رایزنی سفیر ایران در بغداد با وزیر بازرگانی عراق/ ایجاد روادید تجاری در سامانه روادید الکترونیک وزارت امور خارجه

ماهیت کار وکلا تجارت نیست، رایزنی سفیر ایران در بغداد با وزیر بازرگانی عراق، نام ایران در صنعت هوانوردی با وجود تحریم ها با افتخار به ثبت رسید، ایجاد روادید تجاری در سامانه روادید الکترونیک وزارت امور خارجه برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ماهیت کار وکلا تجارت نیست، رایزنی سفیر ایران در بغداد با وزیر بازرگانی عراق، نام ایران در صنعت هوانوردی با وجود تحریم ها با افتخار به ثبت رسید،  ایجاد روادید تجاری در سامانه روادید الکترونیک وزارت امور خارجه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۷ آذر است.

بسیج و کانون های مساجد قرارگاهی برای آموزش عمومی جهت مقابله با کرونا تشکیل دهند

حجت الاسلام حسن شجاعی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد نقش مساجد در کسب آموزش عمومی برای مقابله با بیماری کرونا گفت: با توجه به پراکندگی که امروز مساجد در سطح کشور دارند و امروز همانند یک شبکه مویرگی در همه شهرها و بسیاری از روستاها وجود دارند، می توانند کار فوق العاده ای را در بحث آموزش برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند.

 

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته در صورتی مساجد می توانند این نقش خود را ایفا کنند که تشکل های جانبی مثل بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و سایر تشکل ها همانند هیئت های مذهبی و مکتب قرآنی در مساجد پای کار بیایند و یک قرارگاهی را در هر مسجدی تشکیل بدهند و بر اساس آن با بسیج امکانات دولتی و کمکی که از مردم و خیرین که می توانند بگیرند، برنامه های خوبی را از این جهت می توانند داشته باشند تنها مشروط به فعال سازی آن قرارگاه است.

 

وی تصریح کرد: مساجد تاکنون و در بحث مقابله با کرونا نقش مثبت و تاثیرگذاری داشته اند اما ما معتقدیم ظرفیت مساجد بسیار بیشتر از این است و توقع و انتظارات مساجد با توجه به نیازهایی که در کشور وجود دارد بیش از این است.

 

ماهیت کار وکلا تجارت نیست

حجت‌الاسلام محمد مصدق در خصوص مصوبه مجلس شورای اسلامی و اصلاح موادی از قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اظهار کرد: بند سیزدهم از «سیاست‌های کلی امنیت قضایی مصوب ۱۳۸۱»، وکالت را در ردیف امور قضایی برشمرده است و بر اساس تعریف مقرر در بند «ب ماده ۱» «قانون ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد»، کانون وکلا در زمره موسسات حرفه‌ای خصوصی، عهده‌دار مأموریت عمومی است؛ بنابراین کانون‌های وکلا، اگر چه پروانه وکالت صادر می‌کنند و وکیل هم در قبال خدمات خود دستمزد دریافت می‌کند؛ اما ماهیت کار آنها، سرمایه‌گذاری و تجارت نیست. 

وی با اشاره به این‌که بر اساس ماده ۲۶ «لایحه استقلال کانون وکالت»، وزارت دادگستری مأمور اجرای این قانون است، افزود: با توجه به تصویب قانون اساسی و مصوبه شورای انقلاب مبنی بر انتقال اختیارات وزیر دادگستری به رییس قوه قضاییه، در حال حاضر دستگاه قضایی کشور مأمور اجرای «لایحه استقلال کانون وکلا» است؛ این در حالی است که در تبصره ۲ ماده ۶ «قانون اصلاح وزارت امور اقتصادی و دارایی»، این وزارت‌خانه مأمور اجرای این قانون ذکر شده که به معنی مداخله قوه مجریه در امر ماهیت قضایی است. 

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: مصوبه مجلس به طور کلی این است که صادرکنندگان مجوز کسب و کار نباید به دلیل اشباع بودن بازار، از صدور مجوز خودداری کنند. این موضوع اگرچه در حوزه فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری مفید و اثربخش است، اما این موضوع را نباید فراموش کرد که کسب و کار تلقی کردن وکالت، با آموزه‌های دینی و جایگاه وکالت، سازگاری ندارد.

مصدق در ادامه با تأکید بر ساختارمند بودن فرآیند جذب وکیل خاطرنشان کرد: حق دسترسی به وکیل از حقوق مقرر در قانون اساسی است و وکیل در کنار قاضی، مأمور اجرای عدالت به شمار می‌رود؛ لذا جذب وکیل باید با معیارها و شاخص‌های متعدد و توجه به ابعاد مختلف انجام شود. 

 

رایزنی سفیر ایران در بغداد با وزیر بازرگانی عراق

در ملاقات  ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با ««علاء احمد الجبوری» وزیر تجارت عراق راه‌های گسترش روابط بازرگانی فیمابین مورد بررسی قرار گرفت. در این ملاقات دو طرف پیرامون محورهای برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور که قرار است در آینده‌ای نزدیک در تهران برگزار شود، گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.


 در این ملاقات، همچنین طرفین ، ضمن اعلام حمایت از حضور شرکت‌های بخش خصوصی دو کشور در بازار یکدیگر ، بر ارائه تسهیلات لازم برای گسترش فعالیت آنها تاکید کردند.

 

براساس این گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران علی رغم شیوع  ویروس کرونا در دو کشور در این مدت تلاش گسترده ای کرده است که این موضوع به روابط بازرگانی دو کشور لطمه ای  وارد نکند و با رعایت پروتکل های بهداشتی تبادل تجاری بین ایران و عراق ادامه پیدا کند.

 

 انتظار می‌رود با پیگیری سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد  ، به زودی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ایران و عراق  برای اولین بار بعد از شش سال در تهران برگزار شود.

 

نام ایران در صنعت هوانوردی با وجود تحریم ها با افتخار به ثبت رسید

امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی، روز جهانی هواپیمایی را به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تبریک گفت. متن پیام به این شرح است:

برادر ارجمند؛ امیر سرتیپ خلبان تورج دهقانی زنگنه
معاون محترم وزیر راه و شهرسازی و ریاست سازمان هواپیمایی کشوری

سلام علیکم؛
هفدهم آذرماه روز جهانی هواپیمایی فرصت مغتنمی است برای قدردانی از تلاش متخصصان متعهد صنعت هوانوردی به ویژه سازمان هواپیمایی کشوری که با استعانت از الطاف الهی و مجاهدت خالصانه با وجود تمام مشکلات، تحریم ها و تنگناها توانسته‌اند ضمن پیشرفت چشمگیر در صنعت هوانوردی همچنان نام ایران را در این صنعت به افتخار ثبت نمایند و با خدمت رسانی به هم وطنان عزیزمان در پهنه بیکران آسمان، برگ زرین دیگری به افتخارات صنعت هواپیمایی کشور عزیزمان بیافزایند.

ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای صنعت هوانوردی، این روز را به جنابعالی و تمامی همکارانتان در سازمان هواپیمایی کشوری تبریک و تهنیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال توفیق تداوم خدمت صادقانه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و تحت زعامت فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) مسئلت می نمایم.

رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران
دریادار دکتر حبیب الله سیاری

 

زیرساخت‌های اهواز باید درست شود/این شهر اصلا نهر ندارد

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران در برنامه تیتر امشب با بیان این مطلب افزود: پارسال برای درست کردن زیرساخت‌های اهواز با آن قیمت‌ها ۶ هزار میلیارد تومان نیاز بود.


اسماعیل نجار با اشاره به آبگرفتگی‌های امروز در بوشهر و هرمزگان گفت: این‌ها به علت لایروبی نشدن رودخانه ها؛ پل‌های قدیمی و بارش‌های شدید اتفاق می‌افتد که به رغم آمادگی‌ها و پای کار بودن همه نیروی‌های امدادی و هلال احمر و بسیج، آسیب‌های آن اجتناب ناپذیر است؛ ما متاسفانه برای پیشگیری هزینه نمی‌کنیم بعد چند برابرش را برای جبران خسارت‌ها هزینه می‌کنیم و در این موارد همه دستگاه‌ها مسئولند، فقط هم ما نیستیم، وزارت نیرو و شهرداری‌ها و ادارات آب و فاضلاب و همه با هم باید برای رفع اساسی مشکل کمک کنند، دولت و نمایندگان مجلس باید بودجه لازم را برای درست کردن زیرساخت‌ها در نظر بگیرند و مصوب کنند و اعتبارات لازم فراهم شود تا با همت همگانی مشکل حل شود.


رئیس سازمان مدیریت بحران همچنین گفت: متاسفانه در سیل امروز بوشهر ۲ نفر و در هرمزگان ۵ نفر جان باختند.


مهدی، ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات هم گفت: در حادثه امروز حدود ۴۰ نفر نیاز به اسکان اضطراری داشتند که اسکان داده شده اند و ۹۵۰ نفر هم آسیب دیده اند.


ولی پور افزود: در اهواز خسارت‌هایی به برخی منازل مردم و لوازم آن‌ها وارد شده که رسیدگی به آن وظیفه بنیاد است.


ضیائیان مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی هم با اشاره به هشدار‌هایی که داده شده بود گفت: هشدار‌های اولیه را چندین روز قبل صادر کردیم در هشدار نارنجی اعلام می‌کنیم که خسارت حتما اتفاق می‌افتد و روز شنبه دوباره هشدار قرمز برای ۳ استان صادر شد.

 

ایجاد روادید تجاری در سامانه روادید الکترونیک وزارت امور خارجه

حسن نوریان، در صفحه توییتر خود در این زمینه نوشت: ‌«در اجرای ماده ١٠ قانون بهبود فضای کسب و کار، روادید تجاری (Business Visa) در سامانه روادید الکترونیک وزارت خارجه ایجاد شد و از این پس فعالان اقتصادی می توانند شرکای تجاریشان را با این نوع روادید به ایران دعوت کنند. سفر این افراد به شرط داشتن گواهی سلامت PCR، بلامانع است.»

 

کد خبر 990414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha