«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با اشاره به بررسی هماهنگی بین دستگاه های عضو ستاد شهرستان اظهار داشت: اینک میزان حجم آب سد بارزو این شهرستان، ۳۷ میلیون مترمکعب است که از این میزان، هشت میلیون مترمکعب رسوب است.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان کرد: روستاهای فیروزه، بارزو، بیک و قلجق در پایین دست سدبارزوی این شهرستان به عنوان مناطق آسیبپذیر در مواقع سیلاب شناسایی شد.
خسروپناه عنوان کرد: برای آمادگی هر بیشتر این روستاها و همچنین دستگاه های اجرایی در برابر سیلاب های احتمالی، مانور مقابله با سیلاب برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص دریچه تخلیه رسوب سد بارزو به مدت کوتاه بازگشایی شد و هر یک از عوامل ستاد بحران فعالیت خود را به خوبی انجام دادند.
مدیر امور منابع آب شیروان تصریح کرد: ارزیابی توانمندی نیروها، بررسی ابزار و تجهیزات موجود در دستگاه ها، تست دریچه تخلیه رسوب سد، تست ژنراتورهای دیزل سد در زمان قطع برق، ایجاد راه های فرعی و باز شدن مسیر در زمان سیلاب و ظرفیت سازی رودخانه قلجق در زمان وقوع سیلاب از جمله اهداف برگزاری مانور بود.
خسروپناه ادامه داد: سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و هم اکنون حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
وی اظهار داشت: این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
به گفته وی توان تنظیم آب این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما