رسیدگی الکترونیکی به استعلامات در سامانه جامع تجارت/نحوه فعالیت بانک‌های دولتی  اعلام شد

کاهش اثرات دلار بر اقتصاد ایران، رسیدگی الکترونیکی به استعلامات در سامانه جامع تجارت، نحوه فعالیت بانک‌های دولتی از امروز اعلام شد، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۵ آذر شبستان به شرح زیر است:

کاهش اثرات دلار بر اقتصاد ایران/ حذف دلار از چرخه مبادلات

نرخ دلار بر اقتصاد ایران بسیار اثرگذار بوده و از آن نه تنها دولت، بلکه بخش خصوصی هم بسیار تاثیر می‌گیرد. بر همین اساس یکی از مهم‌ترین انتظارات از تصمیم‌گیران در سیاست‌های کلان کشور ایجاد ثبات و کاهش و از بین بردن نوسانات در این زمینه است، زیرا نوسان بالای نرخ دلار مضراتی به کشور وارد می‌سازد که جبران آن چنانچه قابل جبران باشد، به سختی انجام خواهد شد.

غلامرضا مصباحی‌مقدم، کارشناس مسائل اقتصادی، نماینده سابق مجلس و عضو پیشین شورای پول و اعتبار درباره راهکارهای کاهش اثر دلار بر اقتصاد ایران و جلوگیری از آسیب‌های نوسانات آن بر نرخ‌ها گفت: فرهنگ عمومی جامعه برای دستیابی به کاهش اثر دلار بر اقتصاد ایران نیاز به اصلاح دارد. به این معنا، تقاضای دلار در کشور باید به تقاضای سایر ارزها تغییر پیدا کند. هر دلار مانند یک گلوله از سوی آمریکای دشمن به طرف ملت ایران است زیرا نقش آقایی را برای این کشور در جامعه جهانی پدید آورده، بنابراین چنانچه بتوانیم آن را از مبادلات کشور حذف کنیم خدمت بزرگی به مقاومت ملت ایران در برابر استکبار جهانی انجام داده‌ایم و به سهم خود که اندازه کمی هم محسوب می‌شود، نقش مقابله با این ارز را بازی کرده‌ایم.  

وی در ادامه اضافه کرد: انجام معاملات غیر دلاری توسط دولت اکنون در حال انجام است که درباره آن هم از سال‌ها قبل اندیشیده شده بود. شاید سال ۸۴  بود که تلاش شد تا به جای دلار کم کم یورو جایگزین شود. این اتفاق ذخایر ارزی کشور ما را در خارج به تدریح تغییر داد و به جایی رساند که امروز نفت و سایر صادرات بخش دولتی غالبا با دلار معامله نمی‌شود، ولی شرکت‌های خصوصی چون با کشورهایی دست به مبادله می‌زنند که سر و کار آنها با دلار است، این رفتار را ندارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در این خصوص یادآور شد: مطبوعات، فضای مجازی و صدا و سیما حتی منابر می‌توانند بر این مسئله کار کنند، به طوری که دلار از چرخه داخل کشور ما خارج و به سایر ارزها تبدیل شود. راهکار دیگر کاهش نقش‌آفرینی دلار در کشور این است که بانک مرکزی ایران با بانک‌ مرکزی کشورهای طرف تجارت مانند چین، هند، روسیه، امارات، ترکیه و ... که بیشترین فعالیت اقتصادی را با ایران دارد، مبادلات دو جانبه با پول طرف‌های معامله انجام دهد.  

 

ساماندهی کارتخوان‌ها؛ یک گام مثبت/جلوگیری از فرارهای مالیاتی

چندی پیش معاون فناوری های نوین بانک مرکزی از تشکیل پرونده مالیاتی برای کلیه صاحبان کارتخوان خبر داد و گفت: ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی پس از ماه ها برنامه ریزی با سازمان امور مالیاتی وارد فاز اجرایی شد. برای کلیه صاحبان کارتخوان که مودی مالیاتی نیستند با تکمیل و صحت سنجی اطلاعات، پرونده مالیاتی تشکیل خواهد شد. بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی هماهنگی کامل دارند.

محرمیان همچنین در گفت و گویی درباره وظایف محول به بانک مرکزی به موجب ماده (۱۱) «قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان» اظهار کرد: مطابق طرح جامع مالیاتی وظایف و مأموریت‌هایی برای بانک مرکزی در نظر گرفته شده است. براین اساس هر ابزار پذیرندگی اعم از اینکه کارت‌خوان یا درگاه پرداخت باشد باید دارای کد و پرونده مالیاتی باشد.

وی درباره ساماندهی دستگاه‌های پذیرندگی گفت: هر ابزار پذیرشی که در اختیار پذیرنده قرار می‌گیرد، دارای شناسه یکتاست و اطلاعات آن در شبکه جمع پرداخت کشور وجود دارد. اما مسأله این است که اطلاعات شبکه بانکی و پرداخت کشور نزد ما با داده‌های سازمان امور مالیاتی همخوانی نداشته و قابل انطباق نیست. اما ضروری است، اطلاعات این دو پایگاه داده با یکدیگر کنترل شود که البته این امر محقق شده و پس از آن متوجه می‌شویم چه تعداد کسانی مودی مالیاتی نیستند. چرا که براساس قانون، تمام کسانی که دارای دستگاه کارت‌خوان هستند، مودی مالیاتی محسوب می‌شوند.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی درباره برخی شبهات وارده مبنی بر بی‌هویت بودن برخی از پذیرنده‌ها ادامه داد: این امر صحیح نیست. بلکه همانطور که اشاره شد، تعداد زیادی از پذیرنده‌ها مودی مالیاتی نیستند و بر اساس زمان‌بندی که با همکاری سازمان امور مالیاتی در حال برنامه‌ریزی آن هستیم، این افراد مودی مالیاتی محسوب خواهند شد.

بر همین اساس، اجرای این قانون می تواند نویدبخش ساماندهی بیشتر در حوزه دستگاه های کارتخوان و همچنین جلوگیری از فرارهای مالیاتی باشد که با همکاری بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی وارد فاز اجرایی شد.

 

رسیدگی الکترونیکی به استعلامات در سامانه جامع تجارت

سیدعلی رهبری پیشرفت ۷۰ درصدی سامانه جامع تجارت ایران را قابل قبول دانسته و گفت: این سامانه مسائل چند بعدی، بین دستگاهی و پیچیده‌ای را حل می‌کند و راهکارهای ارائه شده نیز باید بتوانند ابعاد مختلف را پوشش دهند و پاسخگویی لازم را برای ذینفعان داشته باشند.

وی با بیان اینکه این راهکارها در کشورهای پیشرفته طی چند دوره به نتیجه می رسند، افزود: آنچه کشورها در این موضوع باید لحاظ کنند، این است که تلاش‌ چندساله زیرساخت نهایی را پوشش دهد.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران ادامه داد: سامانه‌های متعلق به دیگر دستگاه‌ها با سامانه جامع تجارت به صورت هماهنگ عمل خواهند کرد و فعالان اقتصادی از طریق این سامانه با دولت مرتبط می‌شوند و دولت نیز با حفظ استقلال و مالکیت داده‌های خود، از طریق این سامانه به فعالان اقتصادی خدمات می‌دهد.

رهبری با بیان اینکه همه دستگاه‌های کلان مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی با سامانه جامعه تجارت دخیل هستند، گفت: موضوعات مرتبط با تجارت داخلی و خارجی از جمله کارت بازرگانی، ثبت سفارش‌ها و مجوز ورود، تأمین ارز، حمل و نقل بین‌الملل، تخلیه و انبارش کالا و تشریفات گمرکی، حمل و نقل داخلی و فروش کالا در این سامانه به انجام می‌رسد.

وی در خصوص صدور کارت بازرگانی از طریق این سامانه نیز گفت: با ارائه درخواست در این سامانه، همه استعلام‌های لازم برای صدور کارت (۱۳ استعلام برای فرد حقیقی و ۱۷ استعلام برای فرد حقوقی) به صورت الکترونیکی رسیدگی و پاسخ داده می‌شود.

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان/دلار ۲۵ هزار و ۴۶۸ تومان

امروز (شنبه ۱۵ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۳۷ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۰۴ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع سکه بار آزادی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است.

 

امروز (شنبه ۱۵ آذر) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۴۶۸ تومان، یورو ۳۰ هزار و ۹۰۱ تومان، پوند ۳۵ هزار و ۴۱۹ تومان، درهم امارات ۷۱۷۶ تومان، یوان چین ۴۰۱۰ تومان و لیر ترکیه ۳۳۴۰ تومان است.

 

این در حالی است که (۱۴ آذر ۹۹) قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی ۱۱ میلیون و۸۰۰ هزار تومان، نیم سکه۶  میلیون و۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون تومان و سکه یک گرمی۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بود. همچنین قیمت هر اونس طلا در بازار‌های جهانی به یک هزار و ۸۴۰  دلار و ۲۹  سنت  رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ یک میلیون و ۱۲۰هزار تومان معامله می‌شد. (۱۴ آذر ۹۹) هر دلار آمریکا به مبلغ ۲۵هزار و ۴۷۰  تومان و هر اسکناس یورو به قیمت ۳۰ هزار و۹۰۰ تومان به فروش می‌رسید.

 

نحوه فعالیت بانک‌های دولتی از امروز اعلام شد

قیطاسی دبیر شورای هماهنگی بانک های دولتی تصریح کرد: به دنبال ادامه محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا و باتوجه به نامه جدید سازمان اداری واستخدامی کشور نحوه فعالیت بانک ها و کارکنان درمناطق زرد، نارنجی و قرمز از شنبه ۱۵ آذرماه اعلام شد.

او ادامه داد:  بانک ها نیز باید براساس بخشنامه داخلی که از طریق ادارات مرکزی هر بانک ابلاغ شده اقدام نمایند.

قیطاسی گفت: هفته آینده مشابه هفته اول آذرماه خواهد بود و تمام شعب در مناطق قرمز با ۵۰ درصد پرسنل، مناطق نارنجی با دو سوم پرسنل و در مناطق زرد نیز با ۱۰۰ درصد پرسنل فعال و خدمت رسانی خواهند کرد.

این مقام مسئول بیان کرد: مردم عزیز کشور نیز حتی الامکان خدمات بانکی مورد نظر خود را به صورت غیرحضوری از منزل و محل کار خود دریافت کنند تا با عدم حضور در شعب، به حفظ سلامت خود و کارکنان بانک ها نیز کمک کنند.

 

 

 

 

 

کد خبر 990401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha