سیاست استکباری و سلطه جویی آمریکا  ارتباط با ایران را غیرممکن می کند

افتخاری با بیان اینکه انتخاب افراد مختلف در مسند ریاست جمهوری آمریکا تغییری در ارتباط با ایران ایجاد نمی کند، گفت: سیاست استکباری و سلطه جویی آمریکا اجازه ارتباط با ایران را نمی دهد.

خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: رابطه میان ایران و آمریکا یکی از روابط پرچالش میان کشورهای دنیا است که با تغییر ریاست جمهوری در هر دو کشوری تغییری در روند این روابط ایجاد نشده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمریکا به عنوان یکی از مخالفان اصلی نظام جمهوری اسلامی همواره در شرایط و بحران های گوناگون در بکار بردن تحریم ها و تهدیدات مختلف از هیچ تلاشی فروگذار نبوده است در همین رابطه گفتگویی با  لاله افتخاری، نماینده ادوار مجلس شورای در مورد تغییر نکردن سیاست و خط مشی جمهوری اسلامی ایران پس از انتخاب افراد گوناگون بر مسند ریاست جمهوری آمریکا و تاکیدات رهبر انقلاب در این زمینه  به شرح زیر ارایه می شود.

 

ارتباط میان ایران و آمریکا چگونه تعریف می شود؟

 ارتباط میان آمریکا و ایران به سیاست های کلان جمهوری اسلامی و سیاست های آمریکا مربوط می شود و با آمدن و رفتن اشخاص این موضوع تغییری نمی کند.

 

انتخاب افراد مختلف در مسند ریاست جمهوری چه تغییری در خط مشی آمریکا دارد؟

تفاوتی نمی کند که ترامپ، بایدن و یا افراد دیگری بر مسند ریاست جمهوری آمریکا بنشینند. با گذشت بیش از چهل و اندی از عمر با برکت جمهوری اسلامی ایران دیدیم که ما هیچ گاه نتوانستیم و نخواستیم این ارتباط را برقرار کنیم و این موضوع با خط قرمزهای سیاست های جمهوری اسلامی ایران مواجه است.

 

آیا مردم آمریکا در این سیاستهای دولت آن سهیم هستند؟

ما با مردم آمریکا مشکلی نداریم اما هیچ گاه نتوانستیم رابطه دوستی با دولت آمریکا مانند سایر کشورها برقرار کنیم زیرا سیاست استکباری و سلطه جویی آمریکا اجازه این ارتباط را نمی دهد.

 

 ترامپ برای برقراری ارتباط میان آمریکا و ایران چه برنامه ای را در پیش گرفت؟

 

از طرفی ترامپ اعلام می کند که اولین تماس از ایران مساوی با اعلام موفقیت من در به زانو درآوردن ایران خواهد بود و از سوی دیگر می بینیم که تهدیدها و تحریم ها افزایش می یابد.

 

بایدن در زمان ریاست جمهوری ترامپ چه نقشی در سیاستهای اعمالی او داشته است؟

 

بایدن نیز فردی است که در زمانی که تمام مشکلات در کشور بیشتر شد در مسند مسئولیت کلان کشور و معاون اول رییس جمهور بوده است و قطعا در تصمیم گیری ها موثر بوده است و در نگرش او نیز می توان بسیاری از خط مشی های ترامپ را دید.

 

آیا مسئولان با انتخاب بایدن به عنوان ریاست جمهوری این کشور باید امیدوار به تغییر خط مشی آمریکا در ارتباط با ایران باشند؟

 

ضروری است مسئولان هوشیار باشند. هیچ فرد عاقلی فرصت ها را از دست نمی دهد به امید آنکه روزی اتفاقی در ارتباط میان آمریکا و ایران رخ دهد. متاسفانه باید هوشیار باشیم و بدانیم که فرد عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود.

 

با توجه به بحران ها و تهدیدات ایجاد شده چه انتظاری از مسئولان می رود؟

 

متاسفانه برخی از مسئولان نمی توانند مشکلات را درک کنند و بدانند که دستاوردی در مذاکرات وجود ندارد. مسئولان هوشیار باشند و شعور مردم را به بازی نگیرند. کودکان ما نیز دیگر می دانند که مذاکره میان ایران و آمریکا فایده ای ندارد جز اینکه زمان از بین برود و دشمن بر ما جسارت بیشتری پیدا کند.

 

سیاست ها در خصوص مذاکره را روسای جمهور و روسای قوا تعیین نمی کنند که بخواهند به مردم وعده داده و یا به دشمن چراغ سبز نشان دهند. انتظار داریم به جای پرداختن به مسایلی که حواشی را بیشتر می کنند و مشکلات را افزون کرده در جبران زمانی که به دلیل نگاه آنها و گره زدن همه چیز به برجام از دست رفت، هرچند که جبران نمی شود اما تمام تلاش خود را در این موضوع به کار ببرند.

 

در فرصت باقی مانده از ریاست جمهوری چه اقداماتی می توان انجام داد؟

در این فرصت باقی مانده از ریاست جمهوری باید از تمام ظرفیت ها برای خدمت به مردم و رفع مشکلات مردم استفاده شود و تبعات نگاه به خارج را ببینند و بدانند که بسیاری از مشکلات امروز در عرصه اقتصاد و سیاست حاصل همان نگاه و دلبستگی و خوش بینی به غرب است و باید در جهت کاهش این آسیب ها تلاش کنند و از مردم عذرخواهی کنند و در جهت جبران این آسیب ها همت کنند.

 

کد خبر 993408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha