سیاست‌های مالی به وقتش به داد اقتصاد می‌رسد/اصلاح ساختار بودجه یکساله اتفاق نخواهد افتاد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست‌های مالی، به وقتش به داد اقتصاد می‌رسد و زمانی که در چرخه رکودی فرو رفتیم بودجه می‌تواند ما را از این چرخه بیرون بیاورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شمس الدین حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی شب گذشته (یکشنبه ۲۵ آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: طرح اصلاح برخی از احکام اصلاح ساختار بودجه را به مثابه شروعی برای اصلاح ساختار بودجه در نظر می‌گیریم، زیرا زمانی که از اصلاح ساختار بودجه صحبت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که بودجه از یک طرف چارچوب حکمرانی است و روابط مالی در آن مشخص می‌شود.


وی ادامه داد: سیاست‌های مالی، به وقتش به داد اقتصاد می‌رسد و زمانی که در چرخه رکودی فرو رفتیم بودجه می‌تواند ما را از این چرخه بیرون بیاورد.

 

حسینی اضافه کرد: بودجه یک سند مالی و حکمرانی است و ویژگی‌هایی باید داشته باشد از جمله اینکه باید شفاف باشد بنابراین مواردی در این طرح پیش بینی شده است که شفافیت در بودجه افزایش پیدا کند و بودجه مبتنی بر درآمد‌های پایدار باشد.


وی افزود: نبود توفیق در اصلاح ساختار بودجه جدای نبود توفیق در اصلاح ساختار اقتصاد نبوده است و این طرح شروع اصلاح ساختار بودجه است و نه تمام آن.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه گفت: اصلاح ساختار بودجه یکساله اتفاق نخواهد افتاد، حتی ممکن است در یک دوره چهار ساله مجلس شورای اسلامی هم بیشتر زمان بر باشد اما مهم شروع کرد ن در جهت اصلاح ساختار است. وظیفه نظارتی توسط دستگاه ها و مجلس شورای اسلامی خوب انجام نشده است.


وی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی انبوهی از قوانین را تصویب می کنیم که در این زمینه هم باید کارکرد نظارتی خود را تقویت کنیم و ساختار بودجه را اصلاح کنیم.


حسینی درباره موضوع اصلاح ساختار بودجه گفت: طرحی که در بهار سال 98 توسط سازمان برنامه و بودجه رونمایی شد دقیقاً یک اصلاح ساختار اقتصادی است و در این طرح مالیات، یارانه، شرکت های دولتی، صندوق های بازنشستگی و غیره دیده شده است.


وی تصریح کرد: اصلاح بنزین که اتفاق افتاد به دلیل روش غلط، اصلاح نظام یارانه ها را به حاشیه برد.

 

حسینی ادامه داد: هر چه اصلاحات اقتصادی از سطح سیاست به سمت ساختار حرکت کند اهمیت پذیرش اجتماعی آن بیشتر می شود و در بسیاری از مواقع برای اصلاحات اقتصادی ، ظرفیت پذیرش اجتماعی آن را فراهم نکردیم.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختار بودجه در مجلس اولویت دارد که اولویت آن تصویب شده است.


وی افزود: یکی از اصلاحات ساختاری بودجه که می توانست در سال 99 صورت گیرد اصلاح قمیت ارز چهار هزار و 200 تومانی بود که امروز این میزان ارز چهار هزار و 200 تومانی به هدف اصابت نکرده و سیاست درستی نبوده است.


حسینی ادامه داد: امروز مجلس به این جمع بندی رسیده که اصلاح ساختاری بودجه دارای اولویت است و این پیام را با تصویب این اولویت به دولت داده است و این یک گام برای ارزیابی مجلس است.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: قانون بودجه، قانون یکساله است ولی قانون مالیات یک قانون یکساله نیست کما اینکه در قانون بودجه ، درآمدها پیش بینی می شود.


وی افزود: در طرح اصلاح ساختار بودجه باید به دنبال اصلاح مالیات باشیم.


حسینی گفت: گران قیمت ترین املاک را دولت در اختیار دارد و این در شرایطی است که مردم می توانند ملک خود را بفروشند ولی دولت نمی تواند که این مسئله باید مطالبه شود و مولد سازی اموال دولت یکی از پایه های اصلاح ساختاری بوده است.

کد خبر 993635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha