسک وجود ندارد

 

وی افزود: نظارت بر روی شرکت بافتینه و کلا ماسک وجود ندارد. الان سه یا چهار شرکت داریم که ماسک غیربهداشتی و غیراستاندارد در جامعه پخش می‌کنند. الان ما اسلحه رو (ماسک) به مردم دادیم، اما فشنگ ندارد؛ در فروش ماسک و حتی توزیع مواد اولیه هم نظارت وجود ندارد. قیمت ماسک در بیشتر داروخانه‌ها بالای هزار و سیصد تومان است و سیب سلامت ندارد. عمده مشکلات ما به واردات ماسک هم برمی گردد. الان حدود ۳ میلیارد ماسک به کشور وارد شده است. در تولید ماسک به خودکفایی رسیدیم، اما ماسک چینی وارد کردند که ممکن است آلوده هم باشد و قیمت ان حدود ۶۰۰ و ۷۰۰ تومان است. الان تولید کننده ما قیمت ماسک را از ۱۳۰۰ مصوب به ۱۰۵۰ هم رسانده، ولی باز هم توان رقابت ندارد.

 

الله وردی ادامه داد: شرکت بافتینه تولید بدنه دارد، اما پارچه ماسک ندارد که این هم خودش تعجب برانگیز است. الان عمده مشکل انحصار شرکت بافتینه هست و هر پارامتر یک انحصارگر را دارد؛ مثل اینکه هر قیمتی که می‌خواهد ارائه می‌کند و به هر که می‌خواهد عرضه می‌کند. صد‌ها تن ملت بلون (نوعی پارچه ماسک) در گمرک متوقف شده است و همین شرکت باعث توقف آن شده است. مواد اولیه باید در یک بازار منطقی باشد و برای همه دسترسی به آن ازاد باشد. الان در کشور ماسک قاچاق تاریخ مصرف گذشته هم به وفور وجود دارد که از فیلتر‌های استاندارد نگذشته است.

 

حمید شریف زاده دیگر تولیدکننده ماسک در کشور از گروه تولیدی هشت در ادامه این نشست تاکید کرد: همه حرف‌ها گفته شد، اما ایکاش یک مقام با قدرت و با نفوذ در جلسه حضور داشت تا حرف‌ها و درد دل‌ها را بشنود و پیگیری کند.

 

وی گفت: درحال حاضر مواد اولیه ماسک را با چند برابر قیمت از بازار آزاد میگیریم و مانند مواد مخدر هست که نه می‌دانیم از کجا این مواد تولید شده و نه به چه کسی پول می‌دهیم. الان پول دستگاه‌ها و حقوق‌ها را با این وضعیت نمی‌توانیم پرداخت کنیم. دغدغه و سوال ما الان این است که پارچه ماسک کجاست؟ مطالبه اصلی و کلی ما این است که انحصار شرکت بافتینه گرفته شود و واردات ماسک ممنوع شود.

 

تولید کننده‌ای دیگر گفت: هنوز وزارت بهداشت پول ۵۰۰۰۰ لباس مارا نداده است و از طرفی لباس وارد می‌کنند. کانتینری وارد می‌کنند. در بازدید‌هایی که داشتیم دیدیم یکی از کارگاه‌ها پارچه ملت داشت؛ در صورتی که بافتینه به همه ما پارچه اس ام اس داده است. پس رانت و فساد در اینجا واضح است. مشکل ما از اینجا شروع شد که بافتینه بازار سیاه درست کرد و خودش در تولید بدنه ورود کرد.

 

در کشور‌های مختلف قیمت خرید ماسک با کیفیت بالاتر از قیمت ما کمتر است

 

کازرونیان از تولیدی پوشاک زیبو در ادامه این نشست طی سخنانی گفت: در کشور‌های مختلف قیمت خرید ماسک با کیفیت بالاتر از قیمت ما کمتر است. این تفاوت قیمت فقط بخاطر پارچه و انحصار است. راننده‌ای که برای ما پارچه می‌آورد گفت: من دیروز جلوی چشم خودم دیدم پارچه را کسی از من تحویل گرفت و با قیمت بالاتر همانجا به شخص دیگر تحویل داد. پارچه‌ای که وزارت بهداشت تایید کرده است برای لایه‌ای از پوشک‌ها استفاده می‌شود و در هیچ کجای دنیا استفاده نمی‌شود و قدرت نفوذ ناپذیری آن فقط ۴۰ درصد است.

 

 

 

وی گفت: نمونه‌ای که داروخانه‌ها به مردم می‌دهند را بررسی کردیم و دیدیم فقط سه لایه اسپان دارد و بی کیفیت‌ترین است؛ در حالیکه به قیمت سه هزار تومان می‌دهند. ما باید واردات ملت بلون را آزاد کنیم و نظارت بر روی بسته بندی انجام دهیم. چرا که مشاهده می‌شود که هیچ کدام از کارتن‌های ماسک نه آدرس دارند و نه مجوز. هیچکدام از کشور‌ها خریدار این ماسک بی کیفیت نیستند.

 

کازرونیان افزود: الان با عرض تاسف کارخانه بنده ده روز است که تعطیل است در حالیکه با دو شیفت و چهل و هشت کارگر در حال تولید بودیم.

 

تولید کننده دیگری در ادامه این نشست تاکید کرد: این پارچه اس ام اس مشخص نیست از کجا سفارش شده و ترجیح داده شده و کارخانه بافتینه انحصار طلبی کرده و نگذاشته که پارچه ملت وارد شود و این پارچه در مرز‌ها متوقف شده است. با پیگیری‌های دکتر حسن پور مشخص شد که بافتینه پارچه بایکو را که قیمتش یک پنجم پارچه اس ام اس است با قیمت بیشتر از این پارچه به دست تولید کننده می‌رساند. این‌ها همه وارد کننده هستند و با تولید میانه خوبی ندارند و مخالفت‌ها با تولید زیاد شده، زیرا منافع آن‌ها در خطر است.

 

وی افزود: وزارت بهداشت با معرفی چند شرکت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مترو و داروخانه‌ها و... پشت تولید کننده‌های بسیج و جهادی را خالی کرده است در حالیکه اوایل اسفند و در بحران نبود ماسک از ما خواهش کردند که تولید کنیم. ما اول فروردین در خانه‌ها نبودیم و درحال تجهیز کارخانه بودیم. سوال اینجاست که چگونه این بافتینه مجوز گرفت و چندین تخلف بزرگ دارد.

 

تولید کننده دیگری در ادامه این نشست با گلایه از مشکلات پیش آمده، گفت: آن روزی که از ما تولیدکننده‌ها خواهش شد بیایم در این حوزه کار کنیم همه در خانه‌ها بودند. از روز اول تولیدکننده صنعتی ماسک را به داروخانه می‌رساند؟ وزارت بهداشت اسمی از تولید کنندگان «آیمد» دار نمی‌آورد. آیمدی که خودش صادر کرده است و می‌گوید فقط تولیدکنندگان صنعتی که آی‌آرسی دارند، می‌توانند این ماسک را عرضه کنند. این انحصار اگر توسط بافتینه باشد، توسط همین تولیدکنندگان صنعتی هم هست.

 

وی افزود: وزارت بهداشت روزی لنگ ما بود و الان آن کارگاهی که آیمد دارد و تحت نظارت وزارت بهداشت گرفته است نمی‌تواند ماسک خود را بفروشد. در فروشگاه‌ها ماسکی که نه آیمد دارد نه آدرس دارد و نه تلفن دارد بفروش می‌رسد.

کد خبر 997041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha