انس با کتاب سرچشمه نیکی ها / به کودکان کتاب بیاموزیم

برای تربیت فرزندان با معرفت باید آنها را با کتاب مانوس کنیم زیرا انس گرفتن با کتاب سرچشمه بسیاری از نیکی هاست.

خبرگزاری شبستان_ گیلان، پیامبران الهی معجزات بسیاری داشته اند که گواهی بوده بر صدق ایشان، ید بیضا حضرت موسی، سرد شدن آتش حضرت ابراهیم و ... اما معجزه پیامبر اسلام ختمی مرتبت کتاب قرآن و کلام الله مجید است.

از این رو اهمیت مطالعه و کتابخوانی در دین مبین اسلام از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است و علم ارزش و اعتبار خاصی دارد. این اهمیت به قدری است که در اولین آیات پیامبر(ص) امر به خواندن شده است. عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می نویسد، قسم یاد می کند.

 

*کتاب مناسب را به کودکان معرفی کنیم

حجت الاسلام «حسین علی بابایی» به اهمیت و جایگاه کتاب نزد دین اسلام و ائمه معصومین (ع) اشاره کرد و گفت: اسلام برای علم و کتاب ارزش بسیار والایی قائل است به‌طوریکه پیامبر پس از جنگ با کفار از اسرای باسواد می خواست به مسلمانان خواندن و نوشتن بیاموزد.

 

امام جماعت فرمانداری انزلی تصریح کرد: کتاب برای نسل جوان یار مهربان و آینده ساز است هر کس با علم و ادب آشنا شود برایش آینده درخشانی می توان متصور بود.

 

وی افزود: برای تربیت فرزندان با معرفت باید آنها را با کتاب مانوس کنیم، انس گرفتن با کتاب سرچشمه بسیاری از نیکی ها است.

 

حجت الاسلام بابایی متذکر شد: والدین، علما و معلمین باید کتاب های مختص گروه سنی آنان را در اختیارشان قرار دهند کتاب هایی با قطر اندک و مختص سن کودک او را به کتابخوانی عادت می دهد و در بزرگسالی کتاب بخشی از زندگی اش می‌شود.

وی تاکید کرد: کتاب باید برای جوان نفع داشته باشد، خیلی از کتابها در جامعه مناسب کودکان و نوجوانان نیست. والدین و علما باید کتاب‌های خوب و مناسب را شناسایی کنند و در اختیار کودک و نوجوان قرار دهند.

 

حجت الاسلام بابایی در ادامه خاطر نشان کرد: آحاد جامعه باید اهل مطالعه، علم و دانش باشند، اگر گاهی ضربه ای بر نظام ما وارد می شود از بی‌سوادی برخی از مسئولان است که از مطالعه دورند.

 

*مطالعه آغاز راه فرهنگ است

«مریم ساحلی» نویسنده و خبرنگار نیز معتقد است اگر پدر و مادری کتابخوان باشند فرزند آنان به‌صورت ناخودآگاه به سمت کتاب و کتابخوانی گرایش می یابند، کتاب به بخشی از زندگی آنها تبدیل و در درونشان نهادینه می شود.

 

وی به نقش ارزنده اولیا مدارس در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: این نقش از هنگامی که کودک وارد محیط آموزشی می شود از والدین به مربیان، معلمان، دبیران و اساتید تغییر می یابد هر عالمی که در زندکی کودک و نوجوان حضور دارد، می تواند با نفوذ کلامش کودکان را به سمت کتابخوانی هدایت کند.

 

ساحلی وجود کتابخانه‌هایی با عناوین خوب و جذاب را در ترغیب نوجوانان به کتابخوانی بسیار موثر دانست و افزود: آنان در این محیط ها می آموزند که چگونه کتاب‌های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و از کتاب‌های هم بهره مند شوند.

 

وی برگزاری مسابقات کتابخوانی و خلاصه نویسی کتاب را در این زمینه موثر عنوان کرد و یاد آور شد: اجرای این برنامه ها زمینه را برای گرایش کودکان به سمت کتاب و کتابخوانی فراهم می کند.

ساحلی تاکید کرد: ما هیچگاه به توسعه دست نمی یابیم مگر آنکه بر روی فرهنگ خود کار کنیم، کتاب خواندن نیز آغاز راه فرهنگ است.

 

وی خاطر نشان کرد: کتاب به اشتراک گذاشتن تجربه، دانش، افکار، احساسات، اطلاعات و داده ها میان یکدیگر است و موجب می شود انسانها در ثمره زندگی یکدیگر شریک شوند. فرد می تواند با خواندن کتاب ثمره سالها عمر و تلاش دیگران را به خود بیفزاید.   

 

ساحلی به نقش روحانیون مساجد نیز در تربیت نسل های آینده و جذب آنان به سمت مطالعه بیشتر اشاره کرد.

 

*ضرورت ایجاد کتابخانه در مساجد و بقاع متبرکه

حجت الاسلام «عباس خوبرو» نیز مسجد را کارخانه آدم‌ سازی اعلام کرد و اظهار داشت: علما باید همراه نوجوانان و جوانان برای ساختن جامعه‌ای بهتر گام بردارند و زمینه حضور پرشور جوانان را در کلیه مساجد شهرستان فراهم کنند.

 

رییس اداره اوقاف و امور خیریه انزلی افزود : برای جذب هرچه بیشتر جوانان به مساجد می توان کتابخانه های ثابت و یا قفسه باز، مهد قرآن، باشگاه ورزشی و...  دایر کرد. اما همه این موارد مشروط به نوع نگاه هیئت ‌امنا و امام جماعت و نوع تفکر آنها است.

 

وی با اشاره به نقش خادمان افتخاری و امامان جماعت مساجد در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، گفت: این در حالی است که متاسفانه مطالعه در کشور ما از جایگاه خوبی برخوردار نیست و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی هنوز جایگاه خود را به دست نیاورده است.

 

خوبرو تاکید کرد: سرانه مطالعه در بین جوانان ما شاید به روزی حتی چند دقیقه هم نرسد. تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی از ضروریات جامعه ماست ولی متاسفانه این روزها شبکه های اجتماعی و موبایل جای کتاب را گرفته است.

 

وی ایجاد کتابخانه ها در مدارس، دانشگاه ها و مساجد و بقاع متبرکه و اماکن عمومی مانند پارک ها، سینماها، سالن های راه آهن، فرودگاه و...  را از عوامل موثر در ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

 

حوبرو اظهار داشت: در این صورت می توان مردم، به ویژه نسل جوان را به سمت مطالعه و یادگیری سوق داد. برگزاری مسابقات کتابخوانی و خلاصه نویسی در مدارس و ادارات، برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های کتاب، توزیع کتاب های خوب و ارزان قیمت و اهدای کتاب به افراد ممتاز نیز در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش به‌سزایی دارند.

وی یادآور شد: در سال ۹۶ همزمان با هفته کتاب و به همت دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، کتابخانه کانون فرهنگی و هنری حافظان قرآن کریم در مسجد رضویه غازیان انزلی در یک خانه ویلایی به مساحت تقریبی ۱۵۰متر مربع با ۲۰۰ عضو افتتاح و راه انداری شد.

 

وی گفت: این کتابخانه مجهز به دو هزار جلد کتاب با عناوین مختلف و قرائت خانه می باشد که به همت محبوب تازش، حافظ کل قرآن کریم و مسئول کانون حافظان قرآن کریم، اتاقی نیز جهت حفظ قرآن در این کتابخانه اختصاص یافته است.

 

خوبرو اعلام آمادگی کرد در دیگر مساجد و بقاع متبرکه با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان و استان نسبت به راه اندازی و تجهیز کتابخانه ها اقدام کند. 

 

*رتبه دوم کتابخانه های انزلی در امانت کتاب

«نجمه فکوری» نیز با بیان اینکه کتابخانه های این شهرستان دارای ۶۳ هزار و ۳۶۳ نسخه کتاب و چهار هزار و ۲۱۵ عضو است، اظهار داشت: کتابخانه های انزلی رتبه دوم استان را در امانت کتاب به خود اختصاص داده اند.

 

رییس اداره کتابخانه های عمومی انزلی تصریح کرد: پس از شیوع ویروس کرونا کتابخانه های شهرستان صفات مجازی خود را ایجاد کردند و برنامه های مختلفی توسط کتابخانه ها انجام شد.

 

وی تاکید کرد: انزلی دارای سه کتابخانه شهری، چهارکتابخانه روستایی و یک کتابخانه سیار است که در منطقه آزاد انزلی در سطح روستاها در بین کودکان و نوجوانان کتاب پخش می کند.

 

گفتنی است، نشست کتابخوان، پویش کتابخوان، معرفی کتاب و قصه خوانی در فضای مجازی از برنامه های بیست و هشتمین دوره کتاب و کتابخوانی انزلی بود که از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه امسال با شعار دانایی ؛ مانایی برگزار شد.   

 

 

 

کد خبر 995216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha