خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ جامعه نابینایان با وجود محدودیت جسمی، از امكانات و توانمندیهای خود بیشترین بهره را گرفته اند.
این روشندلان، اگر چه از نعمت بینایی محرومند اما با پشتکار و همت در عرصه های مختلف توانسته اند درهای توانمندی را بگشایند و به موفقیت ها دست یابند.
نابینایان معتقدند، برای پیشرفت و به دست آوردن موفقیت در زندگی به لطف نیاز ندارند بلكه به حمایت مردم و مسئولان نیازمند هستند.
یکی از مهمترین شاخصههای بسیج سازندگی نیز، مردمی بودن و داشتن ارتباط موثر با اقشار مختلف است که با تسهیل گری، بسترسازی و خدمات دهی نسبت به توانمندیهای مردم اقدام می کند و بلندترین قدم ها را در مسیر جهش تولید در سطح کشور برمی دارد؛ بسیج سازندگی تلاش می کند با توانمند کردن مردم به خصوص در جوامع محلی آن ها را در جهت رسیدن به خوداتکایی و جهش تولید یاری کند. یکی از این افراد دختری روشندل از سرزمین طلای سرخ است که با کمک بسیج سازندگی توانسته است درهای توانمندی را بگشاید و به موفقیت دست یابد.
«مهسا مظفری» دختر ۲۰ ساله اهل شهرستان قاین با چشم دل خود، کمک خرج خانواده پنج نفره است که در زمینه عروسک بافی فعالیت می کند. با همت و پشتکار نمی گذارد چشمان نابینایش برای او محدودیت ایجاد کند تا هنر زیبای دست هایش از بین برود.
«مظفری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: به دلیل بیماری مادرزادی چشمانم از کودکی آبسیاه آورد و در سن ۱۰ سالگی مجبور به تخلیه یکی از چشمانم شدند و متاسفانه پس از مدتی چشم دیگرم نیز بینایی اش را از دست داد و دیگر نتوانستم به مدرسه معمولی بروم و از آن پس در مدرسه استثنایی خط بریل را آموختم.
علاقه زیاد مهسا به عروسک و مهارت مادرش به بافندگی باعث شد او از روی علاقه و کنجکاوی در سن هفت سالگی با دومیل و قلاب شروع به بافندگی کند و پس از دوسال کاملاً کار بافندگی و عروسک بافی را یاد بگیرد. متاسفانه در همان سالها بینایی خود را هم از دست داد اما این اتفاق پایان کار عروسکبافی مهسا نبود بلکه او پس از این اتفاق ناگوار به جای اینکه زانوی غم بغل بگیرد با جدیت هرچه تمامتر به عروسکبافی مشغول شد و عروسک های زیادی را از نوع چشم دل بافت.
این بانوی هنرمند می افزاید: برای همه سوال این است که یک فرد نابینا چطور عروسک بافی می کند؟؟ او با توجه به ذهنیتی که از رنگ ها و ساختار بافت عروسک در زمان بینایی خود پیدا کرده بود با لمس کردن عروسک شروع به کار می کرد و با کمک گرفتن از مادر خود در انتخاب رنگ ها و حتی ذهنیتی که از عروسک های کارتونی تلویزیون در ذهن داشت عروسکبافی را ادامه داد.
حالا مهسای توانمند قصه ما، دانشجوی سال دوم رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان قاین است؛ او با بافت و فروش عروسک های زیبایش که با چشمان دلش بافته است شهریه و هزینه های تحصیلش را پرداخت می کند و یا حتی کمک خرج خانواده است.
مهسا علاوه بر عروسک بافی توانایی کار کردن با گوشی موبایل و کامپیوتر را به راحتی دارد و میگوید: در فضای مجازی دوستان و همکلاسی هایم در امور درسی و تحصیلی خود از من سوال می پرسند و به آن ها کمک می کنم.
مهسا مظفری از مشکلات پیش رویش گفت که نابینا بودن باعث بیشتر شدن هزینه های تحصیلش شده است و برای تهیه جزوات درسی خود مجبور به پرداخت هزینههای بالایی است.
وی در ادامه بیان می کند: دستگاه ماشین بافی من خیلی قدیمی است و این کار زحمت و وقت زیادی از من می گیرد و قسمتی از عروسک هایم را با دومیل و قلاب به سختی می بافم. یکی دیگر از مشکلاتم بحث بازار فروش عروسک هایم بود که با کمک بسیج سازندگی برطرف شده است.
مظفری با ابراز خرسندی از حمایت بسیج سازندگی می گوید: این سازمان استقبال و حمایت خوبی از دسترنج هایم داشته و نسبت به فروش تولیداتم در فروشگاه دائمی تولیدات روستایی استان اقدام کرده است و با پیگیری بسیج سازندگی کمک اعتباری بابت تهیه دستگاه بافندگی دریافت کرده ام.
وی در ادامه اظهار می کند: در هفته دفاع مقدس سال جاری توسط بسیج سازندگی به محل نمایشگاه هفته دفاع دعوت شدم و در آن جا مورد استقبال گسترده بازدیدکنندگان و مسئولین قرار گرفتم که این باعث کمک در روند فعالیتم شده است.
مظفری به هم سن و سال های خودش و مخصوصاً افرادی که در سلامت کامل هستند توصیه می کند در ابتدا شکرگزار خداوند متعال باشند که بزرگترین نعمت یعنی سلامتی را به آن ها عطا کرده است.
وی می گوید: خوردن و خوابیدن باعث ناامیدی و یکنواختی زندگی می شود و از استعدادهایتان در هر زمینه به درستی استفاده کنید تا هم برای خود، خانواده و جامعه ای خویش فردی مفید باشید.
افراد بسیاری در جامعه داریم که معلولیت ذهنی، جسمی، ناتوانی و نابینایی دارند اما هرگز دست از تلاش نکشیده اند و از هر دری برای شکوفا کردن استعدادهای خود ورود پیدا کرده اند و در زمینه های مختلف هنری، فرهنگی، ورزشی، علمی و غیره به پیشرفت های بزرگی دست یافته اند و چه خوب است که این افراد را الگوی خود قرار دهیم و به شکوفا کردن استعدادهای خود دست بزنیم و نگذاریم تنبلی بر ما غالب شود.
نظر شما