راضیه تجار با بیان اینکه ادبیات انقلاب مسیر درستی را در پیش گرفته است به خبرنگار شبستان گفت: ادبیات انقلاب توانسته است در دوره انقلاب اسلامی خودش را به تثبیت برساند و دراین زمینه برش های از کارهای به صورت مستقل در دوره انقلاب اسلامی آغاز شده است و چنانکه می توان گفت که باید به موفقیت بیشتر ادبیات انقلاب اسلامی در دوره های بعدی خوشبین بود.
وی افزود: اکنون پس از گذشت 30 سال از دوران انقلاب جایگاه پژوهشی خوبی درحوزه انقلاب ایجاد شده و نویسندگان میتوانند با استناد به این منابع آثار فاخری خلق کنند.
وی ادبیات دفاع مقدس را بخشی از پیکره ادبیات انقلاب اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: ادبیات دفاع مقدس به هیچ وجه جدا از ادبیات انقلاب اسلامی نیستند و این دو با یکدیگر یک پیکره واحد را می سازند که در کنار هم می توانند به راه خود ادامه دهند و به طور کلی ادبیات عصر انقلاب اسلامی را با شاخصه های خاص خود نشان دهند.
تجار تصریح کرد: امروزه نویسندگان بسیاری علاقه مند هستند که درحوزه ادبیات انقلاب اسلامی آثاری را خلق کنند اما به دلیل مشکلات متعددی که دامنگیر زندگی امروزی است واین نویسندگان را آنچنان غرق خودش است که کمتر وقت می کنند به مسایلی از این دست فکر کنند بنابراین برای پیشبرد ادبیات داستانی عصر انقلاب اسلامی باید برای نویسندگان علاقه مند به این عرصه ایجاد انگیزه کرد و البته باید گفت که لازم نیست که حتما این انگیزه ها انگیزه های مادی باشد.
وی در ادامه این مطلب گفت: تبلیغ و فروش کتابهای برگزیده با موضوع انقلاب اسلامی وهمچنین توزیع مناسب آثار خوب، چرا که نمی توان ازمخاطب توقع داشت بدون اینکه کتاب از توزیع خوبی برخوردار باشد به راحتی به دست مخاطب برسد از طرفی دیگر باید شرایط را برای یک اثرخوب به گونه ای به وجود آوریم که امکان چاپ مجدد نیز برای اثر فراهم آید و اینه خود بهترین وانگیزه برای یک نویسنده در تولید و خلق یک اثر است.
وی یادآورشد: همچنین می توان کتاب هایی با موضوع انقلاب اسلامی را به صورت های مختلف و درقالب های جیبی و به صورت گزیده منتشرکرد تا به راحتی دردسترس افراد قرار گیرد و وقتی شرایط برای آثار خوب به این صورت باشد مسلما نویسنده نیز گرایش بیشتری در این موضوعات پیدا می کند.
وی بیان داشت: به عنوان مثال اگر به زندگینامه داستانی شهدای جنگ تحمیلی بپردازیم خواهیم دید که پیشینه ارزشمندی در دوران انقلاب نیز از آن شهدا میتوان جستجو کرد.
نویسنده کتاب «آواز پرواز» تداوم در برپایی این جشنواره ادبیات انقلاب را از دیگر عوامل موثر در تولید آثار ارزنده در حوزه ادبیات انقلاب دانست و گفت: معمولا تولید یک اثر ارزشمند ممکن است چندین سال به طول بینجامد بنابراین زمانی که نویسنده مطمئن از تداوم جشنوارهای باشد، میتواند دلگرم به نوشتن اثری ارزشمند بپردازد.
وی درباره داوری جشنواره داستان انقلاب نیز خاطرنشان کرد: داوری و ارزیابی جشنواره داستان انقلاب از حساسیت بالایی برخوردار است، چرا که انقلاب اسلامی به منزله هویت کشور محسوب میشود و داورانی که در این جشنواره جضور دارند باید از معیارهای علمی و عمومی لازم برخوردار باشند تا آثار فاقد ارزش به عنوان اثر برتر معرفی نشوند کما اینکه در دوره نخست نیز هیچ اثر برگزیدهای به جهت نداشتن معیارهای لازم معرفی نشد.
پایان پیام/
نظر شما