به گزارش خبرگزاری شبستان، قصاع درباره این کتاب گفت: تا به حال اثری مشابه در این حوزه تدوین نشده، این کتاب در بخشهای متعدد و حدود 150 فصل دارد که پژوهشی اجمالی در این زمینه است.
وی در معرفی فصلهای مختلف این کتاب توضیح داد: بخش نخست اثر با پرداختن به سابقه ادبیات علمی، تخیلی و ریشههای تاریخی در ادبیات کهن ایران و جهان آغاز میشود و بخش دیگری از آن به بررسی آثار و چهرههای برجسته حوزه علمی، تخیلی از قرون وسطا تاکنون اختصاص دارد و تحولات مختلف این ژانر در دورههای زمانی متفاوت را بررسی میکند.
قصاع با بیان اینکه بخشی از این کتاب به بررسی تاریخ تحلیلی ادبیات علمی، تخیلی میپردازد، گفت: علاوه بر تاریخ تحولات ادبیات علمی تخیلی در بخشی ویژه تاریخ تحلیلی اینگونه ادبی را نیز بیان کردهام.
وی اضافه کرد: در این کتاب همچنین بخشهای مرتبط با ادبیات علمی تخیلی مثل سینمای علمی تخیلی و گرافیک علمی تخیلی نیز مورد بررسی قرار گرفته و جوایز و گروههای مختلف فعال در این حوزه نیز معرفی شده است.
این نویسنده افزود: در جمعبندی این کتاب تاثیرات ادبیات علمی تخیلی در جهان و موضوع اندیشه علمی، تخیلی که در جامعه خود را به صورت یک خرده فرهنگ نمایان میکند، پرداخته است.
قصاع درباره اهداف نگارش این کتاب توضیح داد: فقدان پژوهش کتابی در این زمینه، انگیزهای مهم برای نگارش آن است؛ از سویی در جهان غرب به طور قطعی ثابت شده که ژانر علمی، تخیلی در کشفهای علمی و مراحل تولید علم نقش بسیار مهمی دارد؛ از این رو معتقدم پیشرفت علمی با ژانر علمی تخیلی رابطه مستقیم دارد و این کتاب تلاش دارد زوایای این ژانر را برای مخاطب ایرانی تشریح کند.
«پژوهشی در ادبیات و اندیشه علمی تخیلی» تا هفتههای آینده به پیشخوان کتابفروشیها میآید.
پایان پیام/
نظر شما