به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در گچساران، امروز یکشنبه (۱۸ آبان) نشست خبری معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در امور شوراهای حل اختلاف به مناسبت سالروز بنیانگذاری شورای حل اختلاف در شهر یاسوج برگزار شد.
«سید محمد ابراهیم ساجدی»، در این نشست با تبریک سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف به فعالان صلح و سازش و همیاران شوراها گفت: شوراهای حل اختلاف ۴۹ شعبه شهری و ۸۶ شعبه روستایی دارد، این ۴۹ شعبه شهری شامل شعبه صلحی و مابقی شعبه حکمی است.
معاون قضایی رئیس کل در امور شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: ۸۶ شعبه روستایی، شامل شورای روستا و شعبه صلحی هستند، زیرا شعبه ها جهت سازش گام برمی دارند و شعب شهری صلاحیت رسیدگی آنها را ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف تا مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال شامل دعاوی مالی و مقوله های مانندحصر وراثت مشخص کرده است.
وی با بیان اینکه برنامه های شوراهای حل اختلاف برگرفته از آموزه های دینی است گفت: در راستای فرهنگ اخوت و کاهش مراجعه مردمی گام ها و موفقیت هایی در خصوص سازش برداشته شد.
ساجدی با بیان اینکه در ۷ ماه نخست امسال پرونده های وارده ۲۶ هزار ۳۸۴ فقره که از این تعداد ۲۵ هزار ۵۴۵ فقره مختومه شدند، اظهار کرد: از ۲۵ هزار فقره ۴۸۶۰ فقره حل مساله شده و ۷ فقره قتل عمد حکم قصاص برای آن صادر و در مرحله اجرا بود که با تلاش شبانه روزی شوراهای حل اختلاف و ریش سفیدان و سفیران صلح این ۷ پرونده منجر به سازش شد.
معاون قضایی در امور شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد، اذعان کرد: ۴۱ فقره پرونده، با عنوان تحویل قتل منجر به سازش شد، ۶۷ فقره درگیری محلی و نزاع های خانوادگی، ۴۶ فقره خیانت در امانت، ۳۲ فقره سرقت، توهین و افترا و تهدید ۸۱ فقره و ۷۲ پرونده طلاق، مزاحمت ملکی ۲۹ فقره و دعاوی خودرویی و تخریب و تیراندازی ۵۹ فقره منجر به سازش شد.
وی افزود: در مجموع ۴۹۵ فقره منجر به سازش شده است که ارزش حقوقی این پرونده ها بیش از یک میلیارد ریال بوده و ارزش جمع پرونده ها ۷۷ میلیارد ۵۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان توسط سفیران صلح بوده است.
ساجدی تصریح کرد: در سال جاری، طرح الگوی کشوری برای استفاده از افراد ذی نفوذ به عنوان سفیر صلح شناسایی و در استان و برای اولین بار در کشور این موضوع دنبال شد که توسط ریاست دادگستری و در شهرستان یاسوج فعلا ابلاغ صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اصحاب رسانه مردم را برای بالا بردن آستانه تحمل راهنمایی، تشویق و در راستای اطلاع رسانی گام بردارند گفت: مردم روستاها سعی کنند دعاوی را با استفاده از افراد محلی حل کرده تا ورودی به محاکم قضایی در شرایط کرونا کمتر شود.
معاون قضایی در امور شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد، خاطر نشان کرد: در بحث اختلافات و کشمکش ها خود مردم می توانند به میدان آمده و سازش کنند زیرا به فرموده امامان معصوم مدارا مبارک است و درشت خویی شوم و منحوس است.
نظر شما