به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، استاد «لیث لطفی» مدیر مرکز الکفیل گفت: مرکز مرمت نسخه های خطی متعلق به بخش امور فکری و فرهنگی در آستان مقدس عباسی، اسناد تاریخی مربوط به قرن 13 تا اوایل قرن 14 را در چارچوب طرح ملی « حفظ میراث مستند و نسخه های خطی در عراق» ترمیم و بازسازی کرده است.
لطفی افزود: مرمت نسخه های خطی نادر یکی از مهمترین بندهای این طرح ملی است تا به حفظ این میراث کمک کند. این اسناد یکی ازمهمترین ارکان آن است. مرمت این اسناد پس از موافقت دبیرخانه آستان مقدس حضرت عباس(ع) انجام شد.
وی افزود: تاریخ این اسناد که تعداد شان به پنج سند می رسد، مستندات وقایع مهم مربوط به دوره های 1288 هجری قمری تا 1306 هجری قمری است. بعد از اینکه بررسی و ارزیابی ما نسبت به خسارت ناشی بر این اسناد تایید شد. کار مرمت با استفاده از جدیدترین ابزارها آغاز شد تا روح جدیدی در این اسناد دمیده شد.
این اسناد متعلق به یکی از خانواده های معروف کربلایی به نام آل غصن است که در منطقه باب الخان ساکن هستند.
از سوی دیگر، «قاسم کاظم آل غصن» یکی از اعضای خاندان آل غصن، گفت: آستان مقدس حضرت عباس(ع) خدمات رایگان بسیاری را در این زمینه ها ارایه کرده است. به همین دلیل برای مرمت این اسناد به این مرکز روی آوردیم. مرمت این اسناد بسیار خوب انجام شده است.
نظر شما