تداوم برنامه وزارت جهاد کشاورزی سهم تولید داخلی دانه‌های روغنی را به ۷۰ درصد افزایش می‌دهد

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: برنامه وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید داخلی دانه‌های روغنی که می‌تواند سهم کشاورزان داخلی را تا ۷۰ درصد افزایش دهد باید با استقامت پیگیری شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید جواد ساداتی نژاد در تشریح نشست‌ امروز ( دوشنبه 3 آذرماه) کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: نشست امروز کمیسیون در خصوص بررسی وضعیت تولید لبنیات، شیر و قیمت این محصولات بود و در جلسه دیگری نیز مشکلات، نوسانات قیمتی و کمبود روغن خوراکی و تولید دانه‌های روغنی بررسی شد، این نشست‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشکیل شدند.

نماینده مردم کاشان و آران بیدگل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نشست با صنایع لبنی و تولید کنندگان روغن خوراکی نشان داد که جنس مشکلات آنها نیز مشابه مشکلات تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ است، تصریح کرد: عدم اختیارات لازم وزارت جهاد کشاورزی در حوزه کشاورزی یکی از عوامل اصلی و موثر در آشفتگی بازار و کمبود روغن خوراکی است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مسئولیت و قدرت تصمیم گیری در زمینه قیمت روغن، قیمت لبنیات و تنظیم بین واردات و صادرات محصولات کشاورزی و دامی در اختیار وزیر جهاد کشاورزی نیست؛ تصمیمات تولیدی در وزارت جهاد کشاورزی و تصمیمات حوزه واردات محصولات کشاورزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ می‌شود که نابسامانی بازار را به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه تخصیص ارز ترجیحی به واردات روغن خوراکی منجر به رانت و فساد شده است، ادامه داد: پایین بودن قیمت خرید تضمینی کلزا و دانه‌های روغنی باعث شده تا کشت این دسته از محصولات برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد و به دنبال کشت‌های جایگزین باشند.

ساداتی نژاد، گفت: از سال 94 تا کنون وزارت جهاد کشاورزی با برخی اقدامات سهم 2 درصدی تولیدات داخلی از نیاز کشور به دانه‌های روغنی را به 20درصد افزایش داده بود اما تخصیص ارز ترجیحی به واردات روغن خوراکی، تولید دانه‌های روغنی را کاهش داده است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه راه حل برطرف کردن مشکلات تولیدکنندگان لبنیات و روغن خوراکی بازگردانی اختیارات وزارت جهاد کشاورزی به این وزارتخانه بر اساس قانون مصوب است، ادامه داد: با توقف تخصیص ارز ترجیحی به واردات روغن خوراکی باید این یارانه به مصرف کنندگان و تولیدکنندگان پرداخت شود تا تولید داخلی رونق پیدا کند و فساد و رانت برچیده شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، گفت: باید برنامه وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید داخلی دانه‌های روغنی که می‌تواند سهم کشاورزان داخلی را تا 70 درصد افزایش دهد با استقامت پیگیری شود.

کد خبر 996469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha