به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۱۹ آذر شبستان به شرح زیر است:
سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۵۵۸ هزار تومان
امروز (چهارشنبه ۱۹ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۴۴ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۵۷ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۲۵ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۹۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۵۵۸ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان است.
امروز (چهارشنبه ۱۹ اذر) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۵۹۴ تومان، یورو ۳۰ هزار و ۹۹۸ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۹۱۵ تومان، درهم امارات ۷۱۳۰ تومان، یوان چین ۳۹۹۰ تومان و لیر ترکیه ۳۳۳۰ تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۱۸ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۳۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۰۶ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۶۹ دلار بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۴۲ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۴۰۱ هزار تومان بود.
روند مبارزه با قاچاق پارچه قابل قبول نیست
مجتبی دستمالچیان، رئیس کمیته بافندگی انجمن نساجی در برنامه گفتگوی یوژه خبری شبکه دو سیما گفت: قاچاق، آفت صنعت نساجی و بزرگترین مشکل تولیدکنندگان داخلی در این صنعت است و سال ها با این مشکل دست به گریبان هستیم.
وی افزود: به گونه ای شده است که دلخوشیم که تحریم ها جدی شود تا واردات بی رویه و قاچاق کمتر شود و تولید داخل، جان بگیرد. حجم واردات به اندازه ای زیاد است که تولیدات ما نمی تواند با آن رقابت کند در صورتی که توانایی تولید همه نوع پارچه را در کشور داریم.
دستمالچیان افزود: ریسک برای تولیدکنندگان صنعت نساجی به اندازه ای بالاست که حاضر به سرمایه گذاری برای توسعه این صنعت، نیستند.
ریشه قاچاق ها از مبادی رسمی است
مجید الماسی کارشناس مبارزه با قاچاق در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از عملکرد ستاد قاچاق کالا و ارز، افزود: ریشه قاچاق ها از مبادی رسمی است.
وی ادامه داد: در این گزارش, 31 شگرد برای قاچاق از مبادی رسمی ذکر شده بود که یکی از مهمترین آن ها اظهار خلاف واقع است که در قاچاق پارچه های پرده ای هم اتفاق می افتد.
الماسی با اشاره به اینکه ریشه این اظهار خلاف واقع به تعرفه گذاری بر می گردد, اضافه کرد: تعرفه گذاری باید برای پارچه های مختلف, متفاوت باشد.
او ادامه داد: اگر پارچه معمولی, با عوارض پایین به گمرک اظهار شود اما در داخل کانتینر, پارچه پرده ای زینتی با عوارض و تعرفه بالا باشد گمرک باید با توجه به ابزارهای خود، آن را تشخیص دهد.
الماسی افزود: همچنین کیفیت سیاستگذاری ها از جمله قانون و مقررات، پایین است و ابزار و فرآیند مورد نیاز تشخیص و شناسایی کالای قاچاق فراهم نیست.
این کارشناس مبارزه با قاچاق اضافه کرد: با دستگاه «ایکس ری» نمی توان تفاوت پارچه های داخلی کانتینر را تشخیص داد و بازرسی ها هم به صورت رندوم انجام می شود.
لطمه ۳۰ تا ۴۰ درصدی صنعت نساجی از واردات بی رویه پارچه/۴۴۰ هزار تن؛ میزان تولید پارچه در کشور
افسانه محرابی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه صنعت نساجی و پوشاک از سال های دور تا کنون از مسئله قاچاق لطمه خورده است, افزود: از آن جایی که پارچه ها بسیار متنوع و سلیقه ها هم متفاوت است نمی توانیم جلوی واردات آن را بگیریم و این واردات باید انجام شود اما باید به صورت رسمی و درست انجام شود. با توجه به افزایش نرخ ارز، واردات کمتری انجام می شود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت گفت: حدود 600 هزار تن مصرف پارچه در کشور داریم و این در حالی است که حدود 440 هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.
محرابی درباره اقدامات وزارت صمت برای مقابله با قاچاق پارچه افزود: در این موضوع حمایت های تعرفه ای داریم که در حال حاضر تعرفه پارچه 32 درصد است.
وی ادامه داد: با هماهنگی های انجام شده با گمرک و استاندارد مقرر شد تا سؤالات از طریق دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت به آزمایشگاه های استاندارد ارسال شود که از نظر فنی ارزش پارچه مشخص شود تا در تعرفه اصلی خودش قرار بگیرد.
محرابی با اشاره به این که پارچه به عنوان اقلام گلوگاهی در زنجیره صنعت نساجی به شمار می رود گفت: در حال حاضر کمبود پارچه داریم و حدود 600 هزار تن مصرف پارچه در کشور است با توجه به اینکه حدود 440 هزار تن میزان تولید داخلی داریم که ما به التفاوت آن از طریق واردات انجام می شود.
محمد اسلامی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به اتمام کار اجرایی راه آهن خواف- هرات گفت: این پروژه یکی از کریدورهای مهم ترانزیتی برای منطقه خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: این پروژه میتواند تحرک خوبی در توسعه زیرساختها در افغانستان ایجاد کنند برای این که این طرح امکان بهره برداری از معادن این کشور را برای ملت افغانستان مهیا میکند که میتواند موجب شکوفایی اقتصادشان شود.
وی با بیان این که این طرح به تمامی با بودجه دولت ساخته شده است، با اشاره به تاریخچه طرح گفت: از ۲ سال پیش ما این طرح را به صورت بسیار جدی و قاطع پیگیری کردیم و امروز تمام ایستگاهها و خط های آن آماده شده و پس فردا (روز پنج شنبه) با حضور روساي جمهور دو کشور ایران و افغانستان افتتاح خواهد شد.
اسلامی با برشمردن مزیتهای اقتصادی طرح برای کشورهای منطقه گفت: طرح حدود ۱۴۰ کیلومتر است و حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.
وزیر راه با اشاره به برگزاری جشن خودکفایی ساخت واگن در داخل کشور گفت: با بکارگیری همه ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان امروز میتوانیم همه محصولات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت ریلی را در داخل تولید کنیم.
اسلامی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اجرای طرح اقدام ملی مسکن نیز گفت: از لحاظ تامین زمین و تعریف پروژه و سازنده، همه اقدامات برای ۴۰۰ هزار واحد صورت گرفته است که از این تعداد ۱۴۰ هزار واحد را خود مردم میسازند و زمینش را گرفته اند و پیشرفت خوبی هم داشته اند.
نظر شما