به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سفیر ایران در ژنو خواستار واکنش قاطع سازمانملل بهترور فخریزاده شد، شهید فخریزاده سردار شهید پدافند غیرعامل، موافقت مجلس با کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، لزوم حمایت دولت از جمع آوری آبهای سطحی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۱۱ آذر است.
سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتگویی در خصوص نقش و جایگاه شهید فخریزاده در ارتقای توان دفاعی کشور در برابر تهدیدات نوین، اظهار داشت: امروز مقوله دفاع، تنها شامل مسائل نظامی نیست بلکه عرصه تهدیدات گستردهتر و به حوزههایی همچون پدافند سایبری، شیمیایی، زیستی و پرتوی کشیده شده است. از سوی دیگر یکی از رسالت های وزارت دفاع، پشتیبانی از نیروهای مسلح کشور است و پدافند غیرعامل به عنوان بخش مکمل دفاع نظامی کشور مجموعهای از ماموریت های خود را با استفاده از ظرفیت های وزارت دفاع به ویژه سازمان سپند انجام می دهد.
محمد باقر قالیباف بعد از تصویب این طرح گفت: این طرح مجلس این پیغام را به دشمنان ایران اسلامی داد که بازی یک طرفه پایان پیدا کرده است.
سفیر ایران در ژنو خواستار واکنش قاطع سازمانملل بهترور فخریزاده شد
اسماعیل بقایی هامانه، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، با ارسال نامه ای به خانم میشل باشلت کمیسر عالی حقوق بشر ضرورت واکنش قاطع سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل نسبت به ترور شهید محسن فخری زاده دانشمند برجسته کشورمان را یادآور شد.
بقایی هامانه در این نامه، با اشاره به وجود قرینه های جدی مبنی بر دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدام شنیع، آن را "نقض فاحش حقوق بین الملل، حقوق بشر و همه ارزش های اخلاقی" توصیف نموده و نسبت به عواقب خطرناک تروریسم دولتی جنگ طلب بر حاکمیت قانون و صلح و امنیت بین المللی هشدار داد.
بقایی هامانه در فرازی از این نامه با تشریح خدمات علمی و پژوهشی شهید فخری زاده از جمله در تولید کیت های تشخیص کرونا و همچنین مدیریت پروژه تولید واکسن کووید ۱۹ در ایران، ترور سبعانه ایشان را نشانه بارز خباثت بانیان این ترور برای ممانعت از رشد و شکوفایی علمی و تکنولوژیک ایران دانسته و تاکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران به رغم همه فشارها و تضییقات تحمیلی مسیر بالندگی علمی خود را ادامه خواهد داد.
وی مسئولیت سازوکارهای حقوق بشری به ویژه دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر در برابر چنین اقداماتی که مصداق واقعی تروریسم دولتی بوده و با نقض حق حیات انسان های بیگناه همه موازین و قواعد حقوق بشری و اخلاقی را یادآور گردیده و از کمیسر عالی حقوق بشر خواست این اقدام را محکوم کند.
لزوم حمایت دولت از طرحها و جمع آوری آبهای سطحی اهواز
غلامرضا شریعتی با حضور در استودیو بخش خبر ۲۱ دوشنبه شب شبکه یک سیما افزود: جمع آوری آبها سطحی طبق قانون از وظایف شهرداری هاست. در اهواز سیستم جمع آوری آبها سطحی بطور کامل و بر اساس برآورد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این هزینه از عهده شهرداری خارج است.
استاندار خوزستان گفت: اهواز یک شهر سطح است و امکان خارج شدن آب را ندارد و نیاز به ایستگاههای پمپاژ گسترده دارد. معاون استاندار در بندر امام خمینی (ره) مستقر است و مدیریت امور را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه از فرماندهی سپاه درخواست اعزام نیرو را داشتیم هم گفت: اعزام نیرو توسط سپاه سریعاً انجام شد و در کنار هم برای حل این مسئله پای کار هستیم. جمع آوری آبهای سطحی نیاز به کار زیرساخت اساسی دارد.
وی درباره فاضلاب اهواز هم ادامه داد: تکمیل فاضلاب شهرداری اهواز ۴ هزار میلیارد تومان براساس برآورد سال ۹۸ هزینه خواهد داشت که البته اقدامات خوبی انجام گرفته.
وی با بیان اینکه با اجازه مقام معظم رهبری و پیشنهاد دولت امسال معادل ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای شبکه فاضلاب اهواز اختصاص پیدا کرده است هم افزود: امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۰ هم ۵۰ میلیون یورو دیگر هم اختصاص پیدا کند و همچنین تصفصه خانه فاضلاب غرب اهواز هم ۴۰ میلیون یورو فاینانس یک کشور خارجی قطعی شده و در مسیر شروع قراردارد.
شریعتی گفت: حدود ۱۴۰ میلیون یورو اعتبار ظرف ۳ سال اهواز برای فاضلاب نیاز دارد. با طراحی و برنامه ریزی صورت گرفته امیدواریم حدود ۶۷ درصد مشکل فاضلاب اهواز حل شود.
تکلیف قانونی راه اندازی سامانه جامع تجارت حدود ۱۰ سال در کشور بر زمین مانده بود
علی اکبر کریمی؛ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شب گذشته (دوشنبه ۱۰ آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سامانه جامع تجارت گفت: این تکلیف قانونی حدود 10 سال در کشور بر زمین مانده بود ولی واقعیت این است که این سامانه هنوز جریان پیدا نکرده است چون این سامانه به کارکردهای واقعی خود که قانون مشخص کرده نرسیده است.
وی افزود: موضوع مهم در این سامانه؛ محوریتی است که سامانه های فرعی را به هم متصل کند و آنها را به سطح کارآیی لازم برساند.
کریمی ادامه داد: در حال حاضر در دستگاه های مختلف سامانه های متعددی با هزینه های سنگین شکل دادیم ولی کاملاً بخشی و جزیره ای است و اختلالات جدید در آن وجود دارد.
وی گفت: یکی از ضرورت های ایجاد سامانه؛ پایش، رصد و کنترل قاچاق بود و عدم ایجاد این سامانه ها یک عامل مهم در تداوم قاچاق کالا در کشور است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 95 توسط دولت به مجلس داده شد و در حال حاضر آخرین مرحله این لایحه میان مجلس و شورای نگهبان در حال انجام است که در این قانون ،احکامی را برای تشدید مبارزه با قاچاق و مجازات های بیشتر پیش بینی کردیم.
کریمی گفت: برای انجام تکالیف قبلی دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در موضوع ایجاد و راه اندازی سامانه ها، هیچ خلأ قانونی نداشتیم.
وی افزود: زمانی که این سامانه ها به صورت دستگاهی درست شدند ناکارآمدی و اختلالات جدی دارند مثلاً سامانه ثبت سفارش در وزارت صمت راه اندازی شده ولی در همین شرایط واردات 60 کانتینر موز را شاهد هستیم.
پاسخی قوی به عاملان و آمران ترور شهید فخری زاده میدهیم
چانگ هوآ، سفیر چین در تهران با امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در ابتدای این دیدار بر اهمیت دیپلماسی پارلمانی در توسعه و تحکیم مناسبات دوستانه ایران و چین تاکید کرد و گفت: با توجه به نقش و جایگاه مهم مجالس دو کشور، رویکرد مجلس شورای اسلامی تقویت و تحکیم هر چه بیشتر همکاریهای فیمابین است.
وی بر آمادگی کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی و گروه دوستی پارلمانی ایران و چین جهت تقویت مناسبات دو کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان ضمن ابلاغ سلام محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به رییس پارلمان چین، بر اهمیت تقویت همه جانبه روابط تهران - پکن در زمینههای مختلف تاکید کرد.
وی با اشاره ترور دانشمند برجسته کشورمان شهید فخری زاده گفت: امیدواریم شاهد موضع گیری و محکوم کردن این اقدام ضد حقوق بشری از سوی جامعه جهانی باشیم.
مدیرکل امور بینالملل مجلس در همین راستا این تروریسم دولتی را تهدید صلح و امنیت بین المللی دانست و افزود: با توجه به اطلاعات نزد دستگاههای امنیتی ایران و همچنین مستندات موجود، به عاملان و آمران این حادثه پاسخی قوی داده خواهد شد.
امیرعبداللهیان در پایان این دیدار با اشاره به طرح دو فوریتی مجلس شورای اسلامی برای رفع تحریمها، از بد عهدی طرفهای غربی بشدت انتقاد کرد و نگاه مجلس را متناسب با مطالبات مردم خواند.
نظر شما