کد خبر : 98072 9 : 43 - 1390/10/20 سرویس : سیاسی
لاریجانی با تأکید بر سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری: ا ا انتخابات در نظام مردمسالار ایران امری تصنعی نیست ا رییس مجلس با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بحث انتخابات یادآور شد: انتخابات در نظام مردمسالار ایران امری شکلی و تصنعی نیست بلکه یک رقابت واقعی است اما نه به سیاق رفتارهای غیراخلاقی متداول.
به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز سهشنبه 20 دی گفت: آمریکا و غرب پس از گرفتاریهای درونی و بهمریختگی در حوزه اقتدار بینالمللی خود و با استفاده از لابیهای سیاسی و بهمریختگی بینالمللی چند هدف را دنبال کردند که از آن جمله اختلافافکنی طایفهای در کشورهای منطقه و دامنزدن تبلیغاتی برای نگرانی در کشورها بود.
وی القای تحلیلهای نارس در بین مسئولان را از دیگر اهداف آمریکا عنوان کرد و اظهار کرد: برخی اظهارات و اقدامات نسنجیده و انعکاس آنها در رسانهها و پرداختن به امور فرعی و نزاعهای کمحاصل حریف را در پیگیری این اهداف مزورانه تشویق کرد.
لاریجانی با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم یادآور شد: سخنان معظم له راهبرد مقابله با دسیسهها و زیادهخواهیهای آمریکا و غرب را در همداستانی و همافزایی دو عامل معرفی کردند که عامل نخست حضور هوشمندانه و توأم با بصیرت ملت و عامل دوم استواری صبورانه مدیران در ایستادگی در راه آرمانهای انقلاب و مبارزه با استکبار بود.
رییس خانه ملت تصریح کرد: با همراهی این دو عنصر حریف فریبکار و عجول را به صحنه حماسی دعوت میکنیم که شور مجاهدت فرسایش روحی برای دشمن تدارک میبیند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بحث انتخابات یادآور شد: هدایتهای معظم له در بحث انتخابات حکمتآمیز و برای همگان مفید بود.
لاریجانی ادامه داد: انتخابات در نظام مردمسالار ایران امری شکلی و تصنعی نیست بلکه یک رقابت واقعی است اما نه به سیاق رفتارهای غیراخلاقی متداول و در برخی کشورهای غربی و نه با تکیه بر قدرت ثروتمندان بلکه صیانت از رکن جمهوریت نظام از آداب اسلامی برخوردار است.
وی تصریح کرد: عامل مستمر تداوم انتخابات که امر بسیار مبارکی از جهت ملی محسوب میشود در 32 سال پس از انقلاب و برگزاری بیش از 30 انتخابات تا حدود زیادی ابتناء و رعایت آداب و اخلاق انتخاباتی و اجرای قانون دارد.
رییس خانه ملت گفت: اگر زمانی آسیبی بر ساحت انتخابات وارد شد نظیر آنچه که پس از انتخابات سال 88 رخ داد در عدم التزام به قانون و نافرمانی در تن دادن به قواعد دموکراتیک انتخابات بود که در تعبیر مقام معظم رهبری به جرزنی سیاسی از آن یاد شد.
وی اظهار کرد: تأکید مقام معظم رهبری بر این جمله کلیدی که همه بدانند هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست نه تنها در هر انتخابات بلکه برای همه امور اجرایی کشور ارتقابخش مدنیت اسلامی است.
رییس مجلس تأکید کرد: متأسفانه رویههای غلطی در سالهای اخیر در عدم التزام به قانون دیده میشود که نمونه اخیر آن تأخیر بیش از یک ماهه در ارایه لایحه بودجه به مجلس است.
وی اضافه کرد: نگاه رهبر معظم نشان میدهد تساهل در این زمینه به مصلحت نیست بلکه نوعی غفلت از وظیفه ملی تلقی میشود.
لاریجانی با بیان اینکه برگزاری 30 انتخابات در طول 32 نماد یک مردمسالاری پویا است، گفت: قدردانی از این نعمت انقلاب در سلامت کار در آینده است که در مرحله نخست کار خود کاندیداها مخاطب این نصیحت هستند، در داشتن قصد خدمت به مردم و رعایت اخلاق و قانون است.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند رقابت غیر از خصومت و تهمتزنی متقابل است و رقابت به معنای اثبات خود و نفی دیگران نیست.
لاریجانی تأکید کرد: قبول کنیم که عدهای و جریانهایی از مدتها پیش به قصد انتخابات به این سخن مقام معظم رهبری بیتوجهی داشتهاند و با بیپروایی سخن گفتند و به جای معرفی خود و نقاط برجسته فکری خود بازار مکاره اتهامزنی راه انداختند.
لاریجانی با بیان اینکه همگان باید این هشدار مقام معظم رهبری را جدی بگیرند، گفت: رسانهها نیز باید در این زمینه توجه تام داشته باشند که انتخابات معرکه بازی با حیثیات و شئونات افراد نیست و فضایی ایجاد کنند که آنهایی که متاعی چشمگیر برای سعادت کشور دارند و همتی بلند دارند فرصت عرضه آن بیابند و بیهنران با شعبدهبازی و افسون در تهمتزنی مشت خود را باز کنند.
نماینده قم در خانه ملت یادآور شد: مهمتر از همه این است که کاندیداها نباید در امر انتخابات غیرت ملی خویش را با تکیه بر کانونهای ثروت و قدرت بر باد دهند و سخن رهبری در این باب از صراحت برخوردار است.
وی ادامه داد: مردمسالاری دینی در نظام ما از جنس دموکراسی سرمایهسالار غربی که تکیه بر ثروت کمپانیها دارد، نیست زیرا اگر نمایندگان مجلس باید وامدار باشند صرفا وامدار ملت هستند که ولینعمت آنان محسوب میشوند نه ثروتمندان که با قصد انتخابات و سیاست وارد میشوند.
لاریجانی تأکید کرد: هشدارباش رهبر معظم انقلاب در این باب وقتی جدیتر میشود که به کانون ثروت بیتالمال متصل باشد. شناعت این امر زمانی مضاعف است که منابع ملی کشور در خدمت امیال سیاسی قرار گیرد.
وی بیان کرد: دستگاههای نظارتی نظیر سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات باید تلاش کنند با طراحی نظارت دقیق خود مانع شوند که کسانی با ثروت ملی سودای کثیف سیاسی کنند.
وی تصریح کرد: آسیب تکیه بر کانونهای قدرت کمتر از کانونهای ثروت نیست زیرا نفوذ قدرت در امر انتخابات عملا صحنه رقابت انتخابات را از واقعیت تهی میکند و از اصالت میاندازد و این نوعی توهین به شعور ملی است که این همه امکانات و وقت و فکر و ذکر ملت به بازی گرفته شود و عناصری از قدرت از نفوذ خود در انتخابات به صورت آشکار و پنهان بهره جویند.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توصیه رهبر معظم انقلاب به دولت، وزارت کشور و شورای نگهبان در صیانت از رأی مردم که جنبه امانت ملی دارد و قانون را محور کار قرار دادند نقشه راهی میطلبد که همه مسئولان مربوط انتخابات با شفافیت در اجرای قانون اقدام کنند و بدانند که اگر قصد بر این است که مکر دشمن در امر انتخابات خنثی شود نصایح رهبری در این سخنرانی باید اساس کار واقع شود.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی با استقبال از نصایح و هشدارهای مقام معظم رهبری که بسیار بهجا و همهجانبه و خیرخواهانه بود و ضمن سفارش به مسئولان اجرایی و نظارت بر پیگیری جدی این موارد بر طبق قانون لازم میداند معاونت نظارت مجلس سازوکاری برای پیگیری تحقق نظرات معظمله در سطح قوه مقننه تدارک ببیند.
پایان پیام/
نظر شما