به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام ناصر رفیعی، مدرس حوزه و دانشگاه امروز (22 دی) در همایش "خورشید در اسارت" که پیرامون بررسی ابعاد شخصیتی اسوه صبر و استقامت، حضرت زینب (س) در مجتمع شهید آوینی برگزر شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: خداوند در آیه 200 سوره آل عمران که آخرین آیه این سوره نیز می باشد به صبر سفارش کرده است.
وی افزود: خداوند متعال پیامبران خود را برای رسیدن به پیروزی به صبر دعوت می کند و حضرت زینب (س) بالاترین نمونه در این خصوص است که باید الگوی مومنان باشد.
این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: خداوند در قرآن و خطاب به پیامبران خود از چهار نوع صبر نام برده که اولین آن صبر بر گفته هاست و مهم ترین عامل در جذب مردم به سمت پیامبر اسلام(ص) نیز در اخلاق وی و صبر ایشان بر گفته ها بود و نه در استدلال و معجزه.
وی با تاکید بر اینکه صبر بر مصیبت ها، صبر در برابر فرمان خدا و صبر در معاشرت ها سه نوع دیگر از انواع صبور بودن های مورد تاکید قرآن است، گفت: صفتی که ویژگی بارز حضرت زینب (س) است و حتی می توان گفت که ایشان با رفتار سنجیده و تحمل بالا صبر را هم از رو برد.
حجت الاسلام رفیعی اظهار داشت: قرآن مجید به دو نفر درود می فرستد که اولین آنها پیامبران و دومین آنها نیز صابران هستند.
وی در ادامه به دیگر ویژگی های عقیله بنی هاشم اشاره کرد و گفت: حجب و حیا یکی از ویژگی های ایشان بود که متاسفانه در جامعه امروز مورد غفلت واقع شده است.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر ریشه داشتن بسیاری از مشکلات امروز جوانان و والدین در بی توجهی به گسترش بی حیایی در رفتارها و گفتارهای آنها تصریح کرد: اگر در زندگی و رفتار انسان حیا از میان برداشته شود، ایمان نیز از بین می رود چرا که حیا پرده احساس ابهت میان مردم است و اگر از میان برداشته شد، زوال ارزش ها را شاهد می شویم.
وی افزود: البته در جامعه امروز درصد چشمگیری از این مشکل در پی تولیدات رسانه های ماست چرا که مثلا ما در یک سریال 40 قسمتی در تلویزیون 39 قسمت رابطه دختر و پسر را به نسل جوان آموزش می دهیم و در قسمت پایانی ممکن است دو شخصیتی که رابطه عاطفی دارند باهم ازدواج کنند و این به معنای ترویج رابطه است.
وی گفت: البته در قم ما کمتر شاهد برخی مسائل موجود در کلان شهرها هستیم ولی همین مسئله استفاده از پوشش مانتو توسط دختران خانواده های چادری در نوع خود مسئله بزرگی است و باید برای حفظ پوشش برتر بانوان تدبیر داشته باشیم.
حجت الاسلام رفیعی با اشاره به تاکید حضرت زینب (س) در لزوم داشتن پوشش کامل حتی در زمانی که پس از 40 روز پیاده آمدند تا شام در محضر یزید و سفرای دیگر کشورها حاضر شدند، افزود: ایشان به محض استقرار در مکان در نظر گرفته شده خطاب به یزید گفتند که آیا این عدل است که محارم خود را در پس پرده نشانده ای ولی اهل بیت پیامبر (ص) را در معرض دید نامحرمان.
وی خاطرنشان کرد: شجاعت از جمله ویژگی های بارز عقیله بنی هاشم بود، صفتی که مختص تنها آقایان و یا خانم ها نیست و ایشان توانست با شجاعت خود توانست یزید را به زانو در آورد به گونه ای که او مجبور به عذرخواهی از محضر حضرت زینب (س) شد و در پی تدابیر بجا و بیان شجاعانه حضرت برای اهل بیت مجلس عزاداری گرفت و اسرای کربلا از شام تا مدینه با عزت و احترام برده شدند.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: یکی از ویژگی های مهم امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) تسلیم و رضا در برابر خواست خداوند است و همانگونه که در روایات هم تاکید شده از این مسیر انسان از قبر به جنت می رود بدون اینکه گذشت از مراحل و صراط را درک کند.
وی تصریح کرد: صفت رضا انسان را مطمئن می کند و بنابر تاکید صورت گرفته در آیات پایانی سوره مجادله انسان را حزب الهی می کند.
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: حضرت زینب (س) شخصیتی تاثیر گذار و صبور بودند که بین ویژگی های ایشان تنها در این چند مورد خلاصه نمی شود این بانوی عظیم الشان بندگی و عبودیت خداوند را در هیچ حالی ترک نکرد و حتی در زمان مرارت های سفر از کربلا تا مدینه نماز شب خود را بجا می آورد.
پایان پیام/
نظر شما