شورای نگهبان از طرح هایی چون تامین کالا‌های اساسی استقبال می کند

طحان نظیف درباره بازگرداندن طرح تامین کالا‌های اساسی از شورای نگهبان به ملجس شورای اسلامی گفت: شورای نگهبان با توجه به شرایط معیشتی جامعه از این طرح‌ها استقبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هادی طحان نظیف عضوحقوقدان شورای نگهبان شب گذشته (دوشنبه ۲۶ آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره بازگرداندن طرح تامین کالا‌های اساسی از شورای نگهبان به ملجس شورای اسلامی گفت: شورای نگهبان با توجه به شرایط معیشتی جامعه از این طرح‌ها استقبال می‌کند، اما شورای نگهبان براساس قوانین و اصل ۷۵ طرحی که بار مالی داشته باشد، اما منابع تامین آن مشخص نباشد نمی‌تواند تایید کند. پایه اصلی این مصوبات تامین مالی است که دولت باید از آن حمایت کند.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: قاعده بر این است که در بودجه براساس درآمد‌ها هزینه‌ها را پیش بینی کنیم و اگر در بین سال مصوبه‌ای بدون آنکه منابع آن دیده شود تصویب شود انضباط مالی کشور به هم می‌ریزد.

 

وی افزود: راهکار این است که نمایندگان مجلس منابع را در طرح‌های پیشنهادی ببینند و نظر موافق دولت را حذف کنند.

 

عضوحقوقدان شورای نگهبان گفت: مجلس شورای اسلامی در مصوبه تامین کالا‌های اساسی منابع مالی را در نظر گرفته بود، اما این منابع برای اجرای مصوبه کفایت نمی‌کرد و دولت نیز مخالف این مصوبه بود.

 

وی با بیان اینکه ایراد اصل ۷۵ جزو پر تکرارترین ایراد‌های شورای نگهبان است افزود: به نظر می‌رسد منابع مصوبه تامین کالا‌های اساسی سیال است و محل تامین آن مشخص نیست.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: اینکه وسط سال به دولت بگوییم از اموالی که در اختیار دارد برای اجرای این طرح اختصاص دهد ممکن است دولت نپذیرد یا اینکه آن را واگذار کرده باشد.

 

وی درباره رد طرح مالیات بر خانه‌های خالی افزود: همه علاقمندیم در این شرایط اقتصادی مشکلات مردم رفع شود، اما شورای نگهبان صلاحیت دارد مصوبات را براساس قانون اساسی و شرع مقدس بررسی کند تا مشکلی جدید برای مردم ایجاد نشود.

 

طحان نظیف گفت: این مصوبه در پی افزایش عرضه مسکن بود، اما شورای نگهبان ۲۰ ایراد قابل رفع از آن گرفت که همه آن‌ها به جزء سه چهار مورد رفع شده است.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: تعریف خانه‌های خالی، مهلت ۴ ماه برای فروش و اجاره دادن خانه ها، خانه‌هایی که رایگان در اختیار دیگران است و تعیین تکلیف خانه‌هایی که یکسال پس از انقضای پروانه ساخت تکمیل نشده اند ابهامات شورای نگهبان به مصوبه مالیات بر خانه‌های خالی است.

 

وی گفت: مهمترین ایرادات باقی مانده این مصوبه اجاره نرفتن خانه به هر علت از جمله اختلاف یا حکم قضایی است.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: باید دقت کنیم در تایید مصوبات به قصد کمک به عده‌ای، به عده‌ای دیگری اجحاف نشود.

 

وی گفت: در برخی موارد ضمانت اجرایی بسیار سنگینی برای تایید مصوبه‌ها وجود دارد و در برخی موارد شورای نگهبان با دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی همراهی کرده است.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: شورای نگهبان یک بار مشکل را رفع کرده است، اما به شرط آنکه این مشکل برای مصوبه بلندمدت رفع شود، اما همراهی و کمک شواری نگهبان تبدیل به رویه شده است.

 

وی گفت: اگر شورای نگهبان همراهی نکند به شورای نگهبان غیر همراه که شرایط کشور را درک نمی‌کند متهم می‌شود و اگر همراهی کند مسئله ادامه می‌یابد و دولت و مجلس باید قدر این همراهی را بدانند و همه پایبند به قانون باشیم.

 

عضوحقوقدان شورای نگهبان گفت: به عنوان نمونه چند شرکت زیر مجموعه وزارت نفت که نام آن‌ها در بودجه می‌آمد اساسنامه نداشتند و شورای نگهبان مشکل بودجه آن‌ها را یکبار به عنوان شرکت دولتی تابع وزارت نفت رفع کرد.

 

طحان نظیف افزود: نداشتن اساسنامه از طرف شورای نگهبان پذیرفتنی نبود، اما این روند ۱۵ سال برای این شرکت‌ها ادامه یافت و در چند سال اخیر این شرکت‌ها دارای اساسنامه شدند.

 

وی ادامه داد: برای نوشتن این اساسنامه‌ها شورای نگهبان پافشاری زیادی کرد و زمان زیادی برد.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان اضافه کرد: برای گرفتن مالیات از کسی که به نان شبش محتاج است باید چاره اندیشی شود.

 

وی گفت: وارد بحث‌های کارشناسی مجلس شورای اسلامی درباره تصویب طرح‌ها نمی‌شویم و صلاحیت ما فقط تشخیص همخوانی مصوبه با شرع و قانون است.

 

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: درباره مصوبه مربوط به قیر ایراداتی داشتیم آن رفع شد و مصوبه به تایید شورای نگهبان رسید.

کد خبر 994057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha