عزم جدی وزارت صمت برای تقویت تولید، بورس کالا/ابلاغ ۳ مورد استثنا در الزام موجران به تمدید قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی

ابلاغ ۳ مورد استثنا در الزام موجران به تمدید قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی، برگزاری دهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و اتریش در آینده نزدیک، عزم جدی وزارت صمت برای تقویت تولید، بورس کالا و حذف دلال‌ها برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز  چهارشنبه ۱۲ آذر شبستان به شرح زیر است:

ابلاغ ۳ مورد استثنا در الزام موجران به تمدید قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی

موارد استثنا در الزام موجران به تمدید قراردادهای اجاره اماکن مسکونی که خرداد ماه امسال در ستاد ملی مبارزه با کرونا به تصویب رسیده بود، برای اجرا به وزیر کشور ابلاغ شد. بر اساس این ابلاغیه، موارد مستثنی از مصوبه جلسه ۲۶ ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد قراردادهای اجاره اماکن مسکونی شامل سه مورد است:

۱. چنانچه مالک به منظور تخریب واحد مسکونی و احداث ساختمان جدید، پروانه ساختمانی اخذ کرده باشد.

۲. چنانچه مستأجر تا یکماه پس از تمدید قرارداد اجاره جدید، مابه‌التفاوت مال الاجاره رابه موجر پرداخت نکرده باشد.

۳. چنانچه به تشخیص مرجع صالح رسیدگی کننده، نیاز مالک (موجر) به دلیل ازدواج اولاد ذکور وی به ملک مسکونی مورد اجاره احراز شود.

 

دهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و اتریش در آینده نزدیک برگزار می‌شود

«عباس باقرپور اردکانی» در نشست اختتامیه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش گفت: ‎در ادامه نشست وبیناری سازنده و مثمرثمری که در تاریخ ۱۲ شهریور سالجاری با ریاست و اعضای محترم هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش داشتم، مایه خرسندی است که امروز نیز در این جمع تخصصی و اختتامیه نشست مجمع عمومی اتاق حضور می‌یابم. اطمینان دارم جلسه پربارتان افق‌های روشنی فراروی همکاری‌های اقتصادی ایران و اتریش خواهد گشود.

وی روز سه شنبه با اشاره به وظایف سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های کشورها اظهار داشت: یکی از دلایل و فلسفه وجودی سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور و طبعا اتریش گسترش روابط و تعاملات میان دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با استفاده از ظرفیت‌های مطلوبِ در دسترس، همانند نهاد موثر اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، با هدف تحقق منافع ملی و خدمت به مردم است.

سفیر ایران در وین ادامه داد: دستورکار سفارت و اتاق مشترک بسیار به هم نزدیک بوده و بنابراین، هم‌اندیشی، هم‌افزایی و هماهنگی به ایفای هرچه بهتر مسئولیت‌های هر دو نهاد کمک شایانی خواهد کرد.

باقرپور با بیان اینکه در ارتباط با روابط اقتصادی و تجاری ایران و اتریش، این روابط دیرینه و لااقل به قرن شانزدهم میلادی بازمی‌گردد، تصریح کرد: اولین موافتنامه تجاری میان دو کشور در سال ۱۷۱۸ امضاء شده و روابط دیپلماتیک بین دو کشور از سال ۱۸۷۲ آغاز شده است. در پایان دهه ۱۸۵۰ و اوایل دهه ۱۸۶۰ اتریش چهارمین شریک تجاری ایران بوده است.

به گفته این دیپلمات، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز روابط دوجانبه در عرصه‌های گوناگون همواره از فضایی مثبت برخوردار بوده، اما هم‌زمان تابع فضای بین‌المللی و سیاست‌های اتحادیه اروپایی بوده است.

وی با بیان اینکه با توافق برجام در سال ۱۳۹۴، همکاری‌های دو کشور وارد فضای جدیدی شد، خاطرنشان کرد: از آن زمان تا آبان ماه ۱۳۹۷، همکاری‌های اقتصادی با سرعت مناسبی رشد یافت. در این دوره بیش از ۴۰ تفاهمنامه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی به امضاء رسید و حجم مبادلات اقتصادی دو کشور نیز به حدود ۸۰۰ میلیون یورو رسید. توافقنامه مهم نقشه راه پنج ساله روابط اقتصادی ایران و اتریش (۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰)، موافقتنامه فاینانس با اوبر بانک اتریش، موافقتنامه بلندمدت خرید نفت خام با OMV و سفر رییس‌جمهور به اتریش در همین دوره انجام شد.

 

چهار پرواز به مقصد فرودگاه امام خمینی در مهرآباد فرود آمدند

بنا بر اعلام روابط عمومی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، به دلیل مه غلیظ و نبود دید کافی در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) که از شب گذشته آغاز شده است و ساعاتی پیش شدت یافت ،چهار پرواز مجبور به تغییر مسیر و فرود در فرودگاه مهرآباد شدند.

 

بر این اساس پرواز شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به شماره ۴۷۰۱ از مبدا دبی و پرواز دیگر این شرکت به شماره ۷۱۰ از مبدا لندن، پرواز شرکت هواپیمایی ماهان به شماره ۰۷۶ از مبدا شانگهای و پرواز هواپیمایی ایرتور از مبدا استانبول در فرودگاه مهرآباد به زمین نشستند. فرودگاه مهرآباد در اطلاعیه ای که دقایقی قبل منتشر کرد، نوشت: ورود مسافران پروازهای خارجی به مهرآباد پس از چک گذرنامه و تحویل بار و بررسی توسط نمایندگان گمرکات و بهداشت انجام گرفت .

 

این مسافران از  ترمینال یک فرودگاه مهرآباد با شرایط خروج مسافرین بین المللی چک و مطابق مراحل خروج مسافری ترمینال را ترک می کنند.

 

فرودگاه امام اعلام کرده است که پرواز هواپیمایی عراقی به شماره ۱۱۱۱ نیز به بغداد بازگشت.

 

همچنین پرواز هواپیمایی قطری از مبدا دوحه تا بهبودی وضعیت دید در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام نخواهد شد.

 

بر اساس پیش بینی فرودگاه امام خمینی به علت دیدکم فرودگاه امام، امکان اینکه پروازهای بیشتری  تا صبح فردا مجبور به فرود در مهرآباد باشد، زیاد است.
 

افزایش نسبی قیمت طلا و سکه/دلار ۲۵ هزار و ۶۱۶ تومان

امروز (چهارشنبه ۱۲ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۰۷ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۱۰ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۴۷۷ هزار تومان، سکه بهار آزاید طرح قدیم ۱۱ میلیون تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۹۹۸ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانف ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

 

امروز (چهارشنبه ۱۲ آذر) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۶۱۶ تومان، یورو ۳۰ هزار و ۵۴۷ تومان، پوند ۳۵ هزار و ۵۸۰ تومان، درهم امارات ۷۲۱۶ تومان، یوان چین ۴۰۱۰ تومان و لیر ترکیه ۳۳۵۰ تومان است.

 

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۱۱ آذر) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۵۵ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۸۶ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۴۰۷ هزار تومان بود. سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۵۹۸ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۲۰۲ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بود.

 

روز گذشته (سه شنبه ۱۱ آذر) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار تومان، یورو ۲۹ هزار و ۹۰۱ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۲۸۶ تومان، یوان چین ۳۹۰۰ تومان و لیر ترکیه ۳۲۶۰ تومان بود.

 

عزم جدی وزارت صمت برای تقویت تولید، بورس کالا و حذف دلال‌ها

علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت شب گذشته (سه شنبه ۱۱ آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما از عزم جدی وزارت صمت برای تقویت تولید، بورس کالا و حذف دلال‌ها خبر داد و افزود: ما دنبال کاهش بروکراسی نحس اداری، مبارزه با فساد، شفاف سازی و تقویت تولید و حذف دلال‌ها هستیم. ریشه بسیاری از فساد‌ها در دو نرخی بودن ارز است و من فساد در خودروسازی و در عرضه فولاد و ... را رد نمی‌کنم، اما با همکاری وزارت خانه‌های دیگر از جمله جهادکشاورزی با شفاف سازی و کنترل بیشتر به دنبال حذف دلال‌ها هستیم.

 

وزیر صمت با اشاره به راه اندازی سامانه جامع تجارت گفت: این سامانه خیلی به شفافیت اقتصادی کشور کمک می‌کند و می‌تواند به کمتر شدن زمینه‌های فساد کمک کند، چون همه مراحل از ثبت سفارش کالا تا صدور مجوز‌های ۲۳ گانه در این سامانه انجام می‌شود و این سامانه به بانک‌های عامل و بانک مرکزی، کامل متصل است.

 

وی با بیان این که در بخش واردات، سامانه تقریبا کامل است افزود: با عملیاتی شدن این سامانه و تکمیل اطلاعات لازم بسیاری از زمینه‌های فساد و تبعیض رفع خواهد شد و الان کالا از بدو ورود و دریافت کدشناسه و ترخیص تا انبار کامل قابل رهگیری است و این سامانه می‌تواند تجارت نو (مدرن) را در ایران فعال کند.

 

وزیر صمت با اشاره به تاثیر مخرب جنگ اقتصادی و کرونا بر اقتصاد و کسب و کار‌ها در کشور گفت: سیاست وزارت صمت در عرضه و فراوانی کالاست، وقتی عرضه پاسخگوی تقاضا باشد قیمت‌ها کنترل می‌شود و ما از این به بعد فراوانی کالا خواهیم داشت.

 

وی با اشاره به این که وزارت صمت آنچه می‌توانسته در نظارت‌ها انجام داده است افزود: تمرکز ستاد تنظیم بازار بر حوزه گرانفروشی و برخورد با گرانی‌های غیر متعارف است، اگر ملاحظه کنید در حوزه فولاد کاهش قیمت، در حوزه خودرو هم تا ۳۰ درصد کاهش قیمت داشتیم و با این سیاست فراوانی کالا و افزایش تولید، قیمت‌ها کنترل و متعادل خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 990394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha