خبرگزاری شبستان_ استان لرستان؛ جهاده واژه ای مقدس در دین مبین اسلام است، فرهنگ جهاد در میدان نبرد با دشمن، در میدان بازسازی، در میدان محرومیت زدایی و خدمت رسانی، مبارزه با جنگ اقتصادی دشمنان و فرهنگ و... بستر گشایش و تقویت خدمت به مردم است.
تلاش گران جهادگر با روحیه انقلابی کاستی ها، کمبودها و مشکلات را شناسایی و با سوق دادن حمایت خیران و گروه های جهادی تلاش می کنند از ظرفیت های بومی برای رفع مشکلات و خدمت به مردم بهره گیرند.
به حق در سال ها تلاش گروه های جهادی باید گفت تاکنون اردوهای جهادی دانشجویان در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته جامعه، منشاء خدمات خوبی دربسیاری از روستاهاي مناطق محروم بوده وسهم خوبی درسازندگی این مناطق داشته اند.
اردوهای جهادی حرکتی معنوی و رو به جلو است که می تواند فرهنگ جامعه را به سمت فرهنگ دوستی با همدیگر و تقویت وحدت و همدلی به جلو ببرد.
فرهنگی که در زمان دفاع مقدس در جبهه هاي حق عليه باطل بروز یافت و با حضور بسیجیان جان برکف در برابر دشمن تا دندان مسلح بعث، جنگ هشت ساله دشمنان بی نتیجه ماند و دشمنی که تصور می کرد ظرف یک روز می تواند انقلاب نوپای اسلامی را شکت و خاک وطن را تاراج ببرد، بعد از هشت سال جنگ تحمیلی نتوانست وجبی از خاک وطن را جدا کند.
مطالبه گری در راس همه فعالیت های جهادی قرار دارد
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: از دوران کودکی با فرهنگ جهاد، کمک به مردم و دستگیری از نیازمندان آشنا هستیم و از روی دغدغه های که در عرصه فرهنگ داشتم در دوران دانشجویی مشغول به فعالیت های جهادی شدم.
«علی تقوی» بیان کرد: با همکاری دوستان دغدغه مند در این عرصه، در ادامه با دغدغه های فرهنگی که داشتیم به دنبال فعالیت های جهادی رفتیم و گروه جهادی امام زین العابدین(ع) را راه اندازی کردیم.
تقوی با بیان اینکه فعالیت این مجموعه فرهنگی و جهادی از امسال آغازشده است، گفت: این مجموعه خوشبختانه در سایه اراده و اخلاص جهادگران گروه تاکنون فعالیت های اثر گذاری داشته است.
وی بیان کرد: این گروه همچنین در جهت هماهنگی با گروه های جهادی خارج از استان و جذب کمک های جهادی موفق عمل کرده است.
خدمت به مردم و محرومیت زدایی هدف فعالیت های جهادی است
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) با بیان اینکه مطالبه گری در راس همه کارهای گروه های جهادی است، گفت: فعالیت های جهادی با هدف خدمت به محرومان انجام می شود، اما به معنی مسئول تنبل پروری نیست که مسئولان کم کاری کنند و گروه های جهادی جبران کنند.
فعالیت های جهادی ظرفیتی در راستای تحقق گام دوم انقلاب است
وی با تاکید به اینکه جوانان نقش مهمی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب دارد، خاطرنشان کرد: ظرفیت های جهادی و گروه های جهادی می توانند در تحقق گام دوم انقلاب اثرگذار باشند.
تقوی بیان کرد: در گروه های جهادی، جوانان در کنارکار و خدمتی که انجام می دهند مطالبه گر راه انقلاب هستند و در کنار ساخت و ساز به وظایف خود که کمک به ارتقای فرهنگ و ارتقای انقلاب از همه لحاظ است، فکر کند.
جوان انقلابی باید دارای فکر و مطالبه گر باشد
وی افزود: جوان انقلابی باید دارای فکر باشد و مطالبه گری کند و برای انقلاب اسلامی و خدمت به مردم ظرفیت آفرینی کند، نه اینکه تنها در حوزه ساختن کار کند.
تقوی خاطرنشان کرد: در سایه این اهداف نام گروه جهادی به مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) تغییر یافت.
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) بیان کرد: مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) از چهار واحد فرهنگی، عمرانی، سلامت و رسانه و روابط عمومی تشکیل شده است.
وی اذعان داشت: در بخش فرهنگی از زیر بخش های قرآن و عترت، مهدویت و سه شنبه های انتظار، تعلیم و تربیت، هدایت تحصیلی، تربیت بدنی، معضلات و آسیب های اجتماعی و.. تشکیل شده است.
تقوی ادامه داد: بخش عمرانی شامل گروه های جهادی است که به حمدالله گروه های جهادی در این زمینه سابقه زیادی در سازنندگی دارند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش سلامت هم تلاش می شود در مناطقی که فعالیت می شود، مشکلات پزشکی مردم با همکاری پزشکان متخصص و متعهد رفع شود.
تقوی با بیان اینکه بخش روابط عمومی و رسانه هم شامل تربیت در حوزه رسانه است، اظهار کرد: مهم ترین بخش هم انعکاس کارهای جهادی است که باید فرهنگ جهادی در قالب های هنر و رسانه منعکس و ماندگار شود.
وی بیان کرد: در این گروه تلاش می شود نیروی طراز انقلاب پروش داده شود و کارهای این مجموعه طبق مرز بندی خاص خود انجام می شود.
فعالیت های جهادی هدفمند ارائه می شود
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) ادامه داد: در مناطقی که ما کار می کنیم، اولویت بندی می شود و مسائل مهم را استخراج و باهدفمندی فعالیت های جهادی اجرایی می شود.
وی تصریح کرد: در این راستا درمحلات و مناطق محروم شهری و روستایی مشکلات و نارسایی ها در عرصه های مختلف اعم از فرهنگ، اشتغال، خانواده و... بررسی و در قالب برنامه های مدون در حوزه آموزش و توانمند سازی اقدام می شود.
تقوی بیان کرد: در حوزه تحصیلی استعدادها شناسایی و تا چند سال مورد حمایت قرار می گیرند در مقطع دبیرستان تا قبولی در دانشگاه از استعداد ها حمایت میشود که به دلیل فقر و مشکلات مختلف این افراد از تحصیل باز نمانند.
وی افزود: فعالیت های جهادی این گروه پله ای برای اصلاح آسیب های موجود در مناطق محروم است و به قول معروف به جای هدیه ماهی تلاش می کنیم ماهی گیری و مهارت را آموزش دهیم.
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) اذعان داشت: در این راستا سازمان منسجمی با فعالیت جهادگران و افراد آتش به اختیار« آتش به اختیار به معنی کارهای حساب شده بر مبنای علم، منطق و تقوا»، تشکیل شده است.
وی بیان کرد: این مجموعه فرهنگی وجهادی در هر شهر، منطقه هدفی را انتخاب می کند که بعد از یک دوره چهار ساله بتواند عملکرد محسوس خود را ارائه و برای دیگر مناطق محروم برنامه ریزی کند.
تقوی با بیان اینکه هر منطقه هدف ظرف چند سال متمادی از نظرکمی و کیفی مورد هدف فعالیت های جهادی قرار می گیرد، افزود: این مجموعه فرهنگی جهادی از فعالیت سطحی خود داری و تلاش می کند با آموزش مهارت و توانمند سازی افراد محروم در راستای محرومیت زدایی گام بردارد.
وی خاطرنشان کرد: می طلبد سازمان، نهاده ها و دستگاه های اجرایی هم پای کار آمده و با هماهنگی و همدلی در راستای ریشه کنی محرومیت و آسیب ی منطقه اقدام شود و هر منطقه تحت نظر یک گروه جهادی باشد تا اثرگذاری فعالیت های جهادی بعد از چند سال دیده شود.
تقوی با بیان اینکه باید در همه امور قدرت پروردگار حرف اول ما باشد، خاطرنشان کرد: در این راه مقدس با پرهیز از منیت در راستای خدمت به مردم تلاش کنیم.
این جهادگر با بیان اینکه نشانه مسلم عبد مومن حق پذیری است، ادامه داد: مشکل جامعه ما در برخی موارد و تعارضات به خاطر نبود حق پذیری است.
تقوی با بیان اینکه تلاش می شود شعبه های مجموعه جهادی و فرهنگی در نقاط مختلف کشور راه اندازی شود، بیان کرد:مجموعه گاهی با مشکلات و سنگ اندازی های برخی افراد مواجه است، اما با توکل برخداوند متعال فرج های خوبی حاصل شد.
وی با بیان اینکه همه کارهای ما باید در جهت ارتقای جامعه و زمینه سازی برای ظهور باشد، افزود: اصل انتظار، در کسب آمادگی برای یاری به امام زمان است و این مهم در سایه تقوا، اخلاص و زدودن غفلت ها حاصل می شود.
این جهادگر با اشاره به برنامه های این مجموعه جهادی، گفت: آسیب های اجتماعی مناطق که در پی سالیان سال غفلت ها به وجود آمده است، یه روزه و در برنامه های کوتاه مدت حل نمی شود و برای رفع این آسیب ها باید برنامه ریزی مدون و طولانی مدت انجام شود.
تقوی افزود: در مجموعه فرهنگی جهادی حضرت زین العابدین(ع) تلاش می شود در قالب برنامه های بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت این آسیب ها کاهش داده شود.
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) خاطرنشان کرد: اعمال گشت های منطقه ای، جمع آوری معتادان متجاهر در سطح منطقه، هدایت تحصیلی، تقویت برنامه های ورزشی، آموزش و توانمند سازی در سایه فقر زدایی و محرومیت زدایی از برنامه های این مجموعه فرهنگی و جهادی است.
خدا محوری و اخلاص منشاء تحول آفرینی است
تقوی افزود: تحول آفرینی براساس پول و کمک مالی نیست، بلکه خداباوری، اخلاص و ایمان و باور به خداوند مهم ترین بستر و منشاء تحول آفرینی است.
وی با اشاره به فعالیت های عمرانی این مجوعه فرهنگی و جهادی، بیان کرد: در روستاهای شهرستان نور آباد طرح نوسازی و بهسازی دو مدرسه و بازسازی یک مسجد در دست اقدام است که عملیات عمرانی این طرح ها به دلیل شیوع ویروس کرونا فعلا متوقف شده است.
تقوی افزود: در یکی از روستاهای جنوب شهر شهرستان خرم آباد قرار است برای یک خانواده منزلی را از صفر شروع و بسازیم فضای منزا 60 متر در نظر گرفته شده است و به زودی شروع به کار می شود.
وی ابراز کرد: در منطقه گل سفید خرم آباد برنامه های حمایتی، فرهنگی، آموزشی و عمرانی ویژه ای تدارک دیده شده است.اصل کار ما ارتقای فرهنگی است.
مسئول مجموعه فرهنگی جهادی امام زین العابدین(ع) با بیان اینکه فعالیت های عمرانی با هدف اثر بخشی فرهنگی دنبال می شود، گفت: مردم باید حسن نیت و دلسوزی فعالان جهادی و فرهنگی را ببینند.
در سایه خدمت صادقانه گروه های جهادی و حمایت و پشتیبانی مسئولان می توان آسیب های مختلف در مناطق محروم و حاشیه نشین را شناسایی و با برنامه ریزی فرهنگی و استفاده از ظرفیت های نو چون تحصیلات دانشگاهی، برنامه های ورزشی و فرهنگی اصلاح کرد و در در دارز مدت بخش مهمی از آسیب های اجتماعی برچیده شود.
نظر شما