تروریسم تکفیری؛ زخمی بر دل شیعیان افغانستان

ملت افغانستان از پدیده تروریسم بسیار داغ دیده اند و کشتار شیعیان در مراکز آموزشی برگ دیگری از جنایت شنیع تروریستها در حق آنهاست.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: کشور افغانستان بین دشت های سرسبز و ارتفاعات کوهها و دره ها در انتهای نقشه خاورمیانه قرار دارد. آزار و ستم، سرکوب به دست کودتاگران و حاکمان ظالم، حمله نظامی اتحادیه جماهیر شوروی و حمله آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به این کشور تنها اطلاعاتی است که جهان از آنها دارد.

 

 باوجود سختی ها و دردهای بی شماری که بر ملت افغانستان وارد شده است، این ملت با معلولان،  یتیمان، بیوه ها و افراد فقیر وفادار به سرزمین خود ماندند؛ اگرچه تعدادی از آنها نیز به کشورهای دیگر مهاجرت کردند.

 

می توان گفت منبع اساسی برای رفع نیاز ملت افغانستان کشاورزی است. آنها با امید و صبر بیمارها، غم ها و سختی ها را در کنار یکدیگر پشت سر می گذرانند.

 

ملت افغانستان از پدیده تروریسم زخم بسیار خورده اند. همانطور که بسیاری از ملت های جهان از این پدیده داغدار شده اند. حمله وحشیانه تروریست ها به  دانش آموزان و دانشجویان در مدرسه و دانشگاه در چند روز اخیر برگ دیگری از جنایت خونین شان در افغانستان رقم زد. به طوری که در نتیجه این دو حمله  خونین نزدیک به 51 نفر کشته و بیش از یکصد نفر زخمی شدند.

 

تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی از دانش آموزان و دانشجویان آغشته در خون در کلاس های درس بیانگر جنایت شنیع تروریسم تکفیری علیه دانش آموزان و دانشجویان جوان است که مرتکب گناهی نشده اند. تنها گناه آنها گام گذاشتن در مسیر علم و دانش برای خدمت به مردم و کشورشان بوده است تا کشور شان را از عقب ماندگی، محرومیت به سمت شکوفایی و ارتقا هدایت کنند.

 

 اما تاسف بار این است که دربرابر این صحنه خونین و دردناک ما شاهد سکوت و بی توجهی عجیبی از سوی رسانه های جهانی و داخلی در کشور افغانستان بوده ایم. به نظر می رسد پیام مهاجمان به جویندگان علم این است که طلب علم تنها برای گروهی از ملت افغانستان است، بلکه مفهوم کوشش و هوش و علاقه به تحصیل و آموزش برایشان اهمیت ندارد.

 

برخی از منابع افغانستان گزارش دادند: بین 60 تا 70 درصد از دانشجویان دانشگاه ها در این کشور را شیعیان تشکیل می دهند. این درحالی است که شیعیان درحال حاضر جزو اقلیت در افغانستان به شمار می آیند.

 

تحلیلگران  بر این باورند که این تفاوت بیانگر این مسئله است که شیعیان به علم و دانش توجه دارند و بر نقش علم و دانش در روند توسعه و پیشرفت در همه زمینه ها تاکید دارند؛ اما به جای اینکه این مسئله یک نشانه مثبت برای سیاستمداران کشور باشد و آنها را تشویق و تکریم کند. می بینیم که به طور کامل برعکس عمل می کنند.

 

برهمین اساس، می توان گفت که این نوع نگاه باعث تفرقه افکنی و طایفه گری بین مردم و مسئولان شده است. به طوری که برخی از نمایندگان افغانستان با گرایش فرقه ای و سکولار تلاش کردند به قانون عجیبی در نوع خود مبنی بر دادن سهمیه پذیرش دانشگاه ها براساس مذهب و فرقه رای دهند تا درصد حضور دانشجویان شیعه  کاهش یابد.

 

با این وجود، محرومیت، به حاشیه راندن، تصفیه حساب قومی و نژادی و فرقه ای شیعیان در افغانستان باعث شد تا نسل جدید به سرعت با تلاش و کوشش مراحل تحصیل و آموزش را برای کسب علوم، مهارت ها و فنون پشت سر بگذارد. این حرکت نسل جدید تنها برای خدمت به شیعیان انجام نگرفت، بلکه برای خدمت به ملت و کشور افغانستان بوده است. به همین دلیل، می توان گفت که شیعیان در اداره های دولتی و نهادهای رسانه ای از زمره موفق ترین افراد قرار دارند.

 

اما گروه های تروریستی از جمله داعش در افغانستان تلاش دارند تا از شکاف موجود در میان برخی از مسئولان این کشور سوء استفاده کنند و به تفرقه و فتنه افکنی بین شیعیان و اهل تسنن اقدام کنند. به همین دلیل هدف قرار دادن شیعیان و کاهش تعداد آنها در عرصه سیاسی و اقتصادی و علمی از جمله برنامه های شوم آنهاست.

 

برهمین اساس، می توان گفت که مسئولان افغانستان باید با اتحاد و مشارکت بایکدیگر از فتنه افکنی گروه های تروریستی در این کشور جلوگیری کنند، زیرا رشد علمی و آموزشی باعث ارتقای سطح معیشتی در این کشور خواهد شد و از دخالت کشورهای خارجی در امور آنها جلوگیری می شود.

 

 

 

 

کد خبر 991385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha