یک بام و دو هوای اجرای محدودیت های کرونایی برای مسجدی ها

یکی از کارکردهای مساجد در پی شیوع بی رویه بیماری کرونا، فعالیت های اجتماعی مساجد است که می تواند تب این بیماری را کاهش دهد، بنابراین به گفته مسئولان اجرای برخی محدودیت ها باید یکسان و برای مردم اقناع شود نه اینکه یک بام و دو هوا باشد.

خبرگزاری شبستان_ خراسان جنوبی: مساجد کارکردهای مختلفی دارد، اما یکی از این کارکردها در پی شیوع بی رویه بیماری کرونا، فعالیت های اجتماعی مساجد است که می تواند تب این بیماری را کاهش دهد. از آنجا که مساجد بهترین و اثرگذارترین مکان برای حل مشکلات فرهنگی جامعه و کشور به شمار می رود، می توان با برنامه ریزی دقیق به جای محدود کردن آن، آسیب‌های اجتماعی و بسیاری از مشکلات جامعه را مهار و بر آن فائق آمد.

 

با شیوع بیماری کرونا، مراکز و پایگاه های دینی همانند مصلی های نماز جمعه، مساجد و حرم ها، مراقد شریف امامزادگان و بقاع متبرکه تعلیق و تعطیل شدند که در مواجهه با همین ابلاغیه، اعتراض ها و مطالبی نقد گونه در ارتباط با تعطیلی مساجد توسط برخی از فعالان مسجدی نشر یافت.

 

به هر حال  مسجد از بدو تأسیس و شکل گیری آن توسط نبی مکرم اسلام (ص)، اولین پایگاه حاکمیتی در اسلام بوده و هست و به‌تبعِ آن در حال حاضر نیز جزو شئون ولی‌فقیه زمان (مقام معظم رهبری) است و هر تصمیمی که در خصوص این نهاد مقدس اتخاذ می شود باید با اذن ولی‌فقیه و با تأیید ایشان باشد در غیر این صورت امکان اجرا و عملیاتی شدن را ندارد. اما خبرنگار خبرگزاری شبستان موضوع برخی محدودیت ها را از سوی متولیان امر پیگیر می شود که در ادامه به آن پرداخته می شود....

 

«روح الله نوری» مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی در خصوص محدودیت فعالیت مساجد در استان، اظهار کرد: تا این زمان هیچ ابلاغیه ای در مورد باز بودن و نبودن مساجد به دست ما نرسیده است و ما هم از طریق صدا و سیما در جریان امورات هستیم.

 

وی تصریح کرد: نه از ستاد کرونا استان و نه ستاد کرونا کشور هیچ ابلاغیه ای برای امور مساجد استان نیامده است و ما نیز اظهار نظری در مورد فعالیت مساجد در شرایط کرونایی نداریم.

 

نوری با بیان اینکه امور مساجد استان بیانیه ای صادر کرده، تا برخی از کارکردهای مسجد که مستلزم تصمیمات ستاد ملی کروناست، مطابق با دستور العمل های این ستاد اجرا و  یا تعطیل باشد؛ افزود: اما  موضوعات پیشگیری از شیوع بیماری کرونا باید همراه با مسجد و محله محور برگزار شود.

 

وی افزود: مساجد هیچ گاه تعطیل نیستند و برخی از کارکردها و فعالیت های مسجد که مستلزم اجتماع هستند، طبق تشخیص، توضیح و اقناع ستاد کرونا تغییر و یا برگزار نمی شود.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه مساجد ارکان فعالی دارد و در حال حاضر هم  مجموعه های فعالی در مساجد همانند کانون های مساجد و پایگاه های بسیج  پای کار هستند، گفت: این مجموعه ها در اپیدمی کرونا، زمان برگزاری جلسات آن هاست که باید در سه محور سلامت، اقناع افکار عمومی، پیشگیری از بیماری کرونا و آموزش ناظر به طب سنتی و طب جدید باشند.

 

نوری با بیان اینکه ارکان مساجد همانند هیات امنا، کانون های مساجد و پایگاه های بسیج در بحث های همراهی، همدلی  و کمک به مردم در شرایط کرونایی فعال هستند، گفت:  این ارکان در حال حاضر باید برای امور فرهنگی، تضرّع و استغفار در شرایط کرونایی فعال بوده و همچنین باید برای این موضوعات برنامه نیز داشته باشند.

 

 وی با تاکید بر اینکه  نمی توان درب مسجد را در شرایط کرونایی همانند درب یک صنف بست، افزود: بسته شدن درب مسجد، درست نیست و ما آن را متوجه نمی شویم.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه امور مساجد برخی تناقض ها را متوجه نمی شود، بیان کرد: مساجد در شرایط کرونایی باید کمک کننده باشند، چراکه مسجد در وزن یک مغازه و یا ارگان نیست، بنابراین ما مقوله ای همانند بسته شدن درب مسجد نداریم.

 

حجت الاسلام نوری با بیان اینکه محدودیت های مساجد ناشی از بیماری کرونا را باید داشته باشیم، گفت: ولی تعطیلی مسجد شیوه درستی نیست، چراکه مردم خودشان دستورالعمل های ستاد کرونا را رعایت می کنند و حتی در نماز های یومیه در مساجد شرکت نمی کنند.

 

وی با اشاره به راهکارهای مساجد برای مقابله با شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد:  شیوه های مقابله در هر محله با توجه به مقتضیات محل از جمله محله هایی با کسبه های بیشتر و یا  آپارتمان نشین، فرق دارد، لذا باید اندیشه، فکر و سوال کرد و از ایده های مطرح شده استفاده کرد.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی یکی از راهکارهای مساجد برای مقابله با شیوع بیماری کرونا را تشکیل گروه های تحقیقاتی و پژوهشی عنوان کرد و افزود: این ایده ها بنا بر اقتضاء و موقعیت مساجد باید اجرایی شده و تمام ارگان های دولتی نیز باید بر تصمیمات مساجد تمکین کنند نه اینکه تصمیمات بدون نظر مسجد گرفته شود.

 

حجت الاسلام نوری با بیان اینکه مساجد در کنار ستاد ملی مقابله کرونا برای جلوگیری از بیماری کرونا در حوزه پیشگیری می توانند کمک کننده باشند، اضافه کرد: اگرچه تولیدات مساجد برای تأمین ماسک اشباع شده، اما مساجد کمک رسانی خود را از طُرق دیگر انجام می دهد و یا در مقوله بعدی می توانند از کادر درمان حمایت و به آن ها کمک کنند.

 

وی در خصوص دیدگاه دین اسلام در مقوله نظارت و تاثیر آن در جلوگیری از شیوع بیماری گفت: اسلام به موضوع سلامت و جان انسان ها اهمیت فراونی داده و بسیاریی از دستورات، آداب و احکام اسلامی به مقوله سلامت بر می گردد، بنابراین هرچیزی که سلامت انسان را تامین کند، مورد تاکید اسلام هم هست.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه مقوله سلامت، از دید کسانی که انسان را یک ابزار می دانند، می تواند متفاوت باشد، ادامه داد: اما اسلام؛ طرفدار سلامت انسان است و نظافت بخشی از طهارت است.

 

حجت الاسلام نوری تصریح کرد: مساجد؛  کارکردهای مختلفی دارد، اگر یکی از کارکردهای مسجد تعطیل می شود، باید مشخص، شفاف و برای مردم اقناع شود و یک بام و دو هوا نباشد و برای همه اقشار هم یکسان باشد.

 

وی بیان کرد: برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، مسجدی ها و مردم پای کار هستند به شرطی که نگاه به این ارکان از بالا هم درست باشد، چراکه برخی تصمیمات مسئولان نسبت به فعالیت مسجدی ها، انگیزه این قشر را خدشه دار می کند.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی تصریح کرد: بسیاری از پایگاه ها، کانون های مساجد، ائمه جماعات و هیئت امنا قدرت و ظرفیت کار دارند و پای کار هستند، بنابراین نباید در کار مسجدی ها دخالتی باشد و سازمان ها باید کمک کننده مسجدی ها باشند.

 

حجت الاسلام نوری یکی از کارکردهای مسجد را مطالبه گری دانست و افزود: به عنوان یک مسئول از مجموعه پزشکی هنوز جوابی برای سوالات خودم دریافت نکرده ام، در صورتی که مردم سوال هایی در خصوص کرونا دارند که باید اقناع شوند.

 

وی ادامه داد: همانطور که مسجد در زمان جنگ، گروه های تحقیقاتی تشکیل می داده و حتی در ساخت موشک و مباحث هسته ای هم ورود داشته، در اپیدمی کرونا هم می توانند کمک کننده باشند.

 

مدیر رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی ادامه داد: ستاد کرونا باید به این موضوع توجه کند و مردم از مسئولان سوال کنند، که چرا اجازه داده نمی شود برخی تجربه های خوب در حوزه پیشگیری فعال باشد و یا برخوردهای نظامی داشته باشیم و به نتیجه نرسیم.

 

 

 

کد خبر 993520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha