رعایت شیوه نامه بهداشتی مقابله با کرونا برای همه اقشار  ضروری است/  یک سوم مرگ و میرها مربوط به مهر و آبان ماه است

صادقی فر با بیان اینکه نزدیک به یک سوم مرگ و میرهای ناشی از کرونا در استان، مربوط به مهرماه و چند روز ابتدای آبان ماه بوده است، گفت: در هفته های اخیر در بهترین حالت میانگین استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر ۵۰ درصد کاهش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: واقعیت این است که رعایت شیوه نامه و پروتکل های بهداشتی در استان ایلام همانند سایر نقاط کشور نوسان داشته و در برخی مقاطع زمانی، این همکاری مردم در رعایت پروتکل ها بسیار خوب بوده و در برخی زمان ها نیز این همکاری کاهش یافته است.

 

« جمیل صادقی فر» تصریح کرد: همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی در فروردین ماه و اردیبهشت ماه سال جاری و ابتدای شیوع کرونا در استان بسیار خوب بود که نتیجه آن نیز در کاهش آمار مبتلایان و حتی سفید شدن استان از نظر شیوع ویروس کرونا نقش مهمی داشت و همچنین مقطع زمانی بعد از تیرماه و در  مردادماه در ۴ هفته ای که محدودیت های کرونایی، اجرا شد همراهی مردم نیز خوب بوده است.

 

وی گفت: در مقطع زمانی کنونی، رعایت پروتکل های بهداشتی و همراهی مردم یک مقدار نسبت به مهرماه بهتر شده است و  شهرستان های ایوان و دره شهر جزو ۴۲ شهرستان های پرخطر کشور بوده است و پروتکل ها و محدودیت های شغلی گروه ۲ و ۳ و ۴ در این شهرستان ها اعمال شده است و نظارت بر رعایت بر پروتکل های بهداشتی در سطح اصناف در این شهرستان ها پیگیری می شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ایلام  با بیان اینکه متاسفانه ابتلا به بیماری کرونا در استان بیشتر درون خانوادگی شده است، افزود: بررسی های نشان می دهد که متاسفانه در هفته های اخیر، افرادی که به بیمارستان و  مراکز درمانی مراجعه می کنند بیشتر از یک خانواده هستند.

 

وی تصریح کرد: در فصل تابستان هر فردی که علائمی داشت، این علائم به حساب بیماری کرونا می گذاشت اما در فصل سرد و مهرماه، برخی افراد داشتن علائم را به حساب سرماخوردگی می گذارند که این موضوع، دو خطر عمده برای شیوع کرونا ایجاد می کند، اول اینکه بیماری کرونا که خیلی راحت در درون خانواده منتشر می شود و خطر دوم اینکه افراد با بی تفاوتی به این علائم متاسفانه با وضعیت بدحال وارد بیمارستان می شوند.

 

صادقی فر با اشاره به اینکه متاسفانه در هفته های اخیر در بهترین حالت میانگین استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی در استان زیر ۵۰ درصد است، ابراز کرد: در حال حاضر مسائل خاص فصل پاییز هم به افزایش ابتلا به بیماری کرونا دامن زده است. برخی از مردم  تصور می کنند که داشتن برخی علائم  نشان دهنده آلرژی سال های گذشته و سرماخوردگی است که این امر به هیچ وجه صحیح نیست.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ایلام  گفت: نزدیک به یک سوم مرگ و میرها در استان در اثر شیوع کرونا، مربوط به مهرماه و چند روز ابتدای آبان ماه بوده است، در هفته های اخیر، افرادی که بیماری زمینه ای ندارند و دارای سن پایین نیز هستند به کرونا مبتلا شده اند و مردم فکر می کنند خطر بستری شدن برای افرادی است که دارای بیماری زمینه ای بوده و یا دارای سن پایین هستند که این موضوع نیز به هیچ وجه صحت ندارد و تمام گروه ها باید خطر ابتلا به کرونا را جدی بگیرند.

 

وی با تاکید بر اینکه گروه سنی ۲۰ تا ۵۰ سال که بیشترین میزان مبتلایان را تشکیل می دهند کمترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی را  انجام می دهند، افزود: مکررا از طرق مختلف از برنامه های محله محور و برنامه های رسانه ای بر رعایت پروتکل های بهداشتی  توسط این گروه سنی تاکید می شود و توصیه می شود که حداقل به خاطر افراد آسیب پذیر خانواده خود و اطرافیان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

 

صادقی فر بیان کرد: توصیه ما به اقشار مختلف مردم این است که در صورت داشتن هر علائمی از جمله تب، سرفه، تعریق، سردرد، گلودرد، اختلال در حس بویایی حتما مبنا را بر ابتلا به کرونا بگذارند و به حساب سرماخوردگی نگذارند و اگر این علامت ها را داشتند در خانه بمانند، استراحت کنند، رژیم غذایی را رعایت کنند، پروتکل های بهداشتی قرنطینه  را رعایت کنند و با شماره ۴۰۳۰ تماس بگیرند و با همکاران بهداشتی ما مشورت کنند، این افراد حتما با رعایت قرنطینه می توانند جلوی انتقال کرونا را با دیگر افراد بگیرند و اگر علامت ها تشدید پیدا کرد به مراکز منتخب در حوزه بهداشت مراجعه کنند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ایلام با بیان اینکه ۲۲ مرکز منتحب بهداشتی در حوزه کرونا شامل مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته  در سطح استان وجود دارد، گفت: افراد دارای علائم حاد با مراجعه به این مراکز غربالگری می شوند، پزشک آن ها را ویزیت و معاینه می کند و اگر نیاز باشد هم تست کرونا و نمونه گیری از آن ها انجام می شود و  این افراد حتما باید در قرنطینه قرار گیرند.

 

وی بیان کرد: گروه های آسیب پذیر از جمله افراد دارای بیماری زمینه ای و مادران باردار باید بیش از دیگر افراد از خود مراقبت کرده و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و به محض شروع علامت ها حتما با ماما و مراکز درمانی تماس بگیرند و  مشاوره های لازم را دریافت کنند.

 

صادقی فر تصریح کرد: توصیه می شود که افراد اگر  علائم بیماری را در خود احساس کردند در همان روزهای اول، نسبت به درمان، قرنطینه و رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام کنند که دچار مشکلات بعدی و بستری شدن در بیمارستان نشوند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان ایلام در پایان خاطرنشان کرد: از جمعیت عمومی استان نیز  انتظار می رود حتما از ماسک استفاده کنند، از ورود به تجمعات  پرهیز کنند، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ترددهای غیر ضروری خودداری کند چرا که خانه بهترین و امن ترین مکان برای افراد است.

 

کد خبر 987706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha