فلسفه حادثه کربلا در زیارت اربعین نهفته است

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: فلسفه قیام امام حسین(ع) با درک زیارت اربعین برای انسان ها آشکار می شود.

حجت الاسلام مهدی واعظ موسوی، منبری شهیر مشهد با اشاره به اینکه آغاز اسارت و رنج اهل بیت(ع) بعد از واقعه کربلا که باعث انتقال پیام عاشورا شد عامل استثنایی بودن اربعین امام حسین(ع) است، به خبرنگار شبستان در مشهد، گفت: فلسفه قیام امام حسین(ع) با درک زیارت اربعین برای انسان ها آشکار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در نخستین اربعین شهادت امام حسین‏(ع‏) جابر بن عبد الله انصاری به زیارت تربت و قبر سید الشهدا(ع) آمد و در همان اربعین، کاروان ‏اسرای اهل بیت‏ (ع‏) در بازگشت از شام و سر راه مدینه، از کربلا گذشتند و با جابر دیدار کردند، تصریح کرد: تقارن اربعین امام حسین(ع) با مرارت و رنج اهل بیت(ع) و مقاومت و استقامت این بزرگواران برای رساندن پیام امام حسین(ع) و مقدس بودن عدد 40 در دین اسلام موجب اهمیت اربعین امام حسین(ع) شده است.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: یکی از علایم مومنین در آموزه های اسلام خواندن زیارت اربعین امام حسین(ع) است که در این روز انجام می شود و این زیارت نماد زنده نگه داشتن یاد امام حسین(ع) و رساندن پیام عاشورا است.

 

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) در روز اربعین به کربلا بر می‌گردد و تمام صحنه‌هایی که 40 روز پیش در صحرای کربلا برایش اتفاق افتاده به یاد می‌آورد، افزود: روز اربعین امام حسین (ع) روز اثبات پیروزی قیام کربلا است و اربعین با عاشوار متصل است و این روز بزرگ تکمیل کننده نهضت بزرگ عاشورا و مهری بزرگ بر ماندگاری و همیشگی بودن حادثه کربلا محسوب می شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اربعین، مهر جاویدان بر چهره تاریخ از ظلم و ستمی که یاران منحرف شده پیامبر(ص) به خاطر دنیا و جاه طلبی بر فرزندان او کردند، است، اظهار داشت: ظلم و ستم به خاندان اهل بیت(ع) از قبل واقعه عاشورا شروع و تا اربعین امام حسین(ع) ادامه داشت و فلسفه قیام امام حسین(ع) در زیارت اربعین نهفته است.

 

پیشینه: در فرهنگ عاشورا، اربعین به چهلمین روز شهادت حسین بن علی‏ (ع‏) گفته می‏شود که مصادف با روز بیستم ماه صفر است و در روز بیستم صفر نیز، شیعیان، عظیم ترین مراسم سوگواری را در کشورها و شهرهای مختلف به یاد عاشورای حسینی بر پا می‏کنند.


پایان پیام/

کد خبر 99060

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha