به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیونهای تخصصی مجلس، تولید واکسن کرونا را جدی بگیریم، لزوم هوشیاری مسلمانان در ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در شرایط کنونی، بودجه ۱۴۰۰ و واقعیتهای اقتصاد ایران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه ۲۲ آذر است.
جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیونهای تخصصی مجلس بررسی می شود
دستور کار هفتگی کمیسیونهای تخصصی مجلس به شرح زیر است:
کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس
ادامه رسیدگی به گزارش کمیته منتخب کمیسیون در مورد طرح اصلاح و الحاق موادی به قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان با حضور رئیس کارگروه و کارشناس مرکز پژوهش های مجلس
کمیسیون اصل نود
نشست هیات رئیسه و روسای کمیته ها
نشست عمومی کمیسیون
بررسی 'طرح انتظام بخشی فرایند واگذاری بنگاه های دولتی'
نشست با رئیس سازمان حسابرسی کل کشور
کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی
بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور با حضور: وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان خصوصی سازی، سازمان بورس، صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور، مرکز پژوهشهای مجلس، اتاق ایران ، اتاق تعاون، وزارت صنعت،معدن و تجارت، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نفت، معاونت علمی ریاست جمهور
کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری
انتخاب سه نفر از اعضای کمیسیون جهت عضویت در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور
بررسی بودجه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، بررسی بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی، بررسی بودجه وزارت آموزش و پرورش، بررسی بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بررسی بودجه آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بررسی بودجه جامعه المصطفی العالمیه، بررسی بودجه سازمان آموزش های فنی و حرفه ای کشور ، بررسی بودجه سازمان آموزش،ترویج و تحقیقات کشاورزی و بررسی بودجه جهاد دانشگاهی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با حضور مسئولین سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، مرکز پژوهش ها و...
دعوت از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان
کمیسیون اجتماعی
دعوت از سازمان برنامه و بودجه کشور و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به منظور تشریح کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، پاسخ به سوالات نمایندگان کمیسیون و تبیین تبصره و ردیف های مرتبط با کمیسیون اجتماعی
بررسی لایحه بازنشستگی پیش از موعد
بررسی طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی
انتخاب ۳ نفز از نمایندگان کمیسیون اجتماعی به منظور عضویت در کمیسیون تلفیق
دعوت از صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
دعوت از سازمان تامین اجتماعی در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
دعوت از سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
دعوت از کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
دعوت از سازمان بهزیستی کشور در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
دعوت از رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص کیفیت اجرای طرح مثبت زندگی و بررسی مطالبات معلولان
دعوت از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین مربوطه در خصوص مسائل و مشکلات مربوط به وزارتخانه (در محل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی)
دعوت از سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰
جلسه هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی
دعوت از مدیران منابع انسانی قوه مقننه با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی در خصوص کیفیت همسان سازی حقوق بازنشستگان
تولید واکسن کرونا را جدی بگیریم
زهره الهیان نماینده تهران در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «بخشی از اعتبار واکسنهای وارداتی کرونا برای کمک به شرکتهای داخلی تولید کننده واکسن کرونا اختصاص داده شود تا در این زمینه هرچه سریعتر به فاز تولید واکسن داخلی برسیم. در واکسن و دارو که مستقیما با سلامت مردم مرتبط است، تولید داخل را جدی بگیریم.»
ایران همانند کشورهای منطقه نیست که تابع خواست نامشروع رژیم آمریکا باشد
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی (اقدام راهبردی برای لغو تحریمها) در توییتر نوشت:" Secpompeo در انتخابات اخیر شکست خورده و مردم آمریکا به او و دولتش رای نداده اند با دخالت در امور داخلی ایران از قانون مجلس با رویکرد جدید هستهای انتقاد کرده است! صرف نظر از صحت قانون مزبور، باید گفت ایران همانند کشورهای منطقه نیست که تابع خواست نامشروع رژیم آمریکا باشد!"
لزوم هوشیاری مسلمانان در ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در شرایط کنونی
نمایندگان ولی فقیه در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان , اردبیل در پی اظهارات رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در باکو بیانیهای صادر کردند.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ کَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۖ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ۚ ذَٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ (سوره انعام آیه۱۵۲)
در روزگاری که امت اسلامی به خاطر انواع عقب ماندگیهای مفرط در موضوعات صنعتی، اقتصادی، تکنولوژی و ... در محاصره دشمنان کینه توز و انتقام جو قرار دارد ایجاد هرگونه تنش، اختلاف، بدبینی، تدابر و تنافر بین کشورها و ملتهای اسلامی گناه نابخشودنی است.
امروز بر آحاد امت اسلامی در تمام کشورهای اسلامی مخصوصاً بر صاحب منصبان واجب شرعی است که از هرگونه رفتارها و گفتارهای تفرقه افکن و از هر آنچه که باعث میشود امت مرحومه مبتلی به تقطع و تفرق شده و به آحاد متفرق تبدیل گردد اجتناب نمایند.
همه میدانیم که منطقهی راهبردی غرب آسیا هماره مطمع دشمنان اسلام و شوکت مسلمین بوده است. اکنون نیز استراتژی ثابت استکبار وصهیونیسم همین است. اندک هوشمندی کافی است تا با درک عمیق از توطیههای دشمن، هرگونه اظهار نظر ازسوی مسولان و زمامداران کشورهای غرب آسیا با سنجیدگی و پختگی همراه باشد.
متاسفانه در رژه پیروزی کشور آذربایجان در قره باغ اشعار و سخنانی بر زبان جاری شد که سیادت و وحدت اراضی کشور ما را هدف گرفته بود و از سوء حظ گوینده اینکه آن اشعار توسط ایرانیان جدا شده از وطن مادری سروده شده است. ۲۰۰ سال است که ایرانیان ساکن در ۱۷ ولایت قفقاز که توسط دولت شوروی از وطن مادری، بابا توپراقی و وطن تاریخی جدا شده اند اشعار حسرت میسرایند و با اشعار حسرت زندگی میکنند چقدر شایسته است محققین تاریخ کشور عزیزمان ایران، اشعار حسرت را جمع آوری و به رئیس جمهور ترکیه ارسال نمایند تا متوجه شود که تنظیم کنندگان خطابه چه خیانت بزرگی به او کرده و برای او مایه آبرو ریزی بزرگ درست کرده اند.
بالاتر از اشعار حسرت نامههای جانگداز و جانسوز ایرانیان جدا شده از وطن مادری است که بعد از عقد قرار داد گلستان در منطقه گلستان قره باغ به مراجع عظام نوشته و از ظلم و ستم و از تعدیات ناموسی اشغالگران نالهها کرده و از مراجع استمداد طلبیده اند.
بودجه ۱۴۰۰ و واقعیتهای اقتصاد ایران
علی ربیعی، سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: بیماری مزمن اقتصاد ایران و نارساییهای ساختاری آن، متغیرهای اجتماعی و سیاست داخلی و متغیرهای بینالمللی و اقتصاد جهانی. به هرحال بهنظر میرسد یک بودجهنویسی موفق، باید با نگاهی به واقعیت امروز و مسائل اجتماعی در جهت اصلاحات ساختاری نیز گام بردارد.
در این سالها شاهد بودیم که لایحه بودجه موقع ارائه به مجلس، از سوی اقتصاددانان با دیدگاههای مختلف مورد نقد قرار میگیرد. به عنوان مثال در بودجه ۱۴۰۰ در مورد حقوق کارمندان دو دیدگاه کاملاً متضاد به چشم میخورد. در یک دیدگاه رقم افزایش حقوق را کم میدانند و در دیدگاهی دیگر برخی اقتصاددانان هرگونه افزایش حقوق بیش از نرخ سود بانکی را علامتی بر تورم آینده قلمداد کرده و آن را منفی میدانند. این تنها یک نمونه از نقدهای متعددی است که این روزها شاهد هستیم. با توجه به این که من اقتصاددان نیستم، ممکن است حق مطلب به خوبی ادا نشده و مباحث مطرح شده من احتمالاً قابل نقد نیز باشد، اما با توجه به مشارکت چندین سالهام در بحث تدوین بودجه، به این نکته واقف شدهام که بودجهنویسی را فارغ از سه متغیر تأثیرگذار نمیتوان مورد قضاوت قرار داد...
بیماری مزمن اقتصاد ایران و نارساییهای ساختاری آن، متغیرهای اجتماعی و سیاست داخلی و متغیرهای بینالمللی و اقتصاد جهانی. به هرحال بهنظر میرسد یک بودجهنویسی موفق، باید با نگاهی به واقعیت امروز و مسائل اجتماعی در جهت اصلاحات ساختاری نیز گام بردارد. این بودجه نه تنها نباید تشدیدکننده بیماری مزمن اقتصادی باشد بلکه در این بستر، جهتگیری برای اصلاح ساختار را باید در درون خود دارا باشد.
مشکلات نظام های ساختاری کشور، مربوط به امسال و این دوران خاص نیست. از زمان صنیعالدوله هدایت در سال ۱۲۸۹ هجری شمسی و پس از آن حضور مورگان شوستر و آرتور میلیسپو امریکایی که نخستین تجربیات بودجهنویسی در کشورمان شکل گرفت و برای اولین بار درآمدها و هزینههای دولت در سندی واحد درج شد تا به امروز، بودجههای سنواتی کشورمان متأثر از فضای کلی اقتصاد، مدیریت و نظام تصمیمسازیهای کشور، با مسائل و مشکلات متعددی روبهرو بوده است.
نظر شما