راه عملی شدن جهش تولید تبدیل آن به شعور است

کنعانی مقدم گفت: راه عملی شدن شعارهای سال بکارگیری مدیران ایمانی و تبدیل شعار به شعور است، بسیاری از مدیران ما در مسندهای مختلف دارای علم هستند اما خودشان ایمان به علم ندارند، به همین جهت کاری از پیش نمی برند.

خبرگزاری شبستان_ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا:  با گذشت بیش از 9 ماه از شیوع کرونا و اعلام اخبار رسمی انتشار این ویروس از اسفندماه سال گذشته شاهد بحران های مختلفی در حوزه های مختلف و ایجاد بسیاری از مشکلات برای مردم هستیم که یکی از این بحران ها در حوزه اقتصاد است که مسایل عدیده ای را در حوزه کلان و خرد برای مردم بوجود آورده است در همین رابطه گفتگویی با «حسین کنعانی مقدم» دبیر کل حزب سبز به شرح زیر انجام ارایه می شود.

 

در مورد شیوع کرونا و تاثیر آن در کشور توضیح بفرمایید؟

حکومت خوب و حکمرانی خوب دو موضوع بسیار مهم هستند که باید به آن بپردازیم. ممکن است حکومت خوبی داشته باشیم اما نتوانیم با حکمرانی خوب آن را اداره کنیم و مشکلات بر روی هم انباشته شده و دچار بحران شویم و یا ممکن است حکمرانی خوبی داشته باشیم اما حاکمان خوبی در مسند نباشند که در این صورت نیز باز با مشکل مواجه می شویم. مدیران ما متاسفانه در مقابل بحران سه واکنش نشان می دهند یا عبور از بحران را انتخاب کرده و یا حل بحران را در پیش می گیرند و یا تسلیم بحران می شوند.

 

با بحران های اقتصادی ایجاد شده در شرایط کرونا چگونه باید برخورد کنیم؟

به نظر می رسد در مسایل اقتصادی اگر بحران ها را تبدیل به فرصت کرده و از آنها استفاده کنیم برای رسیدن به اهداف موفق می شویم در غیر این صورت عبور از بحران مانند بحران تخم مرغ، گوجه فرنگی و سایر اقلام بسیار مضحک است و برای نظام مدیریتی مطلوب نیست که بدیهی ترین نیازهای جامعه تبدیل به بحران شود؛ این امر نشان دهنده ناکارآمدی مدیران است.

 

مدیریت بحران چگونه تعریف می شود؟

برخی فکر می کنند اگر مدیریت بحران کنند و سرپوش بر آن بگذارند، موفق تر هستند که در این صورت نیز ممکن است بحران چند صباحی خاموش شود و در مرحله بزرگ تری دوباره آغاز شود. برخی از مدیران فکر می کنند با عبور از بحران و پاک کردن صورت مسئله می توانند مشکلات را حل کنند و از ترفند بحران علیه بحران استفاده می کنند و در صورت وقوع بحرانی، بحران دیگری را شکل می دهند. بحران بورس شکل می گیرد و در پی آن بحران سکه و ارز شکل می گیرد؛ این نوع مدیریت کارآمد نیست.

 

چه تعریفی از مدیریت در تعالیم اسلامی ارایه می شود؟

آنچه در تعالیم ما تاکید شده و باید مورد توجه قرار گیرد، این است که مدیریت باید کارآمد باشد و حل بحران را در پیش بگیرد نه عبور از بحران و مدیریت آن و یا پاک کردن صورت مسئله.

 

ارزیابی شما در مورد تاکیدات رهبر انقلاب در موضوع اقتصاد  و تاکید بر شعارهای سال در این محور چیست؟

این شعارها نقشه راه هستند که هر سال از سوی مقام معظم رهبری برای حاکمیت تعریف می شود و مدیران ارشد هر ساله مشکلات را مطرح کرده و راه حل ها را عنوان می کنند، مانند موضوع گرانی و کاهش تولید که جامعه امروز با آن دست به گریبان است. بر همین اساس موضوع جهش تولید امسال مطرح شد و بر حضور حداکثری توانمندی اقتصادی در تولید برای حل مسایل معیشتی مردم تاکید شد.  این شعار اگر به شعور تبدیل شود، ثمرات زیادی را بر جای می گذارد.

 

راه عملی شدن شعارهای سال چیست؟

اما اگر این شعار به شعور تبدیل نشود، فقط در حد یک شعار باقی می ماند. ما باید با اقداماتی که انجام می دهیم، این شعار را تبدیل به شعور و باور کنیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد و زیرساخت های ما متناسب با این شعار و شعور نشود، سال از پی سال می گذرد و ما متاسفانه شاهد آن هستیم که بسیاری از فرامین رهبر انقلاب در حد شعار باقی مانده است و به شعور و عمل تبدیل نشده است.

 

چه راهکاری برای عملی کردن این شعارها وجود دارد ؟

معتقدم مدیران ما در قسمت های مختلف حکمرانی باید مدیران ایمانی باشند یعنی علم بخشی از کار مدیریت است و ایمان بخش دیگر. ممکن است مدیران ما علم داشته باشند اما چون ایمان واقعی نداشته اند به راحتی نمی توانند از حل مسایل عبور کنند اما اگر علم داشته باشیم و ایمان را نیز به کار ببریم، قطعا در مسیر علم حرکت کرده و مشکل را حل می کنیم. بسیاری از اساتید ما در مسندهای مختلف قرار دارند و دارای علم هستند اما خودشان ایمان به علم ندارند، به همین جهت کاری از پیش نمی برند.

 

 

 

کد خبر 995572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha