به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر «محمد جواد اسماعیلی» امروز چهارشنبه 28 آبان در نشست بررسی و آسیب شناسی جایزه کتاب سال که در ششمین روز از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: در خصوص کتاب هایی که در جایزه کتاب سال موفق به دریافت جایزه می شوند، باید یک مجله آنلاین به کوشش خانه کتاب تاسیس شود و امکان نقد و بررسی کتاب ها در آنجا به زبان انگلیسی داشته باشیم؛ از این جهت امکان مشارکت بین المللی در این مجله آنلاین فراهم می شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مقالات معتبر و ارزشمندی در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی وجود دارد، عنوان کرد: جایگاهی برای این مقالات باید در جایزه کتاب سال فراهم شود. در یک دهه اخیر برخی از نویسندگان به ندرت کتاب می نویسند اما مقالات آنها پر ارجاع و اثرگذار است. باید جایگاهی برای این مقالات پر اعتبار در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی در نظر گرفته شود.
این نویسنده و پژوهشگر اظهار داشت: علاوه بر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران جوایزی مانند فارابی و خوارزمی بخش بین الملل دارند. سوال مهم این است که آیا امکان مشارکت، هم اندیشی و همکاری بخش بین المللی جایزه کتاب سال با این جوایز وجود دارد.
اسماعیلی بیان کرد: خوب است که ایده سنجش و بازنگری در جایزه کتاب سال به صورت تقویت وب سایت خانه کتاب در نظر گرفته شود. در زمان نزدیک به برگزاری جایزه کتاب سال وب سایت فعال می شود و در طول سال به ندرت روزآمد است. کمتر کسی به این سایت رجوع می کند. امکانی فراهم شود که بخش گفت و گو در این سایت فعال باشد و این وب سایت در طول سال به روز رسانی شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید از مترجمان برجسته برای ترجمه آثار برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آید. خوب است که کتاب های برگزیده ترخیص شود و در اختیار مترجمان قرار داده شود. مترجمان معتبری را شناسایی کنیم و بخش مترجمان خانه کتاب را فعال کنیم.
گفتنی است، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی و مانایی از 24 آبان آغاز شده و تا 30 آبان ادامه دارد. همزمان با این هفته طرح پاییزه 99 نیز در سراسر کشور اجرا می شود.
نظر شما