می توان میان نقاشی معاصر و مکاتب ایرانی ارتباط برقرار کرد

مهرداد خطایی گفت: هنرمندی که با نقاشی معاصر آشناست می تواند از مشخصه های مکاتب نقاشی ایرانی کمک بگیرد تا ارتباطی میان نقاشی معاصر با این مکاتب ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهرداد خطایی؛ عضو هیات انتخاب دوسالانه نقاشی گفت: هنرمندی که با نقاشی معاصر آشناست می تواند از مشخصه های مکاتب نقاشی ایرانی کمک بگیرد تا ارتباطی میان نقاشی معاصر با این مکاتب ایجاد شود.


خطایی ادامه داد: مقوله هایی که ما در مکاتب مختلف مانند هرات، تبریز، اصفهان و شیراز داریم موضوع هایی دارای متنی عمیق و پشتوانه فلسفی هستند و هیچیک از عناصر ترکیب بندی بدون دلیل بکار نرفته اند و همه این مکاتب براساس فلسفه روزگار خود بوده است.

 

وی درباره بخش آزاد هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران گفت: در بخش آزاد خلاقیت، تکنیک، ترکیب بندی، نگاه جدید به نقاشی، معاصر بودن و همگامی با هنر دنیا معیارهای انتخاب آثار بود اما در بخش «نگاهی نو به مکتب هرات»علاوه بر این عوامل، معیارهای ما درک درست از صفحه، ترکیب بندی، تناسبات و رنگ بود و می خواستیم ببینیم هنرمند چگونه توانسته است حس و حال عمیق دوره هرات را با نگاه معاصر نشان دهد.

 

وی افزود: در بخش آزاد هر هنرمندی با ذهنیت خود کار کرده است و یک پختگی خاصی در آنها وجود دارد چون هر هنرمندی تجربه سالیان دراز خود را در یک اثر به نمایش گذاشته است.

 

به گزارش ستاد خبری هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران، خطایی در ادامه گفت: در وهله بعد موضوع مکتب هرات سالیان دراز درنقاشی ایرانی رواج داشته است و مباحث و مبانی دارد که هنرمند معاصر می تواند درگیر آن شود. البته مطالعه روی مکاتب ایرانی در نقاشی معاصر زمان زیادی می خواهد و هشتمین دوسالانه نقاشی شروع خوبی در این زمینه است.

 

هشتمین دوسالانه ملی نقاشی ایران با 317 اثر با تم نگاهی نو به مکتب هرات و موضوع آزاد در نیشابور، مشهد و موسسه فرهنگی، هنری صبا در تهران برگزار شده است و نمایشگاه آثار دوسالانه تا سوم بهمن ماه ادامه دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 98991

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha