به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اساس اعلام کمیته ملی حافظه جهانی مجموعه تصاویر و بیانات حضرت امام خمینی که شامل بیش از 900 ساعت تصویر و صوت سخنرانی ها، پیام ها و مصاحبه های بنیانگذار و رهبر انقلاب اسلامی از قدیمی ترین سند مبارزاتی ایشان (سخنرانی امام خمینی درباره کاپیتولاسیون در سال1341) تا وصیتنامه سیاسی – الهی ایشان در سال 1368است به عنوان بزرگترین و کامل ترین مجموعه دیداری و شنیداری کشور در آرشیوهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نگهداری می شود.
این مجموعه به سبب نقش مهم و بزرگ حضرت امام خمینی (ره) در بیداری مسلمانان جهان که با رهبری انقلاب اسلامی در پایان قرن بیستم میلادی طیف وسیعی از خیزش های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی را در سطح داخلی، خارجی، منطقه ای و جهانی ایجاد کردند و توجه جهانیان را متوجه اسلام و ایران کرد، دارای اهمیت ملی و جهانی است .
نسخة بیاض تاج الدین احمد وزیر که مجموعه ای است کتابت شده در سده هشتم هجری و مشتمل بر دست نوشته 75 نفر از دانشمندان در 85 رساله در علوم و فنون رائج در آن زمان که در شیراز به دستور احمد وزیر کتابت شده و در دانشگاه اصفهان نگهداری می شود دومین اثر ثبت شده در دفتر ثبت حافظه جهانی ایران است.
عکسهای تاریخی موجود در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران که حاوی عکسهایی از پیشگامان عکاسی ایرانی است نیز سومین اثر ثبت شده در دفتر ثبت حافظه جهانی ایران است.
عکسی متعلق به سال1279 قمری (1862 میلادی) از جمله قدیمیترین عکس های موجود در این مجموعه است که این مجموعه از نظر تاریخچة عکاسی در ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
همچنین بر اساس اعلام کمیته ملی حافظه جهانی نقشه های تاریخی ایران موجود در مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه که توسط اشخاص و مؤسسات داخلی و خارجی از قرن 18میلادی تاکنون ترسیم شده است نیز در این دفتر ثبت شده اند.
نسخة وندیداد موجود در مرکز اسناد و کتابخانة مرکزی دانشگاه تهران که قدیمیترین نسخه کامل این متن در دنیا است نیز از جمله آثار ثبت شده در دفتر ثبت حافظه جهانی ایران است.
این نسخه به دلیل شناخته بودن کاتب آن و مشخص بودن شناسنامة نسخه از زمان کتابت تاکنون که در یک خانوادة موبد نگهداری می شده از دیگر نسخ شناخته شده اصیلتر است.
این نسخه که به سه خط دین دبیره (اوستایی)، پهلوی و فارسی نوشته شده دارای متن کامل وندیداد و متن کامل ویسپرد و بخش اصلی یسنا است.
گفتنی است، در دفتر ثبت حافظه جهانی ایران که از بهمن سال 1387 و به منظور آگاهی و انجام تدابیری هماهنگ برای حفاظت از میراث مستند کشور ایجاد شده است تاکنون 17 اثر به ثبت رسیده اند و آثار پیشنهادی کشورمان برای ثبت در برنامه حافظه جهانی سازمان علمی فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) از بین این آثار انتخاب خواهند شد.
پایان پیام/
نظر شما