به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۲۳ آبان شبستان به شرح زیر است:
بیانیه نشست پایانی وزیران مجمع کشورهای صادر کننده گاز
دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) اعلام کرد: بیست و دومین نشست وزیران این مجمع روز گذشته(پنجشنبه) به ریاست عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر و از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد.
در این نشست وزیران نفت و انرژی و مقامهای عالیرتبه الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو و ونزوئلا و در عین حال آنگولا، آذربایجان، عراق، مالزی و نروژ به عنوان اعضای ناضر حضور داشتند.
مدیران انرژی اندونزی، موزامبیک، سنگال، تونس و ترکمنستان به همراه رهبران، موسسه تحقیقات اقتصادی آسهآن و شرق آسیا، مجمع بینالمللی انرژی ، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز به عنوان مهمانان مجمع در نشست افتتاحیه شرکت کردند.
در این نشست پویاییهای کنونی در صنعت گاز ارزیابی و بر این موضوع تاکید شد که بنیانهایی که منجر به رشد مورد انتظار گاز طبیعی در سبد انرژی جهان میشود بیتغییر باقی خواهد ماند.
گاز طبیعی در میان سوختهای فسیلی سریعترین روند رشد را در جهان دارد و تا اواسط قرن به منبعی اصلی در سبد انرژی جهانی تبدیل خواهد شد و سهم خود را از ۲۳ درصد کنونی به ۲۸ درصد افزایش میدهد.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جیئیسیاف تأکید کردند که این منبع انرژی فراوان و انعطافپذیر همچنان تأمینکننده نیازهای روزافزون انرژی جهان و منشأ سه ستون توسعه پایدار، یعنی توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی و حفاظت محیط زیست خواهد بود.
افزون بر این، در این نشست تأکید شد که گاز طبیعی همچنان پشتوانه توسعه پایدار و کاهش آلایندگی سامانههای انرژی است.
در این نشست بر عزم اعضا بهمنظور افزایش سرعت همکاری برای توسعه کارآیی جیئیسیاف تاکید شد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین بر تابآوری کشورهای عضو در تلاش برای اطمینان از عملکرد بدون محدودیت بازارهای آزاد و انعطافپذیر گاز و عرضه بیوقفه به مشتریان باوجود چالشهای متعدد و کاهش درآمد، تاکید کرد.
در افتتاحیه این نشست عبدالمجید عطار با مروری بر تحولات اخیر در صنعت گاز، الزامهای راهبردی برای پیشرفت این صنعت را تشریح و بر نقش اصلی جیئیسیاف به عنوان بستری منحصر به فرد برای گفتوگوی چند جانبه کشورهای صادرکننده و مصرفکننده گاز و فعالان این صنعت تاکید کرد.
بررسی میدانی وزیر صنعت از وضعیت ترخیص کالاهای اساسی
وزیر صنعت، معدن و تجارت به منظور بررسی مشکلات موجود در فرآیند ترخیص کالاهای اساسی و بازدید میدانی از روند ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات و بنادر، عصر امروز (جمعه) به استان هرمزگان سفر میکند. علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت در این سفر یک روزه، در جلسه ای با حضور مدیران دستگاههای ذیربط، راهکارهای تسریع در انجام امور و سرعتبخشی به روند ترخیص کالاها را بررسی میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همواره تاکید کرده است که تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به عنوان یکی از مهمترین اولویت های کاری این وزارتخانه است.
پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر سرعت ترخیص کالاهای اساسی در گمرکات کشور گفته بود: براساس دستور رییسجمهوری قرار است نسبت به ترخیص کالاهای اساسی در گمرک به فوریت اقدام شود و دراین باره هماهنگی خوبی بین وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و بانک مرکزی صورت گرفته است.
رزمحسینی در جلسه ویژه ستاد تنظیم بازار افزود: ستاد تنظیم بازار روز دوشنبه هر هفته در وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور اعضای موثر این ستاد شامل وزارتخانه جهاد کشاورزی، گمرک جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی تشکیل می شود.
ریزش شاخص بورس در مدت اخیر ارتباطی به نرخ سود ندارد
مدتی است زمزمه افزایش نرخ سود بانکی به گوش میرسد اما هنوز تصمیمی در اینباره گرفته نشده و رییس کل بانک مرکزی آن را رد می کند، به نحوی که حتی از روشهای دیگر به جای این مورد برای کنترل نقدینگی استفاده کرده است. از سوی دیگر اما نرخ سود بازار بین بانکی چند ماهی است که با رشد همراه بوده و حال برخی افراد ریزش شاخص بورس در مدت اخیر را به این اتفاق ربط دادهاند در حالی که اینطور نیست. شاید بتوان گفت رشد نرخ سود بانکی بر بازارهای مختلف تاثیرگذار خواهد بود، اما نرخ سود بازار بین بانکی نمیتواند تاثیری بر شاخص بورس و دیگر بازارها داشته باشد.
در همین باره، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اظهار کرد: ریزش شاخص بورس در مدت اخیر ارتباطی به نرخ سود ندارد و عوامل بسیاری در این موضوع دخیل هستند که نباید دلیل کل تغییرات بازار سرمایه را از نرخ سود دانست، چرا که اظهار نظر کارشناسی شدهای نیست.
محمدرضا معتمد تصریح کرد: اگرچه تغییرات نرخ بهره بر دیگر بازارها تاثیر گذار خواهد بود و بعضا شاهد هستیم برخی بانک ها به دارندگان سپردههای مهم درباره افزایش نرخ سود پیشنهاداتی میدهند، اما در حال حاضر نمیتوان گفت تاثیری بر ریزش شاخص بورس گذاشته است.
وی ادامه داد: طبیعی است که در هر اقتصادی سرمایهگذار محاسبه میکند که نرخ بازدهی سالانه در کدام بازار بیشتر خواهد بود و بهتبع آن سرمایه خود را در آن بازار قرار میدهد. بنابراین وقتی نرخ سود بانکی بالا برود طبیعتا پول از دیگر بازارها جمعآوری و وارد این سیستم میشود.
عرضه ۷۱۱ میلیون دلار در سامانه نیما طی هفته سوم آبان
در هفته منتهی به ٢٢ آبان ١٣٩٩، قریب به ٧١١ میلیون دلار به صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان و به ارزهای مختلف در سامانه نیما عرضه و به فروش رسید که براساس معاملات انجام شده میانگین نرخ موزون معاملات دلاری حدود ٢۴٩۵٠ تومان بوده است.
گفتنی است سامانه نیما یا نظام یکپارچهی معاملات ارزی» بدین منظور طراحی شده تا متقاضیان خرید ارز بتوانند درخواست خود را در یک بستر یکپارچه در اختیار فروشندگان ارز قرار دهند و فروشندهای که تمایل به ارائهی خدمات دارد، بتواند در بستری سالم و رقابتی، پیشنهاد خریدار ارز را پاسخ دهد. سامانهی نیما در واقع بستری آنلاین برای خرید و فروش ارز است.
راه اندازی سامانه "برق من" برای شناسایی مشمولان برق رایگان
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در راستای اجرای طرح برق امید،گفت: شرکت توانیر اقدام به طراحی و راه اندازی سامانهای کرده است که براساس آن مشترکان براساس میزان مصرف، تقسیم بندی و از این طریق مشترکان مشمول طرح برق امید با دقت بالا شناسایی خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه اپلیکیشن برق من با امکاناتی متنوع، مشترکان را برای کاهش مصرف برق راهنمایی میکند گفت: در واقع رفتار مشترکان تعیین کننده آن است که مشمول طرح برق امید (تخفیف صد درصدی بهای برق) خواهند شد یا خیر و به همین دلیل سامانهای برای شناسایی و تفکیک مشترکان طراحی و راه اندازی شده است.
رجبی مشهدی ادامه داد: با توجه به اطلاعات موجود، همزمان با ارسال صورتحساب برق مصرفی شهریور و مهر، پیامکهایی نیز برای مشترکان ارسال شده است که علاوه بر مشخص کردن میزان مصرف، قرارگیری آنها در گروههای کم مصرف، خوش مصرف یا پرمصرف را هم اعلام کرده است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به این که پس از قرائت کنتورها، اطلاعات وارد این سامانه میشود، افزود: با توجه به راه اندازی طرح برق امید از ابتدای آبان ماه، رفتار مصرفی مشترکان برق، که در قرائت بعدی خود را نشان خواهد داد، گروه مصرفی آنان را مشخص خواهد کرد.
رجبی تاکید کرد: با توجه به اینکه در ماههای سرد قرار داریم، سیستمهای روشنایی، یخچال و فریزر و تلویزیون و رایانه از مهمترین وسایل برقی است که میتواند در میزان مصرف برق مشترکان موثر باشد.
نظر شما