به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از گمرک، «سید روح اله لطیفی» اظهار داشت: با هدفمند شدن واردات به کشور و ممنوعیت بیش از ۲ هزار کالا در سال ۹۹، کالاهای اساسی، اقلام ضروری و نهاده و مواد اولیه تولید، عمده کالاهای وارداتی بودند.
وی افزود: آمارها نشان می دهد از ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن واردات در هفت ماه امسال ۷۰ درصد آن را ۲۵ قلم کالای اساسی تشکیل می دهد و باقی آن شامل نهاده های تولید، اجزا و قطعات ماشین آلات و مواد اولیه تولید بودند.
لطیفی تصریح کرد: این میزان ترخیص کالا در حالی است که در مدت زمان مشابه سال گذشته حجم ترخیص شده ۲۵ قلم کالای اساسی به میزان ۱۴ میلیون و ۲۸ هزار و ۹۴۴ تن به ارزش ۹ میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۱۸۹ دلار بوده است که کاهش ۲ درصدی در وزن را نشان می دهد.
سخنگوی گمرک خاطر نشان کرد: ۲۵ قلم کالای اساسی وارداتی شامل، گوشت قرمز سبک، سنگین و سرد و گرم، چای خشک، دانه های روغنی( سویا) ، روغن های خوراکی نیمه جامد،مایع و خام ، کنجاله سویا، کودهای شیمیایی، خمیر کاغذ، کاغذ روزنامه، کاغذ چاپ و تحریر ، گوشت مرغ، کره با بسته بندی، تخم مرغ، حبوبات، انواع بذر، گندم، جو، ذرت، برنج، شکر خام، داروهای دامی ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی، سموم شیمیایی، لاستیک سنگین، ماشین آلات تولید کننده کالاهای اساسی هستند.
وی با بیان اینکه ذرت، جو، کنجاله سویا، دانه های روغنی، روغن و داروی ضروری شامل ارز ترجیحی است، افزود: بیشترین سهم وارداتی از میان ۲۵ قلم کالای ضروری، نهاده های دامی شامل ذرت، جو و کنجاله سویا بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک تاکید کرد: در طی ۴۵ روز اخیر و پس از سفر معاون اول رییس جمهور به استان هرمزگان از ۱۱ مهر ماه، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالای اساسی، ترخیص شده است که از میان ۲۵ قلم مذکور بیشترین سهم را ذرت با بیش از ۳۰ درصد داشته است.
وی افزود: در فروردین ماه بیش از ۲ میلیون و ۴۷ هزار تن، تا پایان خرداد ۶ میلیون و ۸۲۵ هزارتن و تا پایان شهریورماه نیز ۱۱ میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالای اساسی از گمرکات کشور ترخیص شده است که با در نظرگرفتن مهر ماه نشان می دهد که روند ترخیص کالاهای اساسی بی وقفه انجام شده است و هیچگاه متوقف نشده است.
سخنگوی گمرک تصریح کرد: جمع خروجی کالاهای اساسی از گمرکات کشور در هفت ماه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ دو درصد کاهش داشته است و نسبت به سال ۹۷ این روند ۲۵ درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص علت توقف کالا در بنادر، لنگرگاهها، شناورها و گمرکات،گفت: عدم تخصیص و تامین ارز، انتقال اسناد و مجوزهای لازم از دلایل اصلی این توقف به شمار می روند اما ارز در این چند ماه مهمترین عامل بوده است، که با وجود تامین برای بیش از ۱۹.۵ میلیون تن کالا از سوی بانک مرکزی و ترخیص آنها توسط گمرک، نزدیک به هشت میلیون تن دیگر به کندی در مسیر انجام تشریفات ترخیص قرار گرفتند.
لطیفی توضیح داد: از بیش از چهار ماه پیش، با وجود اینکه حجم بالایی از کالاهای دپو شده در بنادر به دلایل عدم تخصیص ارز و انتقال اسناد ، هنوز به گمرک اظهار نشده بودند و در حوزه وظایف گمرک قرار نداشتند، مکاتبات بسیاری برای سرعت بخشی به ترخیص کالا و حل مشکلات قبل از گمرک انجام شد که پس از سفر معاون اول رییس جمهور به استان هرمزگان و براساس مصوبات، روند ترخیص کالا سرعت گرفت.
وی افزود: همچنین با مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، تاکیدات مقام معظم رهبری در سخنرانی روز میلاد حضرت محمد مصطفی(ص)، همکاری دستگاه های دولتی و حاکمیتی در سه قوه و با تصمیمات ارزی برای تامین ارز مورد نیاز این کالاها، سرعت ترخیص کالاهای اساسی و ضروری از شنبه هفته گذشته سرعت دو چندان به خود گرفت که امیدواریم تا دو هفته دیگر بیش از ۷۰ درصد کالاها ترخیص شوند.
لطیفی خاطرنشان کرد: از دلایل دیگر ماندگاری کالا در بنادر و مقدار کمتری در گمرکات، واردات بیشتر کالاهای اساسی و ضروری نسبت به سال گذشته است که با وجود خروج کالا به میزان مدت مشابه، ورود آن بیش از مدت مشابه بوده و همین امر باعث ایستایی کالا در لنگرگاه ها، اماکن بندری و محوطه گمرکی شده است.
وی افزود: به عبارتی ورودی کالا معمولا برابر است با خروجی و کالاهای ترخیصی، به علاوه کالاهای محوطه بندری و گمرکی ، که در بخش میانی این فرایند، به دلیل واردات بیشتر کالای اساسی و نهاده های تولید به دلایل موصوف، بیش از گذشته کالا در انتظار انجام تشریفات انتقال اسناد، تخصیص و تامین ارز و نهایتا ترخیص کالا بوده است که از میزان هشت میلیون تن کالای موجود در اماکن بندری و گمرکی بین سه تا چهار میلیون تن کالا در حال انجام تشریفات گمرکی برای ترخیص، امری طبیعی است که باید بین ورود کالا، انجام تشریفات و سپس ترخیص کالا ضرب آهنگ منطقی با حداکثر سرعت همراه با انجام اقدامات قانونی با هماهنگی همه دستگاههای مرتبط با تجارت، از مرحله ثبت سفارش تا درب خروج داشته باشد.
نظر شما